MSc Innovativ mobilitetsteknik

Allmänt

3 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Varför studera innovativ mobilitetsteknik vid EIT Urban Mobility Master School?

Att öka urbaniseringen utmanar städer över hela världen i hur man flyttar människor och varor effektivt och hållbart. För att hantera sådana utmaningar kan ingenjörer och tillverkare inte längre designa isolerade maskiner. Framtidens fordon måste kommunicera med varandra, förstå deras byggda miljö och viktigast av allt, interagera med och vara lyhörda för människor. Framtida städer behöver yrkesverksamma som förstår sådana utmaningar och har visionen att förutse denna utveckling.

Innovative Mobility Technology (IMT) Master är ett unikt studieprogram som förbereder akademiker att utforma och utveckla användarcentrerade framtida mobilitetsverktyg och -anordningar och att bedöma deras genomförbarhet och hållbarhet på både användar- och systemnivå. Programmet fokuserar på att förstå olika tillämpningar av teknisk utveckling inom olika fordonstypologier och stadsinfrastruktur. Genom programmet kommer eleverna att arbeta med kritiska verkliga utmaningar och lära sig att utveckla tvärvetenskapliga lösningar på komplexa problem. IMT-programmet tillåter eleverna att fokusera på att anta innovativa produkter och tjänster, inklusive att arbeta med mänsklig-centrerad teknik, effektiva och gröna energilösningar, och elektronik- och kommunikationsteknik, samt sensorer, trådbundna och trådlösa nätverksstandarder, och maskininlärning och konstgjord intelligenslösningar. Dessutom ger det ett brett spektrum av färdigheter inom entreprenörskap och innovation för att möta de snabba förändringarna i vårt globaliserade samhälle.

Ofo’s bikes in Paris

Vem kan ansöka?

Programmet Innovativ mobilitetsteknik välkomnar sökande som har en B.Sc. examen i teknik, informationsvetenskap eller datavetenskap med minst 20 hp i matematik eller fysik och 10 hp i informationsvetenskap eller programmering.

Riktade akademiker

 • Maskinteknik
 • Systemteknik
 • Industri / produktion / fordonsdesignteknik
 • Telekommunikationsteknik
 • Elektroteknik
 • Energiteknik
 • Civilingenjör
 • Datateknik / datavetenskap
 • Andra relevanta fält

Hur är programmet strukturerat?

Alla program på EIT Urban Mobility Master School följer samma schema:

 • Studenter studerar ett år vardera vid två olika universitet - universitetet för "inträde" och "exit" -universitetet. Alla alternativ finns på ett ledande universitet i Europa inom området rörlighet i städer.
 • Examensstudenter tilldelas två officiellt erkända magisterexamen, från vart och ett av de två universiteten. Dessutom är programmet utformat så att studenter kan uppnå kvalifikationer för ett certifikat som tilldelats av Europeiska institutet för innovation och teknik. *
 • Under förstaårsstudierna kommer studenterna att introduceras till innovation och entreprenörskap och delta i ett utökat utmaningsprojekt. Under samma år kommer studenterna att förvärva viktiga tekniska färdigheter för att arbeta med utmaningar i stadsmobilitet.
 • Mellan första och andra året kommer eleverna att delta i en sommarskola som tillämpar nya färdigheter i två olika städer i Europa.
 • Under det andra året kommer studenterna att välja mellan flera mer specialiserade kurser inom både tekniskt innehåll och innovation och entreprenörskap. Studenter kommer också att delta i ett kortare utmaningsprojekt som inkluderar en praktikplats vid ett företag eller en organisation som arbetar för att möta mobilitetsutmaningar i städerna. För att slutföra sin examen, under andra året, kommer studenterna att genomföra en oberoende masteruppsats, som kombinerar och demonstrerar sin fulla uppsättning tekniska och entreprenörliga färdigheter.
 • Du kommer att ha ett brett utbud av karriärmöjligheter, inom den offentliga och privata sektorn, samt företagskunskap för att starta eget företag eller genomföra noggrann forskning.

Var kan jag studera innovativ mobilitetsteknik?

Tillgängliga universitet för programmet Innovativ mobilitetsteknik är **:

 • Aalto-universitetet, Esbo, Finland
 • UPC Barcelona Tech, Spanien
 • Politecnico di Milano, Milano, Italien

** Observera att inte alla kombinationer är möjliga.

Karriärer

Du får möjlighet att utveckla en karriär som konstruktör och ingenjör för fordons- och mobilitetssystem, teknikinnovatör, mobilitetsinfrastrukturdesigner, HMI-ingenjör, ITS-systemarkitekt, X2X-anslutningssystemtekniker och systemtekniker bland andra.

Efter programmet kommer du att kunna hitta anställningsmöjligheter över hela världen, i ledande positioner och tvärvetenskapliga team, för en rad privata företag, inklusive bilindustrin, offentliga institutioner i städer och storstadsregioner, och nystartade företag som kräver hög nivå tekniska och systemkompetenser.

Senast uppdaterad Nov 2020

Om skolan

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Läs mindre
Stockholm , helsingfors , budapest , Eindhoven , Barcelona , Milan + 5 Mer Mindre