MSc International Tourism and Hospitality Management med praktik

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Internationella resor är enklare än någonsin, vilket sätter kvalificerade chefer med hög efterfrågan. Behärska de färdigheter du behöver för att lyckas i denna globala industri.

Turism och gästfrihet är avgörande för ekonomier över hela världen. Detta är en sektor som är full av möjligheter och som ständigt utvecklas.

På den här kursen studerar du de senaste förvaltningsmetoderna och hur de tillämpas på turistoperationer, attraktioner, resorts och mer.

Efter bransch, för bransch

Vi skapade denna kurs i partnerskap med flygbolag, attraktioner, hotell och andra organisationer, inklusive Association of British Travel Agents (ABTA), Expedia och STA Travel. Och vi arbetar med ännu mer för att ge dig förstahandsupplevelse av branschen under dina studier.

Det kommer att finnas liveklientuppdrag, gästföreläsare, fältresor och branschevenemang. Du får delta i möten med den regionala ABTA-gruppen och har möjlighet att genomföra en praktikplats med en av våra partners, där många av våra akademiker har erbjudits jobb.

Experter inom området

Dina handledare har arbetat i turist- och gästfrihetsorganisationer runt om i världen - med decennier av erfarenheter mellan dem. Och eftersom denna kurs är en del av vår handelsskola kommer du också att lära dig av specialister inom områden som digital strategi eller entreprenörskap.

Med kursen ackrediterad av organisationer som Association for Tourism in Higher Education, kan du vara säker på att du har tillgång till högsta kompetensnivåer.

Funktioner och Fördelar

 • Studera i en kulturstad - omgiven av Manchesters utmärkta attraktioner precis utanför dörren, får du regelbundet se turism och gästfrihet i aktion.
 • Turism- och hotellexperter - du får undervisning av personal med stor erfarenhet av att hantera verksamheten inom hotell- och restaurangbranschen eller experter med researrangörsledning.
 • Trippel ackrediterad - Vår Business School har den globalt erkända trioen av ackrediteringar från EQUIS, AACSB och AMBA, vilket placerar oss bland de bästa handelshögskolorna i världen.
 • Branschförbindelser - dra nytta av våra omfattande branschförbindelser och sök efter spännande möjligheter i den blomstrande världen av internationell turism.
 • Regelbundna branschevenemang - lär dig värdefull insikt från gästföreläsare som arbetar inom området och besök viktiga turistorganisationer och gästfrihetsjättar.
 • Praktiskt lärande - arbeta med arbetsgivare för turism och gästfrihet för att utveckla dina professionella turism- och gästfrihetsfärdigheter och sätt dem i praktiken för att organisera ditt eget live-projekt.
 • Placeringar - bygg ett kraftfullt CV fyllt med verklig erfarenhet genom volontärarbete och professionell praktik på upp till 48 veckor.
 • Turism- och gästfrihetsmöjligheter - examen med en kvalifikation som gör att du kan bedriva en mängd olika ledarkarriärer inom den globala turist- och gästfrihetssektorn.

”Manchester är en blomstrande destination som lockar ett stort antal både inhemska och internationella besökare. Att studera internationell turism och gästfrihetshantering i detta sammanhang är perfekt; det kan förbättra dina inlärningsupplevelser och erbjuda fantastiska möjligheter för professionellt nätverk. ”
Dr Thanasis Spyriadis
Programledare

Kursinformation

Kursen täcker några av de viktigaste färdigheterna du behöver för din karriär, vilket identifieras av vårt nätverk av industripartners. Ämnen täcker allt från hur flygbolagen planerar för framtiden, till vilka nya trender som blir stora i gästfrihet.

Vi erbjuder valfria enheter från avdelningen för marknadsföring, detaljhandel och turism, så att du kan specialisera dig baserat på dina egna intressen. Och med avhandlingen kommer du att utforska ett branschämne i verkligt djup för att bli en expert på det området.

Du får regelbunden exponering för branschen under hela kursen. Du kan också välja att göra en 36 till 48-veckors praktik här i Storbritannien eller längre bort. Våra partners inkluderar organisationer som Manchester Airport och Qantas.

Enheterna nedan visar kursinnehållet för anmälan i september 2020.

Core-enheter

 • Tillämpat forskningsprojekt
 • Tillämpat forskningsförslag
 • Internationell strategisk förvaltning
 • Gästfrihetsanalys
 • Marknadsföring av turism och gästfrihet
 • Strategi för digital
 • Flygbolag och researrangörer
 • Futurism för turism och gästfrihet
 • Turism masternivå

Placeringsalternativ

Du kan få användbar arbetslivserfarenhet genom Business Schools forskarutbildningsprogram. Med en kortvarig praktik visar du inte bara potentiella arbetsgivare att du är redo att komma på jobbet, utan du får också viktig erfarenhet och gör några värdefulla anslutningar för ditt professionella nätverk.

Medan en praktik innefattar minst 100 timmars arbete - från vilken tid som helst mellan november och början av augusti - är hur du gör dessa timmar flexibel. Du kan jobba heltid under en paus i dina studier, eller så kan du göra en dag eller två i veckan under hela terminen, passande det runt dina studier.

