MSc Business Analytics

Allmänt

2 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Ett program för att ta dig in i World of Data Analytics

Affärsanalytiker, som fungerar som en bro mellan affärs- och teknikfunktioner, spelar en avgörande roll för att leda företag genom dagens miljö av digital störning, analysera och använda data för att driva digital transformation, omdefiniera kundupplevelsen och leverera lönsamma resultat.

Programmet MSc in Business Analytics (MSBA) erbjuder en unik läroplan utformad genom engagemang med ledande industripartners för att återspegla verkliga industrins behov. Avancerade moduler som Analytics och Machine Learning in Business ger en förståelse för tekniker som kommer att påverka affärsmiljöer i framtiden. Ett praktiskt praktiskt tillvägagångssätt i kombination med praktikmöjligheter med branschledare utrustar MSBA-studenter att enkelt växla från klassrum till arbete.

Utvecklat i samarbete med NTU: s SCSE (School of Computing Science and Engineering) och SPMS (School of Physical and Mathematical Sciences), ger programmet också deltagarna möjlighet att ta överlistade moduler för att anpassa djupet för lärande inom intressanta områden.

Programmet kan slutföras på heltid (1 år) eller på deltid (1,5 år till 2 år). Detta gör det möjligt för deltagarna att välja ett schema som bäst passar deras karriärbehov och inlärningstakten

MSc Business Analytics Nanyang Technological University

Programöversikt

MSc Business Analytics (MSBA) ger deltagarna möjlighet att utmärka sig inom affärsanalysens domän. Läroplanen ger en stark affärssyn genom undervisningen i affärsstrategi och verktygen för att uppskatta insikten från analysen av data genom kurser som AI och Big Data i affärs- och datahantering och visualisering. Inlärningen för detta program använder en mycket praktisk metod, med två projekt som gör det möjligt för deltagarna att tillämpa klassrumskunskap i verkliga affärssituationer.

MSBA-kandidater kommer att kunna utföra rollen som ledande analysprojekt inom deras domän, dubbelhatt som både chef för en affärsenhet och analytikföretagsledare, eller fungera som en professionell konsult med kompetens inom affärsområde.

Det mycket flexibla programmet gör det möjligt för studenter att studera för programmet antingen på heltid (1 år) eller på en deltidsplan (1,5 år till 2 år).

Heltidsdeltagare i MSBA-programmet måste genomföra åtta kärnmoduler (inklusive 2 projekt) och fyra valfria val. Deltidsdeltagare i MSBA-programmet är skyldiga att genomföra sju kärnmoduler (inklusive 2 projekt) och 5 fullval.

  • Krav på examen: 36 akademiska enheter
  • Fullständig kurs: 3 akademiska enheter
  • Halvkurs: 1,5 akademiska enheter

Varför MSc Business Analytics

När organisationer integrerar digital teknik i sina affärsmodeller har relevansen av affärsanalys aldrig varit större. Affärsanalytiker, som fungerar som en bro mellan affärs- och teknikfunktioner, spelar en avgörande roll för att vägleda företag genom digital störning, analysera och använda data för att driva digital transformation, omdefiniera kundupplevelsen och leverera lönsamma affärsresultat. I händerna på en skicklig affärsanalytiker kan data förvandlas till en konkurrensfördel.

MSc Business Analytics (MSBA) är utformat för att stänga klyftan mellan teknisk och affärsmässig kunskap för effektivare användning av data på arbetsplatsen, oavsett inom områdena förvaltning, redovisning, marknadsföring, ekonomi, kommunikation eller administration.

Deltagarna är beredda på en framtid för datadriven beslutsfattande med ett banbrytande program som har följande unika poäng:

Starka branschanslutningar och engagemang

MSBA har stort stöd och engagemang från branschen, med många ledande industripartners som utformar läroplanen till branschens verklighet och behov. Våra branschpartners erbjuder projekt- och praktikmöjligheter, vilket ökar sannolikheten för att våra studenter ska säkra anställning efter examen.

Utvecklad med framtidsinriktat innehåll

MSBAs förstklassiga läroplan innehåller avancerade moduler som Analytics och Machine Learning in Business som ger en förståelse för tekniker som kommer att påverka affärsmiljöer i framtiden.

