MPhil / MSc i ledarskap

Allmänt

Programbeskrivning

MPhil / MSc i ledarskap

Master of Science Program

Magisterexamen i ledarskapsprogram är ett blandat inlärningsprogram av forskarutbildningsskolan vid University of Professional Studies Accra. Programmet är avsett att utveckla ledare med en global inverkan. Programmet utvecklades med inslag från ledare för global verksamhet av en rad offentliga, privata och ideella / icke-statliga organisationer.

Programmet är utformat för dem som arbetar i eller är intresserade av att arbeta i organisationer som ambassader, höga provisioner, internationella icke-statliga organisationer, företag som gör affärer på den globala marknaden, regeringar, tjänstemän i offentlig tjänst och säkerhetstjänster.

Syftet med Master of Science i ledarskapsprogram är att producera exceptionella ledare. Detta blandade magisterexamensprogram är en av sitt slag i landet och ger möjligheter för vuxna att utveckla kunskaper, färdigheter och attityder som kommer att utrusta dem för att utföra kreativt, etiskt och effektivt inom sina organisationer. Programmet ger också de som vill lära sig på ett sätt som skapar värde och skapar en konstruktiv skillnad med deras närvaro.

Programmet har utformats flexibelt utan att kompromissa med den akademiska rigor och samtidigt gjord för att passa deltagarnas upptagna scheman. Deltagarna presenteras med online-bibliotek och interaktion med lokala och internationella fakulteter. Online-streamingvideoföreläsningar och enastående kommunikation mellan fakulteten och eleverna leder till klassrumssituationen och erbjuder en pedagogisk erfarenhet som ingen textbaserad utbildning kan matcha. För att göra det riktigt internationellt lärs kurser av ett team av internationella fakulteter som görs av lokala, amerikanska, europeiska, indiska och karriär diplomater för att få globalt perspektiv att bära på programmet. Det här gör att eleverna kan utforska den extra fördelen av mångfald av åsikter och upplevelser. Programmet är en inlärningsbaserad modell och inte en undervisnings- och bedömningsbaserad modell.

Programinnehåll:

Grundläggande ledarskap, internationell kultur och kommunikation, företagsstyrning, administrativ rätt, ekonomisk ledning för ledare, organisationsutveckling, strategisk ledarskap, förståelse av den globala ekonomin, ledande personer och förvaltningsorganisationer, etik i management, projektledning och forskningsmetoder.

Målgrupp:

Målgrupperna för programmet praktiserar chefer och ledare inom den privata och offentliga sektorn samt parlamentsledamöter, ministrar, storstads-, kommunal- och distriktschefer och samordnar direktörer, tjänstemän i ledningen, chefer i icke-statliga Organisationer som utövar advokater, läkare, apotekare, säkerhetsansvariga och ambitiösa studenter.

Sysselsättningsperspektiv:

Efter avslutad civilingenjör i ledarskapsprogrammet kan deltagarna anställas i olika ledande befattningar inom företagsorgan, icke-statliga organisationer, internationella institutioner, internationell offentlig tjänst, kommuner och andra närstående institutioner, byråer och avdelningar.

Varaktighet: 24 månader

Behörighet:

Sökande som söker tillträde till civilingenjör i ledarskapsprogram måste:

 • Ha en bra första examen från ett erkänt och ackrediterat universitet / institution, helst andra klass lägre eller bättre i någon disciplin eller,
 • Ha relevant erkänd full yrkeskvalifikation (Chartered Level) t.ex. ICAG, ACCA, CIMA, CPA, CIB) eller, Internationella sökande med examensbevis och engelska språkkunskaper kan ansöka om överväganden

MPhil-alternativet för ledarskapsprogrammet

Master of Philosophy in Leadership är likadan Civilingenjör i ledarskap alternativ förutom att det är ett forskningsbaserat program för dem som vill ha en extra fördel av att arbeta i den akademiska miljön eller någon av de andra organisationer som listas i Master of Vetenskap i ledarskapsalternativ.

Varaktighet: 24 månader

Målgrupp:

Akademiker, ledare, chefer för akademiska institutioner, konsulter, forskare och praktiserande chefer inom alla sektorer.

Sysselsättningsperspektiv:

Efter avslutad MPhil i ledarskapsprogram kan sökande vara anställda i akademiska institutioner som föreläsare, dekaner, forskare samt chefer för lokala och internationella forskningsinstitutioner, icke-statliga organisationer, företagsorgan, internationella institutioner, internationell offentlig tjänst, kommunala myndigheter Och andra relaterade institutioner, byråer och avdelningar.

Behörighet:

Sökande som söker tillträde till MPhil i ledarskapsprogram måste:

 • Ha en bra första examen från ett erkänt och ackrediterat universitet / institution helst andra klass lägre eller bättre i någon disciplin av studier eller,
 • Ha relevant erkänd full yrkeskvalifikation eller,
 • Internationella sökande med examen på grundnivå och engelska kunskaper kan ansöka om vederlag

Försäljningscentra

Online serienummer (OSN) för University of Professional Studies Accra är tillgängliga för köp till kostnaden för GH ¢ 160,00 för ghanasiska sökande och GH ¢ 320,00 för internationella sökande på följande försäljningsställen:

 • (A) Varje gren av Ecobanken
 • (B) Varje gren av Access Bank
 • (C) Med MTN Mobile Money Services

För mer information kontakta universitetets webbplats eller SOGS.

Färdigställande av ansökningsformulär på linjen

(A) Sökande till programmet kommer att behöva komplettera en on-line ansökan. För detta ändamål rekommenderas de att läsa noggrant instruktioner som vägledar slutförandet av on-line ansökningsformulär.

B) Alla sökande måste lämna in manila-kuvertet som bifogar följande till adressen nedan

 • Certifierade kopior av alla certifikat och transkript
 • Två (2) godkände nyligen passfotograferade fotografier
 • Födelsebevis
 • Ett (1) litet självadresserat EMS-kuvert
 • Två (2) avslutade domare rapporter
 • Slutförklarad blankett
 • Vision uttalande för MBA / MSc. sökande
 • Forskningsförslag för MPhil-sökande

Manila kuvertet ska skickas till adressen nedan av EMS: DEAN, SCHOOL OF GRADUATE STUDIES UNIVERSITET AV PROFESSIONELLA STUDIER ACCRA PO BOX LG 149 ACCRA Viktig anmälan: Sökande som inte uppfyller något av kraven ovan får inte tillämpa. Avgifter som betalas till universitetet återbetalas inte.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

We strive to provide and promote higher professional education and training in business and other social sciences related discipline by leveraging a structured mix of scholarship with professionalism ... Läs mer

We strive to provide and promote higher professional education and training in business and other social sciences related discipline by leveraging a structured mix of scholarship with professionalism in Ghana and beyond. Läs mindre