Valfritt praktikår

När du har slutfört dina undervisade enheter har du möjlighet att gå på 36-48 veckors praktik. Du stöds av vårt placeringskontor som har omfattande kontakter med turist- och gästfrihetsindustrin och över 25 års erfarenhet av att hjälpa studenter att hitta placeringar.

Placeringskontoret annonserar för en mängd olika möjligheter, stöd och råd om ansöknings- och rekryteringsprocessen och fortsätter att stödja dig medan du är borta från universitetet.

En extra avgift gäller för denna praktik.

Studie- och bedömningsuppdelning

10 poäng motsvarar 100 timmars studier, som är en kombination av föreläsningar, seminarier och praktiska övningar och självständig studie. En masterexamen består vanligtvis av 180 hp, en PGDip 120 hp, en PGCert 60 hp och en MFA 300 hp. Den exakta sammansättningen av din studietid och bedömningar för kursen kommer att variera beroende på dina alternativval och inlärningsstil, men det kan vara:

Studie

 • Heltid 20% föreläsningar, seminarier eller liknande; 0% placering; 80% oberoende studie

bedömning

 • Heltid 100% kurser; 0% praktiskt; 0% undersökning

Ingångskrav

Du behöver en bra examen i Storbritannien - minst 2: 2 - eller motsvarande internationellt, i alla ämnen. Vi kan också överväga din ansökan om du har relevant ledningserfarenhet.

Internationella studenter se www. MMU .ac.uk / internationell

Engelska språkkrav

Vi kräver IELTS med en total poäng på 6,5 med inte mindre än 5,5 i någon kategori, eller en motsvarande accepterad engelsk kvalifikation.

Avgifter och finansiering

Studenter i Storbritannien och EU

 • Heltidsavgift: 9 250 £ per år. Studieavgifterna kommer att förbli desamma för varje år på din kurs, så att du fullbordar den inom den normala tidsramen (inga upprepade år eller pauser i studiet).

Studenter utanför EU och Channel Island

 • Heltidsavgift: £ 15 000 per år. Studieavgifterna kommer att förbli desamma för varje år på din kurs, så att du fullbordar den inom den normala tidsramen (inga upprepade år eller pauser i studiet).

ytterligare information

En masterkvalificering omfattar vanligen 180 hp, en PGDip 120 hp, en 60 hp PGCert och en MFA 300 hp. Undervisningsavgifterna förblir desamma för varje studieår, förutsatt att kursen är avslutad inom normal tidsram (ingen upprepningsår eller studieavbrott).

Extrakostnader

Specialistkostnader

 • Valfri uppskattning: £ 400-900

Alla böcker som krävs för kursen är tillgängliga från biblioteket. Universitetet har också PC-laboratorier och en bärbar lånetjänst. Många studenter väljer emellertid att köpa några av de grundläggande läroböckerna för kursen och / eller en bärbar dator. Studenter kan också behöva skriva ut några av sina uppgifter och andra dokument. Kostnader för utskrift på campus börjar från 5p per sida. Uppskattade kostnader är £ 300 för en bärbar dator på upp till £ 100 varje år för böcker och utskrift. Utöver ovanstående kan eleverna välja att åka på en internationell utflykt. Den uppskattade kostnaden för denna aktivitet är mellan £ 300 och £ 500. Detta är valfritt och det finns ett lokalt alternativ för alla studenter som väljer att inte gå.

Placeringskostnader

 • Valfri uppskattning: £ 1850

När du har slutfört dina undervisade enheter har du möjlighet att utföra en 36-48 veckors placering. Du stöds av vårt placeringskontor, som har omfattande kontakter med turist- och gästfrihetsindustrin och över 25 års erfarenhet av att hjälpa studenter att hitta placeringar. Placeringskontoret annonserar en mängd olika möjligheter, stödjer och ger råd om ansöknings- och rekryteringsprocessen och fortsätter att stödja dig medan du är borta från universitetet. Kostnaden för praktikåret beräknas till 1 850 £.

Karriärmöjligheter

Studenter går med på vår kurs från olika bakgrunder. Vissa arbetar redan i sektorn, andra har precis avslutat sin examen (inom allt från företag till musik). Utbudet av karriärvägar efter kursen är lika varierat.

Med de färdigheter du lär dig på denna kurs kan du leta efter arbete i:

 • Tour Operations
 • Resort Management
 • Hotelldrift
 • Destination Marketing
 • Restauranghantering

Många kandidater väljer också att ansöka om kandidatledningssystem som en del av sin karriärresa.

Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years ... Läs mer

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old, which is a measure of its commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Manchester Metropolitan provides its students with regular employability events including advice workshops, industry networking, guest speakers and careers fairs. The University also has industry links with many global companies, including IBM, Bentley Motors, Bosch, Microsoft, Nike, Adidas, Manchester City Football Club and Walt Disney. A range of scholarships exclusive to international students is also available, up to the value of £5,000. Läs mindre

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited