MSc Rättsvetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Varför studera kriminalteknik?

Denna omvandlingskurs innebär att du för närvarande inte behöver ha en grundexamen i kriminalteknik för att ansöka om detta.

Rättsmedicinsk vetenskap är tillämpningen av ett brett spektrum av vetenskapliga analyser för hjälp av lagdomstolar.

Om du har en analytisk inställning och tycker om problemlösning, kommer denna masterkurs att göra det möjligt för dig att fördjupa dina kunskaper från en vetenskaplig eller analytisk bakgrund, att specialisera dig inom ett område där du kommer att ge verkligt värde till samhället.

Under den här ettåriga kursen får du utbildning på hög nivå i analytisk vetenskap, med inslag av biologi, kemi och lag. Du får en fördjupad förståelse av inte bara de vetenskapliga frågorna som påverkar resultatet av straffrättsliga rättegångar, utan också samhällsfaktorer som omedveten partiskhet och jurors förväntningar.

Du kommer också att genomföra ett betydande forskningsprojekt baserat på dina intressen och karriärmål.

Varför UWE Bristol?

Designad med input från branschpersonal och med ett starkt praktisk fokus som speglar det verkliga livet, kommer du att lära dig hela utbudet av färdigheter som krävs för att starta en karriär inom detta intressanta område.

Din inlärning kommer att följa bevisningen från en brottsplats, till analys i laboratoriet, och avslutas med utvärderingen och presentationen av bevisen i brottmålsdomstolarna.

Du kommer att utnyttja vårt utbud av simuleringsanläggningar fullt ut, inklusive ett "brottsplatshus", liksom laboratorier och håna domstolar.

Du kommer att dra nytta av specialiserade gästföreläsningar och forskningsseminarier och kunna dra nytta av vårt breda utbud av fritidsaktiviteter, till exempel kriminalteknisk bokklubb, kriminalteknisk filmklubb, CV och onlineportföljutveckling samt anställningsbarhet och mässor.

Var kan det ta mig?

Din vetenskapliga och juridiska kunskap, i kombination med den här kursens mycket analytiska karaktär, innebär att du utvecklar färdigheter som kommer att tilltala ett brett spektrum av arbetsgivare.

Karriärer kan inkludera kriminalteknisk biolog, DNA-analytiker, rättsmedicinsk kemist (spårningsbevis), kriminaltekniker, brottsutredare, genetiker, lärare eller projektledning.

129473_photo-1562789233-495f52b583dd.jpgLita på "Tru" Katsande / Unsplash

Innehåll

År ett

Du kommer att studera:

  • Brottsutredning - Inspelning, insamling och bevarande av vanliga och ovanliga bevistyper från volym- och allvarliga brottsplatser kommer att utforskas i teorin och i praktiken på våra anläggningar för brottsplatser.
  • Avancerad kriminalteknisk analys - Inspelning, insamling och bevarande av vanliga och ovanliga bevistyper från volym- och allvarliga brottsplatser kommer att utforskas i teori och i praktiken på våra anläggningar för brottsplatser.
  • Tolkning, utvärdering och presentation av bevis - Rättsmedicinska rollers och reglering vid tolkning, utvärdering och presentation av kriminaltekniska bevis i brottmål. Påverkan av samhällsfaktorer på rättvisa.
  • Forensic Research Project - Ett utredningsbaserat forskningsprojekt inom ett förhandlat område av kriminalteknisk praxis. Utveckla och demonstrera avancerade färdigheter inom kriminalteknisk forskning och professionalism.

Universitetet förbättrar kontinuerligt vårt erbjudande genom att svara på feedback från våra studenter och andra intressenter, se till att läroplanen hålls uppdaterad och våra kandidater är utrustade med den kunskap och färdigheter de behöver för den verkliga världen. Detta kan resultera i ändringar av kursen. Om ändringar i din kurs godkänns, kommer vi att informera dig.

Lärande och undervisning

I överensstämmelse med den rättsliga vetenskapens praktiska karaktär och vårt fokus på verklig inlärning balanserar kursleveransen akademisk teori med otaliga möjligheter att få praktiska erfarenheter med våra enastående faciliteter. Cirka 50% av kursleveransen kommer att ske i anläggningarna för simuleringsbrott (hus, trädgård och garage), laboratoriet och rättssalen.

Alla ämnen undervisas både teoretiskt och praktiskt. Kursen har utformats för att läsas på två dagar per vecka under ett helt läsår.

