MSC / PGDip counseling

Allmänt

Programbeskrivning

MSc / PGDip rådgivning

Varför välja den här kursen?

  • Träna med en av de ledande leverantörerna av rådgivning utbildning i Skottland på ett kompetenscentrum när det gäller innovativ utveckling inom forskning och praktik, både nationellt och internationellt
  • Practitioner utbildning som förbereder studenter för att arbeta i en mängd olika inställningar, till exempel primärvården, som professionella rådgivare
  • Förberedelser för att arbeta med enskilda vuxna klienter som använder en integrerad strategi, kallad en Collaborative pluralistisk ram för praktik
  • Potential att gå vidare till doktorsexamen


Denna kurs ger en möjlighet att delta i hög kvalitet innovativ utbildning i ett pluralistiskt förhållningssätt till rådgivning, som omfattar begrepp och metoder från constructionisten, berättande och gemensamma faktorer teori och praktik. Du kommer att vara en del av en stödjande lärande gemenskap där du uppmuntras att samarbeta med de stora utmaningar som terapeutiskt arbete med personer vars liv har besökts av rädsla, hopplöshet och meningslöshet.

De lämnar kursen efter avslutad lärde komponent (dvs magisterexamen) skulle vara berättigade till tilldelning av magisterexamen (PGDip) rådgivning.

Vad du studerar

Påbyggnadsexamen kan slutföras under två år på en deltid, eller i ett års heltidsstudier. Efter avslutad magisterexamen, studenter har möjlighet att gå vidare till MSC avhandling, som tar ytterligare ett års studier. Närvaro för magisterexamen är en dag i veckan för deltidsstuderande, och två dagar per vecka för heltidsstuderande *. Det finns också en rad icke-bostadshus i början och slutet av varje år av studier. Det behövs ytterligare tid för kliniska placeringar, rådgivning handledning och självstudier. Närvarokrav för MSc avhandling förhandlas med enskilda handledare.

Denna kurs är utformad för att göra det möjligt för dig att engagera sig i en intensiv och krävande process av gemensamt lärande, som syftar till att förbereda dig för att bli en etisk, professionell och reflekterande rådgivning utövare. Det ger en lärorik erfarenhet som hjälper dig att utveckla en forsknings informerat förhållningssätt till rådgivning praxis, och syftar till att integrera teoretisk kunskap, praktiska färdigheter och självkännedom för att förbättra utvecklingen av terapeutisk allians.

Förutom klassbaserade inlärningsaktiviteter, kommer du att göra en övervakad rådgivning praxis placering i en lämplig rådgivning byrå för att underlätta inlärning runt tillämpningen av teori till praktik, och att utveckla kompetens som en professionell rådgivare.

Hur man lär sig och bedöms

Du kommer att lära sig genom en rad olika undervisnings- och inlärningsstrategier bland annat föreläsningar, seminarier, workshops, och användningen av online-läromedel, rådgivning placeringar och självstudier. Kursen betonar vikten av att skapa en lärande gemenskap, vilket gör det möjligt att studenten urval och en gemensam strategi för undervisning och inlärning. En aktiv, undersökande förhållningssätt till lärande främjas, som utnyttjar studentinflytande, självstyrd studie och användning av interaktiva elektroniska media.

Bedömning sker genom kurser, och innehåller essäer, grupp och enskilda projekt, portföljutveckling, fallstudier, en slutlig muntlig tentamen / viva och handledare rapport.

Kostnader

Förutom studieavgiften betalas till universitetet, kommer deltagarna att krävas för att täcka kostnaderna för klinisk handledning, personlig terapi och inköp av kärn läroböcker.

* Observera att utländska studenter endast kommer att tas upp för att studera MSc Rådgivning på heltid på grund av UKBA visumkrav.

inträdes~~POS=TRUNC

De sökande kommer normalt hålla en bra Honours examen eller relevant yrkesexamen, har åtminstone 6 månader tidigare erfarenhet i en arbetsroll som innebär användning av samtalsmetodik, och kommer att ha genomfört minst 120 timmars introduktionsutbildning / studie av rådgivning färdigheter, teori och professionella frågor. Samtliga sökande intervjuas som en del av urvalsprocessen.

  • Kriminalregister kontroll som krävs
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

As a university we are immensely proud of our academic achievements but there is a great deal more to us. We are a modern new university, one with a long history and have quickly become one of Scotlan ... Läs mer

As a university we are immensely proud of our academic achievements but there is a great deal more to us. We are a modern new university, one with a long history and have quickly become one of Scotland's leading universities, highly ranked for our academic performance and with a talented group of students and academics who make us the success we are. Läs mindre