MS i transportledning

Allmänt

Programbeskrivning

Handla om

Master of Science i Transportation Management (MSTM) är ett fullt ackrediterat, 30-enhetsprogram som tar två och en halv eller tre år att slutföra som en deltidsstudent. Läroplanen består av sex obligatoriska kurser, två valmöjligheter och en två-kursig kulminerande capstone-upplevelse.

Läroplanen leds av nationellt erkända instruktörer som är akademiska eller branschexperter. MSTM är fullt ackrediterad av föreningen till Advance Collegiate Schools of Business (AACSB). Klasser hålls på veckodagskvällar, så att studenterna kan arbeta heltid samtidigt som de tjänar sina grader. Studenter tar i allmänhet en kurs i taget, en natt per vecka, för varje tio-klasssession, för totalt fyra lektioner per år. Klasser levereras av tvåvägs videokonferenser, kompletterad med webbkursmaterial. Studenter deltar i klass i person på platser i hela Kalifornien eller via videokonferenser online.

Om vår forskning

Mineta Transportation Institute forskningsprogrammet omfattar ett varierat och växande antal certifierade Research Associates (RA), Consulting Associates (CA), och studentforskningsassistenter inom ett brett spektrum av forskningsprojekt.

MTI betonar politik och ledningsforskning, snarare än teknisk forskning, och väljer endast de projekten med omedelbart och praktiskt värde för transporttjänstemän och utövare. För detta ändamål har MTI antagit följande viktiga områden:

 • Cykel och fotgängare problem
 • Finansiering av offentliga och privata transportförbättringar
 • Intermodal anslutning och integration
 • Säkerhet och säkerhet för transportsystem
 • Hållbarhet hos transportsystem
 • Transport / markanvändning / miljö
 • Transportplanering och policyutveckling

Inträdesstandarder

Civilingenjör

Kandidater till MSTM-programmet måste uppfylla följande minimikrav:

 • En grundutbildning från en ackrediterad institution. En GPA på 3,0 eller högre är starkt föredragen, men studenter med en GPA över 2,5 kommer att övervägas.
 • GMAT eller GRE-poäng som är företrädesvis vid eller över 50: e percentilen i både de verbala och kvantitativa delarna av tentamen. (GMAT-programkoden för rapporter som är specifika för MSTM-programmet är: TGQ-ML-83.)
  • Vid villkorligt godkännande av programdirektören kan GMAT / GRE avstå ifall den sökande har en intervju med MSTM-direktören och uppfyller något av följande villkor:
   • Vunnit en magisterexamen eller doktorsexamen i USA.
   • Har minst fem års relevant heltid yrkeserfarenhet inom transportsektorn eller ett relaterat område.
   • Avlagt med heder från Lucas College of Business Gary J. Sbona Honours Program inom de senaste fem åren.

 • För internationella sökande:
 • Alla utbildade sökande vars förberedande utbildning huvudsakligen var på ett annat språk än engelska måste visa kompetens på engelska. De som inte har en kandidatexamen eller en masterexamen från en post-sekundär institution där engelska är det huvudsakliga undervisningsspråket måste få ett lägsta betyg på 550 på testet engelska som ett främmande språk (TOEFL). OBS ! MSTM-programmet tillåter inte sökande som inte redan bor i USA
 • Internationella sökande som har tjänat en examen utanför USA kan kräva att deras prenumerationer utvärderas av WES före inlämning för inlämning till ett examensprogram.

Examensbevis

Inträde till examensbevis program kräver en grundutbildning från en ackrediterad institution (någon större) med en GPA på minst 2,5. De som inte har en kandidatexamen eller en masterexamen från en post-sekundär institution där engelska är det huvudsakliga undervisningsspråket måste också skicka in engelska som utländska språk (TOEFL) poäng (lägsta poäng på 550). OBS! Certifikatprogrammen tillåter inte sökande som inte redan bor i USA

Ansökningsprocessen

MSTM-sökande

Förutvarande studenter för Master of Science i Transportation Management (MSTM) -programmet måste ansöka om tillträde till San Jose State University (SJSU) genom Cal State Apply.

Sökande måste lämna in ett antal artiklar för ansökan. Var noga med att skicka varje punkt till rätt plats, så att dina material inte går vilse.

 • Många objekt kan skickas genom att ladda upp filer via Cal State Apply-systemet
 • Vissa objekt, som transkript, måste skickas till GAPE-kontoret (adress nedan)
 • Vissa saker, såsom rekommendationsbrevet, måste skickas till Michelle.Waldron@sjsu.edu

Följande uppgifter måste gälla:

 • En CalState Apply-ansökan
  Fyll i denna blankett online här.

 • CSU ansökningsavgift
  Sökande måste betala denna $ 55 avgift för att skicka in en Cal State Apply-ansökan. Betalningar accepteras endast med kreditkort eller PayPal.

 • avskrifter
  Skicka in en uppsättning officiella transkript från alla högskolor som deltog (även de där du inte tog examen). Var noga med att följa anvisningarna här (steg 4). E-transkript ska skickas till etranscript@sjsu.edu

 • Ett uttalande om syfte
  Ett uttalande om en till två sidor som förklarar hur en civilingenjör i transportledning hjälper dig att uppnå dina karriärmål. I detta uttalande ska du ange vilken termin du ansöker om (t.ex. våren 2020) och din nuvarande kontaktinformation, inklusive adress, telefonnummer och e-postadress. Om du redan har tagit MSTM-klasser, eller tidigare tillämpat på programmet och omförhandlar, ta med ditt SJSU-student ID-nummer. Skicka ditt uttalande till Michelle.Waldron@sjsu.edu (Obs! Uttalandet kan vara detsamma som det du skickar genom Cal State Apply.)

 • Ett CV som beskriver dina professionella och akademiska erfarenheter
  Skicka ditt CV till Michelle.Waldron@sjsu.edu

 • Ett brev av rekommendation
  Brevet ska skrivas av en handledare som har lyckats dig med betalt eller frivilligt arbete eller av en universitetsinstruktör som lärde dig. Fråga din brevförfattare att inkludera en utvärdering av dina skriv- och analysförmåga. Brevet ska skickas till Michelle.Waldron@sjsu.edu direkt från recommender.

 • GRE eller GMAT poäng
  Skicka in dessa enligt anvisningarna här (steg 5).
  * Se ovanstående villkor för GMAT / GRE-avstående, om du uppfyller ett eller flera villkor, fyll i CSU-ansökan och begäran om undantag.

 • (För sökande utan tidigare examen från en engelskspråkig institution): Resultat från TOEFL- eller IELTS-testet
  Skicka originalpoäng från testkontoret, följ instruktionerna här (steg 5)

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Founded in 1928, the Lucas College and Graduate School of Business has been accredited since 1967 by AACSB International, the world’s preeminent accreditation body for business schools. We are the la ... Läs mer

Founded in 1928, the Lucas College and Graduate School of Business has been accredited since 1967 by AACSB International, the world’s preeminent accreditation body for business schools. We are the largest contributor of business graduates to Silicon Valley and a major contributor to what the Valley is today. Läs mindre
San Jose , Santa Clara + 1 Mer Mindre