MPhil i energistudier

Allmänt

Programbeskrivning

Det primära syftet med MPhil i energistudier mindre avhandling med kurser är att förse studenterna med specialiserad avancerad utbildning samtidigt som de uppfyller kraven för en specifik forskningsdel så att studenter kan behärska de experimentella och tekniska färdigheterna och nödvändiga fältarbetskompetenser som innovation, beslutsfattande, strategiskt tänkande och organisatoriska färdigheter. En doktorsavhandling med kurser MPhil i energistudier består av minst 120 högskolepoäng forskning på nivå 8 i form av ett forskningsprojekt, skrivet som en mindre doktorsavhandling.

Graden kräver en hög grad av intellektuell och teoretisk kunskap och insikt i problem relaterade till studieretningen och kritiska resonemang, formulering, analys och utvärdering av ett specifikt problem inom studierområdet.

För antagning till magisterexamen i energistudier krävs företrädesvis en utbildning i energistudier, även om en student med utbildning i ett relaterat ämne, tillsammans med lämplig erfarenhet inom energibranschen, kan övervägas för antagning. Det kan krävas av en student i den senare kategorin att registrera sig för och framgångsrikt fullfölja en eller flera av modulerna för utbildningsprogrammet i energistudier innan magisterstudiet påbörjas.

En avhandling om ett ämne, vald efter samråd med programkoordinator för energistudier, krävs för magisterexamen. Examen som tilldelas är MPhil (Energy Studies).

Läroplanen består av:

  • En avhandling och sådant ytterligare forskningsarbete som föreskrivs av avdelningschefen.

Registrerings- och startdatum

Anmälan börjar i januari och föreläsningar i februari för både grund- och forskarutbildningsprogram.

Alla forskningsprogram för magister och doktorsexamen kan registreras under hela året.

Slutdatum: Det akademiska börjar i januari och slutar i december. Programdatum bestäms av programmets längd.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Läs mer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Läs mindre