MSc Advanced Mobility Services

Allmänt

2 tillgängliga platser
Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Varför studera Advanced Mobility Services vid EIT Urban Mobility Master School?

De mobilitetsutmaningar som genereras av snabb urbanisering, e-handelsaktiviteter som levererar dörr till dörr, liksom det akuta behovet av mer hållbara transportsystem kräver skapande och utveckling av innovativa stadsmobilitetslösningar för människor och varor. Trender som Mobility as a Service, Logistic as a Service, Vehicle Sharing, Internet of Things och Micro mobilitet är några av de utvecklingar som har potential att radikalt omforma våra urbana system och skapa mer livliga och säkrare städer.

Detta program tar ett helhetsgrepp för att studera, utforma och implementera avancerade mobilitetstjänster genom att integrera teknisk expertis med innovativa tillvägagångssätt och entreprenörskunskaper så att akademiker har de verktyg de behöver för att implementera nya idéer och forma en mer hållbar stadsframtid.

Vem kan ansöka?

Kandidater bör ha en solid grund i kvantitativa, tekniska och affärs- och / eller ekonomiska metoder, vilket framgår av en kandidatexamen i industriell teknik eller informationsteknik.

Dessutom välkomnar Advanced Mobility Services-programmet sökande med en teknisk examen (vilken annan ingenjörsexamen som helst, matematik, fysik, statistik, informationsvetenskap) som också kan bevisa 35 hp inom affärer och / eller ekonomi.

Hur är programmet strukturerat?

Alla program på EIT Urban Mobility Master School följer samma schema:

 • Studenter studerar ett år vardera vid två olika universitet - universitetet för "inträde" och "exit" -universitetet. Alla alternativ finns på ett ledande universitet i Europa inom området rörlighet i städer.
 • Examensstudenter tilldelas två officiellt erkända magisterexamen, från vart och ett av de två universiteten. Dessutom är programmet utformat så att studenter kan uppnå kvalifikationer för ett certifikat som tilldelats av Europeiska institutet för innovation och teknik. *
 • Under förstaårsstudierna kommer studenterna att introduceras till innovation och entreprenörskap och delta i ett utökat utmaningsprojekt. Under samma år kommer studenterna att förvärva viktiga tekniska färdigheter för att arbeta med utmaningar i stadsmobilitet.
 • Mellan första och andra året kommer eleverna att delta i en sommarskola som tillämpar nya färdigheter i två olika städer i Europa.
 • Under det andra året kommer studenterna att välja mellan flera mer specialiserade kurser inom både tekniskt innehåll och innovation och entreprenörskap. Studenter kommer också att delta i ett kortare utmaningsprojekt som inkluderar en praktikplats vid ett företag eller en organisation som arbetar för att möta mobilitetsutmaningar i städerna. För att slutföra sin examen, under andra året, kommer studenterna att genomföra en oberoende masteruppsats, som kombinerar och demonstrerar sin fulla uppsättning tekniska och entreprenörliga färdigheter.
 • Du kommer att ha ett brett utbud av karriärmöjligheter, inom den offentliga och privata sektorn, samt företagskunskap för att starta eget företag eller genomföra noggrann forskning.

Var kan jag studera Advanced Mobility Services?

Tillgängliga universitet för Advanced Mobility Services-programmet är **:

 • Politecnico di Milano, Milano, Italien
 • UPC Barcelona Tech, Spanien
 • Budapests universitet för teknik och ekonomi, Ungern
 • Technische Universität Braunschweig, Tyskland

** Observera att inte alla kombinationer är möjliga.

Vad är karriärmöjligheterna?

Karriärmöjligheter för akademiker från Advanced Mobility Services Master-programmet finns i både den offentliga och privata sektorn, över hela Europa och över hela världen, och de uppmuntrar akademiker att engagera sig i innovationsstrategier och skapande av företag. De färdigheter som lärs in i detta program efterfrågas i vid bemärkelse inom områdena bl. A. Logistik, transportchefer, mobilitetsmyndigheter och fordonsindustrin.

Under magisterprogrammets erfarenhet kommer studenterna att lära sig genom utmaningsdrivna kurser och arbeta med lokala intressenter, liksom med större grupper av stads- och industripartners över olika delar av Europa, för att hantera verkliga innovationsutmaningar i stadsmobilitet idag och i framtiden .

Antagningskriterier

För att kvalificera sig för antagning måste de sökande uppfylla behörighetskraven, som är en fullständig och lämplig kandidatexamen inom ett relevant studieområde och bevis på engelska.

Kandidatexamen

 • Sökande måste ha avlagt en kandidatexamen som omfattar minst 180 hp eller motsvarande akademiska kvalifikationer från ett internationellt erkänt universitet.

Villkorligt godkännande

 • Studenter under sitt sista år för grundutbildning kan också ansöka och om de är kvalificerade, får ett villkorat godkännande.
 • Om du inte har slutfört dina studier, vänligen inkludera ett skriftligt uttalande från examensadministrationskontoret (eller motsvarande institution) som bekräftar att du är inskriven i det sista året av din utbildning och ange ditt förväntade slutdatum - vilket bör vara före början av masterprogrammet.
 • Om du får ett villkorat erbjudande, ska du presentera examensbeviset till ditt universitet innan du registrerar dig senast. Sökande som följer längre tekniska program och som har avslutat kurser motsvarande 180 ECTS kommer att beaktas från fall till fall.

Ansökningsdatum och tidsfrister

Ansökan är uppdelad i två perioder och endast en ansökan per intag är möjlig:

Period 1

 • 17 november 2020 - 1 februari 2021

Period 2

 • 15 februari 2021 - 16 april 2021

Sökande under period 1 har möjlighet att ansöka om två olika program. Detta innebär att om du inte rekommenderas för ditt förstahandsprogram kan du ha möjlighet att överföras till ditt andra val.

Observera att ansökningsperiod 2 inte rekommenderas för sökande som behöver EU-studievisum på grund av tidsbegränsningar.

Senast uppdaterad Nov 2020

Om skolan

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Läs mindre
Stockholm , helsingfors , budapest , Eindhoven , Barcelona , Milan + 5 Mer Mindre