MFA / MA i Studio Art

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Målen för MFA / MA i Studio Art

MFA tillhandahåller en uppslukande utbildning i utvecklingen av professionell praxis som konstnär. Som examen från MFA kommer du att producera en slututställning, vars kvalitet visar att du har utvecklat den kunskap och färdigheter som krävs för att överleva och trivas som praktiserande konstnär. Du kommer också att visa förmågor för kritisk utredning genom konst, med förmågan att utvärdera ditt arbete genom ett informerat grepp om de sociala, kulturella och teoretiska problem som utformar diskursen om samtida konst och forskning.

MA erbjuder en masterutbildning i konst som är lämplig för ett brett utbud av tillämpningar. Som kandidatexamen kommer du att producera en slututställning, vars kvalitet visar att du har förvärvat en mastersnivå inom konstnärlig praxis. Du kommer också att visa förmågor för kritisk utredning genom konst, med förmågan att utvärdera ditt arbete genom ett informerat grepp om de sociala, kulturella och teoretiska problem som utformar diskursen om samtida konst och forskning.

Kursstruktur

Studioforskning utgör kärnan i MFA och MA och består av studiobaserad individuell mentorskap och rigorösa gruppkritiker. Studioforskningsmoduler tillhandahåller studiobaserad experiment och innovation, vilket leder till produktion av ett betydande arbete. Historisk

MFA / MA Studio Art - Tillträde

Ansökningsfristen är 1 februari årligen, även om sena ansökningar kan accepteras om alla platser inte har fyllts. Alla berättigade sökande intervjuas antingen personligen eller per telefon.

Sökande bör ha en kandidatexamen med första eller övre klass i utbildning, eller en kandidatexamen med en huvudämne i konst med en GPA på 3,50 eller högre, eller bevis på motsvarande prestation. Vid en utestående portfölj kan en kandidatexamen med en lägre andra klass / 2,2 utbildning / GPA på 3,0 accepteras.

Utländska sökande

Utländska sökande från utanför EU måste följa irländska invandringsregler rörande pass, visum, ekonomisk livskraft och bevis på studentstatus (t.ex. godkännandebrev från högskolan).

Engelska Språkkrav för engelska som inte är modersmål: Sökande i denna kategori ska ha kompetens på engelska, vilket är undervisningsspråk. De kommer att bli skyldiga att leverera en IELTS såvida inte deras primära examen har tagits engelska, vars certifiering måste tillhandahållas.

För mer information om hur du ansöker, besök universitetets webbplats på:

https://www.burrencollege.ie/programmes/mfa-ma-in-studio-art/

Kontakt: Lisa Newman lisa@burrencollege.ie

Kosta

Undervisningsavgifter:

  • EU-avgift: 9 500 €
  • Internationellt avgift: 18 500 €
  • Programavgift: 495 €
  • Aktivitetsavgift: 390 €
  • Valfri fakultetsledd resa till London: 690 €
  • Valfri fakultetsledd resa till Berlin: 690 €
  • Examensavgift: 75 €
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

To be a hothouse for artists, led by artists – reflective and challenging; remote and connected; at the confluence of cultures.

To be a hothouse for artists, led by artists – reflective and challenging; remote and connected; at the confluence of cultures. Läs mindre