MSc FinTech

Allmänt

Programbeskrivning

Varför studera kursen?

Finansiell teknik är kärnan i störande omvandling inom finansiella och professionella tjänster, med applikationer för verksamhet och effektivitet sprids över den globala ekonomin.

Det finns ett behov av akademiker med både teknisk och affärsmanneskap för att driva denna utveckling framåt för att möta den växande globala efterfrågan.

MSc Financial Technology på UWE Bristol har utformats för att hantera brist på fintech-färdigheter genom att ge dig en portfölj av tekniska och affärsmässiga färdigheter som är nödvändiga för att snabbspåra din FinTech-karriär.

Kursen är idealisk för alla med solida talfärdigheter och intresse för den störande effekten av ny teknik.

Varför UWE Bristol?

Samarbetar med våra experter inom datavetenskap, datavetenskap, ekonomi, reglering, företag och företag, kommer du att utveckla utmärkt teknisk data- och systemförståelse, samt god affärskunskap om de branscher där teknologierna har maximal effekt och tillämpning. På UWE Bristol har vi expertis i världsklass inom AI och affärsanalys som har gått in i utvecklingen av denna kurs.

Bristol är ett växande FinTech-knutpunkt, med allt fler arbetsgivare och företagare som kommer här för att utnyttja den skickliga talangpoolen och den gynnsamma affärsmiljön.

Vi har utvecklat detta masterprogram i samarbete med några av de stora aktörerna som leder denna utveckling, så att du kan vara säker på kursnivån på hög nivå.

Du får tillgång till våra välutvecklade affärsnätverk, arbeta med arbetsgivare och entreprenörer och efter examen lämna oss en distinkt och globalt marknadsförbar portfölj av kompetenser.

Var kan det ta mig?

Du kan arbeta i ett investeringshus, bank, försäkringsbolag, servicekonsult eller nyföretag och hjälpa till att utveckla, tillämpa och hantera innovation inom finansiell teknik.

Eller ta dina kunskaper till områden som finansiell och dataanalys, strategisk affärsanalys, produktutveckling, apputveckling, efterlevnad eller cybersäkerhet.129469_photo-1460925895917-afdab827c52f.jpg Carlos Muza / Unsplash

Innehåll

De valfria modulerna som anges är de som troligen är tillgängliga, men de kan komma att ändras.

Du kommer att studera:

 • FinTech-miljön - Denna modul undersöker FinTechs natur i det nuvarande branschkontexten, utforskar modern marknadsutveckling och utvärderar de utmaningar och möjligheter som presenteras. Modulen kommer att anställa flera gästhögtalare för att fördjupa studenter i verkligheten av marknadsutvecklingen och belysa kreativ innovation i FinTech.
 • Ekonomi för FinTech - Den här modulen kommer att introducera dig till de viktigaste koncept och frågor inom ekonomisk förvaltning, finansmarknader, institutioner och instrument för att ge dig en grund för finansieringsapplikationer. Dessa tre nyckelområden ger dig en solid grund för dig att förstå de viktigaste produkterna och utvecklingen inom FinTech. Du kommer att täcka de viktigaste ekonomiska besluten som fattas av ekonomichefer. Du kommer sedan att undersöka de viktigaste finansiella instrumenten, begreppen risk och avkastning och portföljteori. Du kommer också att studera hur de moderna banksystemen fungerar, inklusive finansiell förmedling, drift av betalningssystem och uppförandekanaler för centralbankens monetära politik.
 • Introduktion till programmering och datavetenskap - Denna modul introducerar dig principer för datavetenskap och programmering med en rad applikationer till lämpliga domäner. Det syftar till att ge dig en förståelse för vilken roll beräkningar kan spela för att lösa problem och oavsett din tidigare programmeringsupplevelse, känna dig säker på din förmåga att skriva små program som gör att du kan uppnå användbara mål. Det täcker grundläggande programmering, statistisk inferens och analys, dataanalyspraxis, databehandling och manipulation.
 • Tvärvetenskapligt gruppprojekt - I den här modulen kommer eleverna att arbeta i grupper med blandad specialism för att identifiera, planera, prototypa och utveckla en finansiell teknikprodukt, tjänst eller systematisk dataanalys. Utöver grunderna i projektledningen väljer du bland en rad specialverkstadsverkstäder inom områden som designtänkande och användarupplevelsemetoder, affärsmöjligheter och modeller i FinTech och nya verktyg och plattformar. Du kommer att arbeta med en handledare och med input från branschledare för att planera, prototypa och testa projektet som kan levereras.
 • FinTech-avhandling - Denna modul låter dig göra en djupgående forskning inom ett område av FinTech efter eget val, bestämt av dina färdigheter och intressen. Detta kan fokusera på en modern fråga, utmaning eller problem i FinTech, eller tillämpa företagskunskaper genom att utveckla och utvärdera en ny FinTech-produkt eller tjänst. Projektet kommer att kräva att du arbetar med en akademisk handledare och i vissa fall, där ett levande industriprojekt bedrivs, en bransch mentor.

