MSc Fotboll Kommunikation & Digital marknadsföring

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Det sätt som fotbolls- och sportfans konsumerar medier har inneburit rollen som innehållsskapare och marknadsförare har varit tvungna att utvecklas, anpassa sig och i vissa fall smälta samman.

Plats: UCFB Wembley, UCFB Etihad Campus

Översikt

Det är nu viktigt att förstå digitala tittartrender, publik på sociala medier och hur man planerar engagerande och effektiv digital mediatäckning för en ständigt krävande fansbas. Drivs av UCFB : s Global Institute of Sport (GIS), MSc Football Communications & Digital Marketing examen är utformad för akademiker och branschutövare med stort intresse för fotboll och sport.

Programmet utnyttjar samtida teman från marknadsföring, som digital marknadsföring, PR, fanförlov och multimediejournalistik, så att studenterna kan utvärdera relationerna mellan dessa områden. De med ett särskilt intresse och erfarenhet relaterade till marknadsförings- och kommunikationsindustrin är särskilt lämpade för detta program.

Inte längre är fans baserade på hemlandet. Internationell publik är nu avgörande, och i vissa fall viktigare, bas för att komma in i och engagera sig. Premier League fotbollsklubbar är globala varumärken inom sig, än mindre deras all-star-cast av spelare. Sociala medier och starka in-house berättare hjälper till att främja klubben och dess varor.

Undervisningsplatser för denna examen inkluderar:

UCFB Wembley

 • Wembley Stadium

UCFB Etihad Campus

 • Etihad Stadium
 • UCFB Study Hub @ Piccadilly Place

Förutom våra undervisningsplatser använder vi även specialfaciliteter under hela läsåret samt ytterligare anläggningar där det behövs.

"Att lägga till erfarenhet på ditt CV när du är på UCFB kommer verkligen att hjälpa dig på arbetsmarknaden när du har examen. Om folk börjar höra ditt namn, har du fått en fot i denna konkurrenskraftiga bransch. ”

Callum Noad, publicerad författare och Junior Commercial Sports Agent på Entourage Sports & Entertainment

moduler

Semester 1

 • Digital marknadsföring för fotboll
 • Engagera fotbollskonsumenten

Semester 2

 • PR och krishantering i fotboll
 • Multimedia Fotboll Journalism

Semester 3

 • Avhandling och forskningsmetoder

Ingångskrav

Sökande ska ha en 2: 1 heder eller en erkänd utländsk motsvarighet. Sökande kan godkännas med en 2: 2 hederexamen (eller motsvarande) förutsatt att de annars kan visa en stark profil med 50% eller högre i sin avhandlingsmodul.

Yrkeserfarenhet och branschkvalifikationer kan bedömas för sökande utan standardkrav. Alla sökande får möjlighet att bedömas och diskutera deras lämplighet för programmet med det akademiska teamet. Alla sökande får också information om studenttjänster, med vilka de kan kontakta, om de behöver ytterligare stöd eller råd samt information relaterad till lämpliga stipendier och fonder.

Sökande från icke-majoritets engelsktalande länder kommer att uppmanas att få en engelska kvalifikation som testar talar, lyssnar, läser och skriver och kommer att uppmanas att uppnå en total IELTS-poäng på 6,0 (minst 5,5 i varje avsnitt) eller erkänt motsvarande.

Om du är osäker på om du uppfyller anmälningskriterierna för detta program, eller om du behöver IELTS-resultat, skicka e-post till mastersenquiries @ UCFB Com med en kopia av ditt senaste CV inklusive nationalitet, visumstatus om tillämpligt och grundutskrifter. Kandidater med ett starkt CV kan kvalificera sig för en tilläggsintervjuintervju för att stödja deras akademiska tillämpning.

Internationella studenter

GIS kan för närvarande inte sponsra icke-EU-studentvisum.

Du behöver inte visum för att studera i Storbritannien om:

 • Du är en brittisk medborgare
 • Du är medborgare i ett europeiskt ekonomiskt samarbetsområde (EEA) eller Schweiz
 • Du har ett visum för att stanna i Storbritannien för ett annat syfte som gör att du kan studera

Om du fortfarande är osäker på om du skulle behöva ett visum för att studera i Storbritannien eller för mer information, vänligen kontakta compliance @ UCFB .com . Du kan också studera en av våra on-line forskarutbildningar.

Hur man ansöker

För att ansöka om detta program, fyll i ansökningsformuläret, skicka sedan tillbaka det ifyllda formuläret och relevanta dokument enligt instruktioner till mastersenquiries @ UCFB Com .

Karriärmöjligheter

Sportens specificitet, med sin höga mediedekning och många intressenter, kräver att cheferna har en unik affärsförmåga och djup kunskap om fotbollsindustrin. Programmet har utvecklats för dem med ambitioner till ledande befattningar inom kärnmedier och marknadsföringsavdelningar inom fotbolls- och idrottsföreningar och liknande organisationer.

82% av magisterexamen arbetar inom fotbolls- och sportbranschen inom sex månader efter examen.

Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

UCFB's Global Institute of Sport (GIS) is a world first in sports education, offering university degrees in the football and sports industry. We provide an exceptional environment to live and learn in ... Läs mer

UCFB's Global Institute of Sport (GIS) is a world first in sports education, offering university degrees in the football and sports industry. We provide an exceptional environment to live and learn in, with state-of-the-art facilities in two inspirational campuses in London and Manchester, which have the iconic Wembley and Etihad stadiums at their heart. Läs mindre
manchester , Wembley , london , Burnley + 3 Mer Mindre