Tillämpad lärande

Med hjälp av verkliga uppgifter som tillhandahålls av industripartners förmedlar MSBA kunskap till våra studenter genom en praktisk metod. Detta tillvägagångssätt grundar MSBA-studenter i branschens verklighet och gör det möjligt för dem att växla från klassrummet för att arbeta effektivt och snabbt.

Förbättrad av NTU: s etablerade styrkor

MSBA utvecklas i samarbete med NTU: s SCSE (School of Computing Science and Engineering) och SPMS (School of Physical and Mathematical Sciences). Detta gör det möjligt för deltagarna att ta korslistade moduler för att anpassa inlärningsdjupet inom områden av särskilt intresse.

Förkunskapskrav

Sökande som vill ansöka till Nanyang MSc Business Analytics (MSBA) måste uppfylla minimikraven nedan:

  • En bra kandidatexamen i valfri disciplin.
  • En bra GMAT / GRE-poäng.
  • TOEFL / IELTS för sökande vars första examen togs på ett annat språk än engelska.

Sökande utan arbetslivserfarenhet är välkomna att ansöka.

Den institutionella koden för följande tester är:

  • GMAT: V27-ZV-91
  • GRE: 3802
  • TOEFL: 9705

Både hel- och deltidsprogram startar i juli.

Ansökan öppnas: 31 augusti 2020

Ansökningsfrister

Runda Deadline
1 30 november 2020
2 31 januari 2021
3 31 mars 2021

Karriärutveckling

Låt oss vara acceleratoren i din karriärresa

GSCDO är här för att översätta din NBS-upplevelse till rätt jobb passar mitt i ett ständigt föränderligt och utvecklande företagslandskap. Vi ser till att du får den bästa starten på din karriärresa.

Ett brett utbud av aktiviteter organiseras under hela läsåret med dig i åtanke. Vi pressar ständigt gränserna för att förbereda dig för en givande men ändå uppfyllande karriär.

1-mot-1 karriärrådgivning

Vårt specialiserade team av karriärrådgivare kommer att arbeta nära dig för att utveckla och genomföra en robust karriärhandlingsplan. Du kan få expertråd om jobbsökning, återuppta och följa brev samt löneförhandling.

Karriärresurser

KarriärFIT, exklusivt för NBS-studenter, är en one-stop portal som gör evenemangsregistreringar, praktikplatser och jobbsökningar tidseffektiva. Du kan ladda upp dina CV och skicka in jobbansökningar med bara ett enda klick.

Återuppta boken

Denna publikation skickas till rekryterare varje månad för att de ska kunna identifiera och ansluta med kandidater som skulle vara en bra passform för deras organisationer.

Karriärkompetensworkshops

Vi genomför praktiska workshops som täcker personligt varumärke, effektiv nätverk, tekniska intervjuer och affärsfall.

Rekryteringsevenemang

Många ledande företag kommer regelbundet till NBS för att hitta praktikanter och potentiella heltidsanställda. Det finns också praktikplatser och karriärmässor, rekryteringssamtal och talarserier för dig för att maximera din exponering för arbetsgivare och få effektfulla kontakter

Globala möjligheter

Vi har också utvidgat vårt arbete med företag utanför Singapore för att ge dig fler anställningsmöjligheter.

praktikplatser

Vi uppmuntrar dig att söka erfarenhetsmässiga inlärningsmöjligheter under dina studier. Som sådan känner vi till praktikplatser som gör att du kan tillämpa din kunskap om affärsanalys i en verklig miljö. På detta sätt får du en enorm konkurrensfördel på arbetsmarknaden efter examen.

Tryck in i Alumni Network

NBS-alumnätverket sträcker sig över 90 länder och omfattar cirka 50 000 kandidater. Utnyttja kraften i detta samhälle genom att ansluta till alumner på LinkedIn eller på samlingssessioner organiserade av GSCDO. Många är kompetenta yrkesverksamma som är angelägna om att vägleda dig och dela erfarenheter i NBS som underlättade deras framgång.

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 13th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year ... Läs mer

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 13th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year. Läs mindre
Singapore , Singapore + 1 Mer Mindre