MSc Football Business

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Fotboll är ett globalt företag med flera miljarder kronor som inte visar något tecken på att sakta ner. Biljettförsäljning och stora överföringsavgifter innebär mer pengar än någonsin, som strömmar genom spelet, vilket gör det viktigt att det finns personal som är redo att hoppa rakt in och forma sin framtid.

Plats: UCFB Wembley, UCFB Etihad Campus

Översikt

Drivs av UCFB : s Global Institute of Sport (GIS), MSc Football Business-programmet är utformat för dem som vill utveckla en uppskattning av viktiga områden som formar det nuvarande landskapet i fotbollsbranschen. Programmet ger möjligheter att engagera sig i olika aspekter av fotbollsverksamheten, inklusive områden som styrning och reglering, konsumentengagemang, operativ ledning och affärsutveckling. Från TV-erbjudanden till spelaröverföringar är fotboll nu en global bransch på flera miljarder pund som behöver mer branschspecifika kvalificerade individer.

Fotbollsbranschen är en av många möjligheter för spirande proffs och utgör också många utmaningar på en personlig och affärsnivå. På grund av fotbollsindustrins unika natur är det viktigt att ha kunskap och erfarenhet för att kunna hantera en rad ständigt föränderliga scenarier. Detta program gör det möjligt för studenter att vara medvetna om de olika och ofta unika situationer som påverkar fotbollsbranschen, samt erkänna bästa praxis och etiska val.

Undervisningsplatser för denna examen inkluderar:

UCFB Wembley

  • Wembley Stadium

UCFB Etihad Campus

  • Etihad Stadium

Förutom våra undervisningsplatser använder vi även specialfaciliteter under hela läsåret samt ytterligare anläggningar där det behövs.

"Förmågan att använda UCFB : s nätverk är stor eftersom så många av personalen och studenterna är sammankopplade med sportindustrin över hela världen."

Mihir Pandya, Media Monitoring & Response Management på National Basketball Association (NBA)

moduler

Semester 1

  • Styrning och reglering i fotboll
  • Engagera fotbollskonsumenten

Semester 2

  • Fotbollsoperationshantering
  • Affärsutveckling inom fotbollsindustrin

Semester 3

  • Avhandling och forskningsmetoder

Ingångskrav

Sökande ska ha en 2: 1 heder eller en erkänd utländsk motsvarighet. Sökande kan godkännas med en 2: 2 hederexamen (eller motsvarande) förutsatt att de annars kan visa en stark profil med 50% eller högre i sin avhandlingsmodul.

Professionell erfarenhet och branschkvalifikationer kan bedömas för sökande utan standardkraven.

Alla sökande får möjlighet att bedömas och diskutera deras lämplighet för programmet med det akademiska teamet.

Alla sökande får också information om studenttjänster, med vilka de kan kontakta, om de behöver ytterligare stöd eller råd samt information relaterad till lämpliga stipendier och fonder.

Sökande från icke-majoritets engelsktalande länder kommer att uppmanas att få en engelska kvalifikation som testar talar, lyssnar, läser och skriver och kommer att uppmanas att uppnå en total IELTS-poäng på 6,0 (minst 5,5 i varje avsnitt) eller erkänt motsvarande.

Om du är osäker på om du uppfyller anmälningskriterierna för detta program, eller om du behöver IELTS-resultat, skicka e-post till mastersenquiries @ UCFB Com med en kopia av ditt senaste CV inklusive nationalitet, visumstatus om tillämpligt och grundutskrifter. Kandidater med ett starkt CV kan kvalificera sig för en tilläggsintervjuintervju för att stödja deras akademiska tillämpning.

Internationella studenter

GIS kan för närvarande inte sponsra icke-EU-studentvisum.

Du behöver inte visum för att studera i Storbritannien om:

  • Du är en brittisk medborgare
  • Du är medborgare i ett europeiskt ekonomiskt samarbetsområde (EEA) eller Schweiz
  • Du har ett visum för att stanna i Storbritannien för ett annat syfte som gör att du kan studera

Om du fortfarande är osäker på om du skulle behöva ett visum för att studera i Storbritannien eller för mer information, vänligen kontakta compliance @ UCFB .com . Du kan också studera en av våra on-line forskarutbildningar.

Hur man ansöker

För att ansöka om detta program, fyll i ansökningsformuläret, skicka sedan tillbaka det ifyllda formuläret och relevanta dokument enligt instruktioner till mastersenquiries @ UCFB Com .

Karriärmöjligheter

Programmet har utvecklats för dem med ambitioner till ledande befattningar inom fotbollsbranschens funktionella avdelningar, som spänner över finansiella och redovisningsroller eller operativa roller inom fotboll, inklusive möjligheten att stiga till ledande roller på grund av ledningsaspekten i grad.

82% av magisterexamen arbetar inom fotbolls- och sportbranschen inom sex månader efter examen.

Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

UCFB's Global Institute of Sport (GIS) is a world first in sports education, offering university degrees in the football and sports industry. We provide an exceptional environment to live and learn in ... Läs mer

UCFB's Global Institute of Sport (GIS) is a world first in sports education, offering university degrees in the football and sports industry. We provide an exceptional environment to live and learn in, with state-of-the-art facilities in two inspirational campuses in London and Manchester, which have the iconic Wembley and Etihad stadiums at their heart. Läs mindre
manchester , Wembley , london , Burnley + 3 Mer Mindre