MSc Computing and Technology

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Startdatum: september, januari, maj

Studieavgifter (2019/20): Storbritannien / EU: £ 6990 Internationellt: £ 15,000

MSc Computing and Technology-programmet är utformat speciellt för att du ska kunna uppdatera, utvidga och fördjupa din kunskap inom datorer och IT och bredare digitala ledarskap och teknikämnen, för att förbättra och påskynda dina karriärmöjligheter. Genom att genomföra MSc i datavetenskap och teknik kommer du att kunna demonstrera förmåga inom områdena ämnesdisciplin inom datavetenskap och digital teknik.

Detta masterprogram har utformats i samråd med partners från industrin för att säkerställa att du lär dig aktuell datorkunskap som krävs av arbetsgivare över hela branschen. Kandidater från programmet kommer att vara utrustade för att arbeta i en mängd olika karriärer inom IT-branschen eller att utvecklas till akademiska eller forskningsorienterade karriärer.

Lär ut metoder

Du lärs av erfarna föreläsare och akademiker som använder sin bransch- och forskningserfarenhet för att visa hur teorier, verktyg, teknik och metoder du kommer att lära dig om programmet översätter till verkliga situationer. Undervisningen sker i en blandning av föreläsningar, workshops, labs, seminarier och övningar, totalt mellan 10-12 timmar per vecka.

Du kommer också att förväntas delta i självständig studie med inriktning på riktat och självstyrt lärande mellan 30-32 timmar per vecka.

Teknikförbättrad lärande (TEL) är inbäddad i hela kursen med verktyg som "Blackboard" eLearning Portal och elektroniska läslistor som guidar din förberedelse för seminarier och självständig forskning. Datorlaboratorier utrustade med programvara används också för praktiska sessioner.

Programmet är 100% bedömt genom kurser, inklusive kritisk rapportskrivning, praktiska övningar, individuella, grupp- och forskningsprojektarbete.

Betydande tonvikt läggs på att utveckla din förmåga att slutföra en masterexamen. Som en del av induktionen kommer du att bli fullt bekant med de lärande resurser och stöd som är tillgängligt för dig. Det kommer också att finnas veckovisa akademiska supportmöten som är utformade för att bygga upp ditt självförtroende och förmåga som doktorand. Du kommer också att tilldelas en individuell vägledare vid induktion. Du kommer att träffa denna handledare med jämna mellanrum över hela studietiden.

Karriär och vidare studier

Detta masterprogram har utformats för att säkerställa att utexaminerade från programmet kommer att vara utrustade för att arbeta i en rad olika karriärer inom IT-branschen eller att utvecklas till akademisk eller forskningsorienterad karriär. Faktum är att kvalifikationen är utformad för att påskynda dina kunskaper och kompetens inom olika arbetsroller, inklusive roller i ledarskap och ledning inom IT, Software Engineer, Database Developer, Data Analyst, Informationssäkerhet, Business Analyst, för att bara nämna några.

Standardinmatningskrav

  • Minst 2: 2 (andra klass) hedersexamen från ett brittiskt universitet eller motsvarande.
  • Professionella kvalifikationer med likvärdiga standarder som hade betydande krav på akademisk studie kan också övervägas.

Om du inte uppfyller de akademiska kraven

Sökande som inte uppfyller de vanliga akademiska kraven men som har stor erfarenhet av att arbeta inom en företagsorganisation och / eller har en relevant yrkeskvalificering kommer också att övervägas.

Vår Northumbria University London Campus drivs i samarbete med QA Higher Education - en brittisk högskoleutbildare. Alla våra program på Londons campus är validerade av universitetet och undervisas av QA Högskole- och universitetspersonal.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University has its origins in the Rutherford College, founded in 1880. Today, by putting students at the heart of an outstanding experience, and with world leading research and award-winning partn ... Läs mer

The University has its origins in the Rutherford College, founded in 1880. Today, by putting students at the heart of an outstanding experience, and with world leading research and award-winning partnerships, Northumbria is a new kind of excellent university. Läs mindre