Civilingenjör Civilingenjör

Allmänt

Programbeskrivning

Från att bygga broar till att underhålla transportnätverk står civilingenjörer bakom några av de viktigaste framstegen i vårt samspel och fungerar som ett samhälle.

Engineering i dess många former ger redan ett betydande bidrag till Storbritanniens BNP (bruttonationalprodukt). Med ambitiösa bygg- och infrastrukturprojekt i rörledningen och en kronisk bostadsbrist kommer detta bara att växa.

En oöverträffad kompetensbrist inom sektorn innebär emellertid att efterfrågan på genomförda civilingenjörer har nått kritiska nivåer.

Denna kurs är idealisk för kandidater från en ingenjörsdisciplin som vill utveckla sin befintliga kunskap inom en rad specialområden.

Din erfarenhet och expertis kommer att efterfrågas mycket. Och om du väljer att registrera dig som en civilingenjör vid examen, kommer du att öka dina karriärmöjligheter och intjäningspotential såväl som din status inom branschen.

Varför studera kursen?

Denna master kommer att förse dig med avancerade kapaciteter och fördjupad kunskap inom en rad civilingenjörsdiscipliner - från material och strukturer till geoteknik, vatten- och konstruktionshantering.

Du kommer att utveckla och tillämpa de analytiska, beslutsfattande och kritiska tänkande färdigheter som krävs för att utmärka sig inom fältet och förbättra din kunskap inom viktiga områden inklusive mekanik, geoteknik och broteknik.

Du kommer att utforska frågor av global betydelse inom anläggning och ledning och undersöka trender inom verkstads- och byggsektorn.

Varför UWE Bristol?

Vår expertlärare är aktiv inom forskning eller konsultverksamhet, så ditt lärande informeras av det senaste tänkandet.

Du kommer att dra nytta av våra förbindelser med stora arbetsgivare inom industrin, inklusive Arup, Miljöbyrån, Highways England, Wessex Water och Bristol Waste.

Du lär dig att använda industristandard mjukvara och utveckla praktisk erfarenhet i våra välutrustade laboratorier. Och lyssna på presentationer genom att besöka tekniker för att lära dig om branschen och karriärmöjligheter.129472_pexels-photo-268362.jpeg Pixabay / Pexels

Innehåll

Du studerar (antalet beroende på dina kreditkrav):

  • Masters Project
  • Avancerad markmekanik
  • Icke-linjär strukturanalys
  • Avancerat byggnadsmaterial och teknik
  • Bridge Engineering
  • Avancerad vatten- och avloppsvattenteknik
  • Projektledning Principer
  • BIM i designkoordination
  • Transportinfrastruktursteknik.

Denna struktur är endast för heltidsstudenter. Deltidsstudenter studerar samma moduler men leveransmönstret kommer att vara annorlunda.

Universitetet ständigt förbättrar vårt erbjudande genom att svara på feedback från våra studenter och andra intressenter, se till att läroplanen hålls uppdaterad och våra studenter är utrustade med de kunskaper och färdigheter de behöver för den verkliga världen. Detta kan leda till förändringar i kursen. Om ändringar i din kurs godkänns kommer vi att informera dig.

Lärande och undervisning

Du lär dig via en rad föreläsningar, handledning, workshops, seminarier, projektarbete, fältresor och praktiska laborationer.

Kursmoduler utvidgar och utmanar din befintliga förståelse för kritiska ämnen och förbereder dig för en säker start på din karriär.

Under hela kursen kommer du att utveckla robusta projektledningsprinciper som ger dig ett försprång när du gör nya uppdrag inom fältet.

Med akademisk personal och studentrådgivare tillgängliga för att erbjuda stöd som en del av vårt pastoralvårdssystem kan du också vara säker på vår hjälp och vägledning under hela kursen.

Studietid

Du kan studera denna kurs heltid över ett år, eller deltid över två år.

Som heltidsstudent deltar du 15 timmar i veckan med undervisningsaktiviteter och lägger in ytterligare 30 timmar i veckan med självständigt lärande.

Deltidsstudenter förväntas delta i 7,5 timmar i veckan undervisade aktiviteter och genomföra 15 timmar självständigt lärande.

bedömning

Du kommer att utvärderas genom en kombination av undersökningar, kurser och portföljer. Vissa moduler omfattar också projekteringsbaserad tentamen.

Fältarbete

Webbplatsbesök kommer att förbättra din inlärningsupplevelse och kan bidra till bedömningar, t.ex. en del av Bridge Engineering-modulen är att utföra fältarbete på befintliga broar.

Studiefaciliteter

Du studerar i moderna anläggningar med nya studior, undervisningsrum och fullt utrustade laboratorier för praktiska utredningar.

Få tillgång till våra branschstandard datorlaboratorier, datorum och datorstödd design (CAD) sviter.

Modellera och testa vattendränering, kartplatser och konstruktionsstrukturer med hjälp av de senaste geografiska informationssystemen (GIS) och statistisk programvara.

Undersök och testa teorier i våra hydrauliska labb och bygg och utvärdera strukturer i våra betong- och fysiklabor.

Ingångskrav

Vi kräver normalt en examen på 2: 2 eller högre inom civilingenjör eller en relaterad disciplin.

Vi kan överväga sökande som inte uppfyller det normala kravet på inresa, men som har relevant yrkeserfarenhet eller kvalifikationer. I din ansökan bör du beskriva din yrkeserfarenhet och kvalifikationer i detalj.

Engelska språkstöd

Om du uppfyller de akademiska kraven men kräver ytterligare stöd för att ta dina språkkunskaper till önskad nivå kan du kanske gå på en av våra förberedande engelskkurser. Studenter som framgångsrikt slutför kursen kan fortsätta på sin valda examen utan att ta en IELTS eller motsvarande.

Karriär / Ytterligare studie

Denna kurs ger dig möjlighet att uppnå status som Chartered Engineer (CEng). En högt ansett kvalifikation, det visar för kamrater och arbetsgivare att du har bevisat din kompetens och engagemang genom flera års studier och praxis.

Efterfrågan på kandidater med denna examen ger dig en konkurrenskraftig plats på arbetsmarknaden samt olika karriärmöjligheter.

Från att hantera byggprojekt som byggingenjör till planering av masstransittsystem som transportingenjör hittar du en rad karriäralternativ tillgängliga för dig både i Storbritannien och utomlands.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real- ... Läs mer

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real-world impact to shape higher education and research policy for the benefit of our students and business and civic partners. We innovate together, learn from each other and support every member to transform lives and deliver growth. Läs mindre
Stoke Gifford