Studietid

Detta är en heltids masterkurs som undervisas under ett helt akademiskt år. Du får i genomsnitt minst 12 timmars undervisning per vecka under två dagar.

Under forskningsprojektmodulen studerar du mestadels självständigt med stöd från din akademiska handledare. Du måste också genomföra oberoende läsning och forskning under hela kursen.

bedömning

Kursen bedöms på fyra sekvensmoduler och det finns inga tentamina. Varje modul kommer att utvärderas på kriterier från själva modulen på något olika sätt:

Bedömning av modulens vetenskapsmodul kommer att fokusera på din utredning av en simulerad brottsplats.

Avancerad kriminalteknisk analys bedöms genom en praktisk undersökning av kriminaltekniska bevis.

Tolkning, utvärdering och presentation av bevis bedöms genom presentation av bevis i den håliga rättssalen.

Det kriminaltekniska forskningsprojektet bedöms genom framställning av ett betydande forskningsdokument.

Studiefaciliteter

Rättsmedicinsk vetenskap vid UWE Bristol är baserad på två campus; vårt huvudsakliga campus Frenchay och även Glenside, vårt dedikerade sjukhuscampus. Båda är välkomnande samhällen som kombinerar vackra omgivningar med förstklassiga faciliteter och utrustning.

På denna MSc Forensic Science-kurs är den akademiska teorin balanserad med otaliga möjligheter att få praktisk erfarenhet med våra enastående faciliteter.

Du lär dig hur du hittar och samlar bevis i en rad realistiska scenarier med hjälp av vårt specialanpassade Crime scenhus och trädgård, samt garage.

Därefter går du vidare med att analysera de bevis som du har samlat in i våra avancerade vetenskapslaboratorier och få praktisk erfarenhet av industriutrustning.

Slutligen kommer du att presentera bevis i våra håliga rättssalar, en del av Bristol Law School på Frenchay Campus.

Förutom dessa specialfaciliteter har du tillgång till våra 24-timmars bibliotek, utrustade med ett brett utbud av studieresurser och olika typer av studierum, samt högkvalitativa undervisningsrum och studierum.

Ingångskrav

Sökande har normalt ett av följande:

  • En utbildning som utdelats av ett brittiskt institut för högre utbildning (minst 2: 2) i ett relevant tillämpat eller samhällsvetenskapligt ämne.
  • Relevanta ämnen inkluderar men är inte exklusiva för biologisk vetenskap, kemisk vetenskap, biomedicinsk vetenskap, miljövetenskap, geologi, fysisk geografi, teknik, matematik, psykologi, kriminologi, sociologi etc.
  • Vi kommer också att titta på andra ämnen som inkluderar en del av kvantitativ forskning.

Detta program är en omvandlingskurs. Som ett resultat accepterar vi inte sökande som har en BSc (Hons) eller MSci i kriminalteknik.

Karriär / Ytterligare studie

Den vetenskapliga och juridiska kunskapen du kommer att få, tillsammans med den här kursens mycket analytiska karaktär, innebär att du kommer att utexamineras med färdigheter som efterfrågas av ett stort antal arbetsgivare.

Kandidater i rättsvetenskap går in på olika typer av laborationer, och ett betydande antal blir vetenskapslärare. Karriärer inom kriminalteknisk vetenskap kan omfatta kriminalteknisk biolog, DNA-analytiker, kriminaltekniker (spårbevis), kriminaltekniker, brottsutredare och många fler. UWE Bristol kriminaltekniker har gått till roller med några av landets största leverantörer av kriminaltekniska vetenskaper, inklusive Eurofins Forensics, Cellmark Forensic Services och Key Forensic Services, samt i en rad roller med polisen.

Det vetenskapliga problemlösande, numeriska och analytiska fokuset, såväl som de kommunikations- och samarbetskompetenser du kommer att få, kommer också att sätta dig i en stark position för karriärer inom andra sektorer. Till exempel genetik, undervisning, projektledning, finansiella tjänster och lag.

Bli inspirerad

Vår prisbelönta karriärtjänst kan hjälpa dig att utveckla din karriär genom coachning, placeringar och globala möjligheter, examensarbete och mer.

Vi kan också hjälpa till att hitta lokal volontär- och samhällsmöjligheter, ge stöd för entreprenörsaktiviteter och få dig tillgång till arbetsgivarevenemang.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real- ... Läs mer

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real-world impact to shape higher education and research policy for the benefit of our students and business and civic partners. We innovate together, learn from each other and support every member to transform lives and deliver growth. Läs mindre
Stoke Gifford