Dessutom två tillvalsmoduler från:

 • Blockchain och Cryptocurrencies
 • Stora data
 • Datahantering
 • Designa användarupplevelsen
 • Maskininlärning och förutsägande Analytics
 • Informationssäkerhet
 • Finansiell teknik
 • Finansiella investeringar i praktiken
 • Fondförvaltning
 • Principer för finansiell förmedling
 • Internationell finansiell brottslighet
 • International Banking and Finance Law
 • Entreprenörskap och innovation
 • Informationsteknologilag.

Denna struktur är endast för heltidsstudenter. Deltidsstudenter studerar samma moduler men leveransmönstret kommer att vara annorlunda.

Universitetet förbättrar kontinuerligt vårt erbjudande genom att svara på feedback från våra studenter och andra intressenter, se till att läroplanen hålls uppdaterad och våra kandidater är utrustade med den kunskap och färdigheter de behöver för den verkliga världen. Detta kan resultera i ändringar av kursen. Om ändringar i din kurs godkänns, kommer vi att informera dig.

Lärande och undervisning

Ditt lärande kommer att utvecklas genom en blandning av branschinspirerade fallstudier, liveöversikter, innovation och kreativa problemlösningsprojekt och branschtänkande ledarskap i gästföreläsningar.

Du arbetar regelbundet i vårt Bloomberg Trading Room och om du vill kan du studera för Bloomberg Trading Certificate tillsammans med din Master's.

Du kan delta i affärsplatser och dataprojekt och arbeta tillsammans med forskare i vårt Big Data Laboratory.

Och det finns massor av möjligheter att nätverka med den regionala FinTech-gemenskapen genom seminarier, konferenser, modulpartnerskap och live-projekt.

Studietid

Räkna med 12-15 timmars kontakttid i veckan. Dessutom rekommenderar vi att du lägger åtminstone ytterligare 24 timmar i veckan på den privata studien, för att inkludera biblioteksforskning, gruppprojekt, förbereda för utvärderingar och dina Bloomberg-aktiviteter.

bedömning

Vi använder oss av en mängd olika bedömningar inklusive tillämpade projekt, fallstudier, grupp- och enskilda presentationer, live projektkonsulting, portföljer och utvidgade forskningsrapporter samt tentor.

placeringar

Studenter kommer att ha möjlighet att arbeta med live-in-house-projekt med affärspartner och kommer att utveckla nära nätverksrelationer med potentiella framtida arbetsgivare.

Studiefaciliteter

När du studerar hos oss har du tillgång till ett omfattande utbud av undervisnings- och inlärningsresurser.

Under hela kursen använder du regelbundet vårt Bloomberg finansiella handelsrum, samma system som används av stora stadsinvesteringsbanker.

Du kommer att engagera dig med företagare från vår Future Space-affärsinkubator för högteknologiska vetenskapsbaserade entreprenörer och innovatörer och arbeta tillsammans med vårt Big Data-laboratorium för projektarbete och kompetensutveckling.

Frenchay Library är öppet 24 timmar om dygnet, har datorfaciliteter och ett stort urval av elektroniska och tryckta böcker, tidningar, tidskrifter, statliga publikationer, statistik, uppslagsverk, ordböcker, företagsinformation, marknadsrapporter och DVD-skivor.

Du har också tillgång till omfattande läromedel online, inklusive din egen onlineportfölj av bevis, Pebble Pad och Blackboard-plattformen, för att stödja de strukturerade undervisningselementen i kursen.

Ingångskrav

Du kommer behöva:

 • en utbildning på 2: 2 eller högre.

UWE Bristol International College

Internationella studenter som inte uppfyller de akademiska eller engelska kraven för att studera denna kurs kan kvalificera sig genom att genomföra en förberedande studie på vår International College.

Engelska språkkrav

Engelska språkstöd

Om du uppfyller de akademiska kraven men kräver ytterligare stöd för att ta dina språkkunskaper till önskad nivå kan du kanske gå på en av våra förberedande engelskkurser. Studenter som framgångsrikt slutför kursen kan fortsätta på sin valda examen utan att ta en IELTS eller motsvarande.

Karriär / Ytterligare studie

FinTech behöver ett brett utbud av initiativrika och kreativa tänkare för att driva branschen, inte bara data- och finansspecialister.

Med din starka blandning av teknisk kunskap och affärsmannaskap, kommer du att spåra snabbt in i en snabbt växande och lukrativ marknad och väl förberedd att utnyttja de många möjligheter som är öppna för dig.

Du kan arbeta i ett investeringshus, bank, försäkringsbolag, servicekonsult eller nyföretag och hjälpa till att utveckla, tillämpa och hantera innovation inom finansiell teknik.

Du kan också ta dina kunskaper till områden som ekonomisk analys, strategisk affärsanalys, produktutveckling, utveckling av finansiella appar, efterlevnad eller cybersäkerhet.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real- ... Läs mer

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real-world impact to shape higher education and research policy for the benefit of our students and business and civic partners. We innovate together, learn from each other and support every member to transform lives and deliver growth. Läs mindre
Stoke Gifford