MLitt i filosofi

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Denna masterkurs är en del av SASP-programmet, som är Skottlands ledande center för doktorandstudier i filosofi, och en av de högst rankade och största filosofiska skolorna i Storbritannien. Det har också en enastående placeringsrekord för sina studenter.

Kursen är huvudsakligen avsedd för nyutexaminerade kandidater, och fungerar som ett förberedande år för inresa till forskarutbildning genom att ge dig en solid grund för allmän förståelse och färdigheter i filosofin. Dessa färdigheter ger dig en bra grund för filosofisk forskning.

MLitt är en enårig undervisad kurs som huvudsakligen levereras i St Andrews av personal från båda universiteten. Efter att ha fått MLitt kan du gå vidare till en doktorsexamen på Stirling eller St Andrews. Tidigare studenter har också gått till ledande institutioner i Storbritannien och utomlands.

På kursen kommer du att dra nytta av utmärkt undervisning från auktoritativa och kunniga forskare inom ett brett spektrum av områden, inklusive filosofins historia.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Du kommer att studera i ett centre av excellens för filosofi

# 2 Du kommer att dra nytta av utmärkt undervisning från auktoritativa och kunniga forskare

# 3 Du kan gå vidare till doktorandstudier

Flexibelt lärande

Om du är intresserad av att studera en modul från den här kursen, så skickar du doktorsexamen eller examensbeviset sedan till Graduate Admissions för att diskutera din kurs.

Forskning

Filosofi vid St Andrews rankades högst i Skottland och topp fem i Storbritannien i den senaste Research Excellence Framework. Under tiden klassificerades 62 procent av University of Stirling forskning antingen "världsledande" eller "internationellt utmärkt". Vi har också en mycket stark rekord av framgång för att få forskningsfinansiering.

University of Stirling har en aktiv filosofi forskningsmiljö, med regelbundna händelser öppna för alla. Dessa inkluderar:

 • veckans besökande högtalarseminarier
 • frekventa konferenser och seminarier (inklusive den senaste gemensamma sammanträdet i Aristotelian Society och Mind Association, liksom Frege @ Stirling, gruppen Stirling Political Philosophy)
 • pågående forskningsprojekt och ett livligt studentfilosofisamfund med ett ordinarie program av samtal och en årlig personal-student läsningshelg i högländerna

Kursinnehåll

Programmet omfattar ett år undervisat MLitt, levererat till stor del i St Andrews av personal från båda universiteten, varefter du kan gå vidare till en doktorand inom SASP-programmet. MLitt-programmet varar i ett år och omfattar sex moduler över två terminer och en avhandling skrivet över sommaren. Diplom omfattar ett nio månader, undervisat program och kräver tillfredsställande slutförande av alla lärda moduler. Förutom en forskningsmetodsmodul och två kärnmoduler (en i varje termin) om aktuella frågeställningar i filosofi, erbjuder programmet ett antal alternativ i filosofins historia och inom specialområdena filosofi. Kärnmodulerna är:

 • Aktuella frågeställningar i filosofi I (första termin) och aktuella frågeställningar i filosofi II (andra terminen): Under de två terminerna ingår följande fyra komponenter i dessa moduler (två i varje termin, inte nödvändigtvis i den angivna ordningen): Mindosofi ; Språkfilosofi; epistemologi; Etik
 • Forskningsmetoder: Du tar denna modul i Semester 1. Det ger en introduktion till metoder och praktik av forskning i filosofi. Det kommer att köras som ett bokseminarium där du presenterar och diskuterar kapitel eller delar av ett stort arbete valt att vara tillgängligt och utmanande för MLitt-studenter. Modulen kommer att ge upplevelsen av att filosofera tillsammans: nödvändig för filosofisk utveckling men kunna ta andra platsen i standardlärda moduler; Det kommer också att göra dig bättre beredd att genomföra större och mer självständiga forskningsprojekt, som börjar med 15 000-talet MLitt-avhandlingen

Du måste ta en historiemodul från en lista över de tillgängliga. De som nyligen finns tillgängliga innehåller följande:

 • Klassisk filosofi
 • Filosofer av den skotska upplysningen
 • Kant
 • Ursprung och historia av analytisk filosofi

Tillvalsmoduler som nyligen finns tillgängliga inkluderar följande:

 • Avancerad logik
 • Matematikfilosofi
 • Perceptionens filosofi
 • Estetik
 • Politisk filosofi
 • Ämnen i Nylig Moral Theory
 • Wittgenstein
 • Sinnefilosofi
 • Intuitioner och filosofisk metodik
 • Avancerad epistemologi

Undervisning

Programmet lärs på seminarier (normalt ett två timmars seminarium per vecka för varje modul), tillsammans med individuell övervakning.

bedömning

Bedömning sker normalt genom kursarbete. Varje fullständig modul bedöms av två uppsatser.

För att få doktorsexamen måste du på ett tillfredsställande sätt slutföra alla undervisade moduler. För att få MLitt måste du slutföra de undervisade modulerna och skriva en avhandling om högst 15 000 ord

Kursdirektör

St Andrews University Programchef: Dr Patrick Greenough

University of Stirling Co-ordinator: Dr Philip Ebert

Avgifter - 2018/2019

 • Hem / EU: 6 300 £
 • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre