MSc i finans

Allmänt

Programbeskrivning

Civilingenjör i finans

Civilingenjör i finans har utformats i samråd med industrin för att ge kandidater med de avancerade analytiska, statistiska och ekonomiska kunskaper för beslutsfattande inom modern och dynamisk sektor för finansiella tjänster.

Kursöversikt

Utexaminerade kommer att uppnås i tillämpningen av avancerade kvantitativa verktyg och finansiella modeller och tekniker inom en rad olika affärsmässiga och finansiella inställningar. Framför allt kommer kursen ge akademiker med de tekniker och tillämpad kunskap som krävs för att välja, analysera och använda avancerade ekonomiska begrepp inom fastställandet av investeringsförvaltning och kapitalmarknaderna.

Den inlärningsmiljö för kursen är praktisk och tillämpas i naturen och efter avslutad examen kommer att kunna tänka självständigt, fatta välgrundade och effektiva beslut och proaktivt felsöka ekonomiska och tekniska affärsproblem.

Utexaminerade från Civilingenjör i Finance kommer att kunna tillämpa avancerade forskningskompetens och kritiskt utvärdera nyskapande, liksom samtida litteratur, paradigm och begrepp som ligger till grund för driften av internationella kapitalmarknaderna och förfarandet för investeringsförvaltning.

Vem är kursen för?

Kursen är för dem som vill inleda en karriär inom kapitalförvaltning eller individer inom alla områden av den ekonomiska förvaltningen som vill gå vidare sin karriär.

Award och Progression

Master of Science in Finance delas ut av QQI på nivå 9 på den nationella ramen för kvalifikationer. Denna utmärkelse kommer att tillåta överföring till nivå 9 forsknings grader och i vissa fall progression till visade doktorandkurser på nivå 10 på NFQ.

Behörighet

De sökande kommer normalt hålla en nivå 8 examen (min 2,2) i ekonomi eller en besläktad ämnesområde. Sökande som innehar en nivå 8 utmärkelser examen i en noncognate fält kommer att krävas för att genomföra Högre examen i företagsekonomi i finans och på ett framgångsrikt slutförande och uppnå en 2,2 examen eller högre, kommer att vara berättigade att ansöka om MSc i finans.

Kollegiet driver ett erkännande av tidigare erfarenhetslärande (RPEL) försäkringstagare innebär sökande som inte uppfyller de normala akademiska kraven kan anses grundas på relevant arbetslivserfarenhet och andra erfarenheter. Detta kan bedömas med hjälp av en skriftlig ansökan och / eller intervju.

VARAKTIGHET

Kursen sträcker sig över 1 läsår. Detta är 2 terminer 13 veckor.

Vägledande tidsplan

En indikation på schemat för klass dagar och tider är: tisdag och torsdagskvällar 18,00-22,00 och vissa lördagar.

Senast uppdaterad Aug 2015

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Welcome to the National College of Ireland where we offer a distinctive student centred learning experience, through our state-of-the-art campus in the heart of Dublin’s vibrant international business ... Läs mer

Welcome to the National College of Ireland where we offer a distinctive student centred learning experience, through our state-of-the-art campus in the heart of Dublin’s vibrant international business centre and across our national campus network. At NCI we have developed innovative teaching and learning technologies that are designed to support students who embark on education at all stages in their... Läs mindre