MSc Accounting och Finance

Allmänt

Programbeskrivning

Nyckelinformation

 • Varaktighet: 1 års heltid
 • Startdatum: september 2021
 • Ansök senast: 1 augusti 2021 (internationell), 1 september 2021 (Storbritannien)
 • Topp 10 i Storbritannien för företag och ekonomi (Times Higher Education World University Rankings 2020)
 • 5: e i Storbritannien för forskarutbildning inom redovisning och ekonomi (The Complete University Guide 2021)
 • 3: e i Storbritannien för årliga forskningsintäkter 2015-2019 (Chartered Association of Business Schools)

Främja din kunskap om redovisning och ekonomi och förbered dig på en framgångsrik karriär inom finansiella eller professionella tjänster.

På denna MSc studerar du komplexa frågor inom redovisning och ekonomi och överväger de bredare funktionerna för redovisning i samhället. Du lär dig att visa kritiska färdigheter för att utvärdera konkurrerande tillvägagångssätt och kommer att bli skicklig på att föreslå lösningar. Detta kommer att öppna ett brett spektrum av karriärer, bland annat i finansiella institutioner, företagskonsulter eller statliga organ. Kursen förbereder dig också för doktorandstudier genom att ge dig de färdigheter du behöver för att fortsätta din utbildning till nästa nivå.

Du kan också välja alternativ för att bredda dina horisonter och skräddarsy kursen till dina intressen, inklusive etik, entreprenörsfinansiering, redovisning i nya ekonomier, pengar och banker.

Vi är stolta över våra starka branschlänkar, akademisk expertpersonal som konsulterar ledare inom företag och myndigheter samt toppmoderna undervisnings- och inlärningsanläggningar. Vi producerar ledande forskning som påverkar policy och praxis.

Ackreditering

Civilingenjören har tilldelats en ackreditering på fyra papper från Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

University of Sussex Business School är ackrediterat av EQUIS, det mest omfattande institutionella ackrediteringssystemet för handels- och ledarskolor. Ackreditering säkerställer noggrann kvalitetskontroll, jämförelse med internationella standarder och erkänns över hela världen.

Vi kommer att göra alla rimliga ansträngningar för att förse dig med de kurser, tjänster och faciliteter som beskrivs i detta prospekt. Vi kan dock behöva göra ändringar på grund av betydande störningar, till exempel som svar på COVID-19.

"Den här magisterexamen tar upp de senaste frågorna inom finansiell teori och praktik. Jag fick erfarenhet av att fatta beslut och lösa komplexa affärsproblem."

Saad Saud Alotaibi

Redovisning och finans MSc

Ingångskrav

Brittiska krav

Examenskrav

 • Du bör ha en lägre avancerad examen (2.2) på grundnivå eller högre (inklusive ett genomsnittligt betyg på minst 57%).

Ämnesspecifika krav

 • Din examen bör vara i ett ämne som har en grundläggande täckning av redovisning och ekonomi. Kandidater med examen i ekonomi, affärer eller ledning kommer också att beaktas från fall till fall. Du kan också övervägas till kursen om du har andra yrkeskvalifikationer eller erfarenhet av motsvarande ställning.

Internationella krav

Engelska språkkrav

 • IELTS (Academic): Standardnivå (6,5 totalt, inklusive minst 6,0 i varje komponent).

Engelska språkstöd

 • Om du inte uppfyller de engelska språkkraven för din examen kan du kanske ta en förkurs.

Antagningsinformation för sökande

Hur man ansöker

 • Du ansöker till Sussex med vårt doktorandapplikationssystem.

Personligt uttalande

 • Ja. Du måste skicka ett personligt uttalande som en del av din ansökan.

moduler

Dessa moduler pågår under läsåret 2020/21. Vi planerar också att erbjuda dem under kommande läsår. De kan bli otillgängliga på grund av personalens tillgänglighet, studenternas efterfrågan eller uppdateringar av vår läroplan. Det kanske inte går att ta vissa modulkombinationer på grund av tidsplaneringsbegränsningar. Vi kommer att se till att våra sökande får kännedom om sådana ändringar av modulerna så snart som möjligt.

Kärnmoduler

Kärnmoduler tas av alla elever på kursen. De ger dig en solid grund i ditt valda ämne och förbereder dig för att utforska de ämnen som intresserar dig mest.

Höstundervisning

Vårundervisning

Sommarundervisning

alternativ

Förutom dina kärnmoduler kan du välja alternativ för att bredda dina horisonter och skräddarsy din kurs efter dina intressen. Den här listan ger dig en smak av våra alternativ som hålls under översyn och kan ändras, till exempel som svar på studenternas feedback eller den senaste forskningen.

Även om det är vårt mål att studenter ska ta sina föredragna kombinationer av alternativ, kan detta inte garanteras och kommer att omfattas av schemaläggning. Alternativ kan grupperas och i så fall kommer eleverna att kunna välja ett visst antal alternativ från det urval som finns i en viss grupp.

Vårundervisning

Avgifter och stipendier

avgifter

 • Avgifterna är ännu inte fastställda för läsåret 2021/22.

Hur kan jag finansiera min kurs?

stipendier

Vårt mål är att säkerställa att varje student som vill studera hos oss kan trots finansiella hinder, så att vi fortsätter att locka till sig begåvade och unika individer.

Stipendier för denna kurs har ännu inte bekräftats. Kom tillbaka senare på året.

Arbetar medan du studerar

Vårt karriär- och anställningscenter kan hjälpa dig att hitta deltidsarbete medan du studerar.

Karriärer

Du får de nödvändiga färdigheterna och kunskaperna för en framgångsrik karriär inom finansiella eller professionella tjänster.

Kursen öppnar upp ett brett spektrum av karriärer, bland annat inom finansiella institutioner, managementkonsultation, industri eller statliga organ. Det ger också en lämplig grund för dem som vill bedriva studier på doktorsexamen.

"Du får kunskapen och färdigheterna för att utveckla din karriär genom exponering för komplexa frågor från bokföring och ekonomi."

Makailla Mcconnell

Kursdirektör

Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

At the University of Sussex Business School we seek to address some of the key challenges facing the modern world, from climate change to the evolving world of work. We are Top 10 in the UK for Busin ... Läs mer

At the University of Sussex Business School we seek to address some of the key challenges facing the modern world, from climate change to the evolving world of work. We are Top 10 in the UK for Business and Economics (Times Higher Education World University Rankings 2020) Läs mindre