MSc Investeringsanalys

Allmänt

Programbeskrivning

University of Stirling MSc Investment Analysis har ett rykte i världsklass och är Storbritanniens längsta etablerade forskarutbildning inom området. Det är också en av väldigt få magisterexamina i Storbritannien som erkänns som ett anslutet universitet under Chartered Financial Analyst (CFA) Institute University Affiliation Program (UAP). Detta erkänner att kursen täcker minst 70 procent av CFA-programmets kandidatorgan för kunskap (CBOK) och lägger tonvikt på CFA-institutets etiska kod och praktikstandarder. Kursen positionerar studenterna väl för att få beteckningen Chartered Financial Analyst, som har blivit världens mest respekterade och erkända investeringsbevis.

Våra studenter för investeringsanalys har framgångsrikt tävlat i den prestigefyllda CFA Institute Research Challenge och vunnit en plats i UK-finalen på nio av de senaste elva åren. Tävlingen betraktas som "investerings-olympiska spelen" för universitetsstudenter och kräver att deltagarna tar rollen som investeringsanalytiker och tar fram en rapport om ett börsnoterat företag med en rekommendation om köp, innehav eller försäljning. Möjligheten att vara en del av vårt CFA Institute Research Challenge-team ger dig en unik möjlighet att testa dina kunskaper i ett "verkligt" scenario.

På den här masterkursen kommer du att:

 • Studera användningen av kvalitativa och kvantitativa tekniker för att värdera investeringar.
 • Utveckla och utvärdera portföljhanteringsstrategier.
 • Odla förmågan att utvinna viktig information från finansiella rapporter.
 • Förstå riskhanteringsverktyg.
 • Utvärdera makroekonomiska och marknadstrender.
 • Analysera finansiella uppgifter om investeringar.
 • Lär dig mer om de metoder som används för att värdera investeringar och för att utveckla och utvärdera investeringsportföljer.
 • Analysera investeringsregler och etik.

Kursplanen har ett tydligt internationellt fokus. Detta återspeglar den globala karaktären på de finansiella marknaderna och investment management professionen. Studenter på denna kurs kommer från ett brett utbud av pedagogiska och professionella bakgrunder och kulturer, vilket ger en unik möjlighet till utveckling av globala kontakter.

Förstärka Trading Boot Camp

Kursen inkluderar också ett innovativt veckolångt globalt finansiellt handels- och träningscamp som drivs av vår partner Amplify Trading. Uppstartlägret vann CFA-institutets pris för innovativ utbildning (IDEA) under 2015. Du handlar med futurekontrakt på Chicago Mercantile Exchange (CME). Genom att kunna handla i realtid, men med virtuella pengar, överbryggar startcampen klyftan mellan en akademisk förståelse av finansmarknaderna och hur de fungerar i praktiken.

Student Managed Investment Fund

Våra studenter har inrättat en Student Managed Investment Fund (SMIF), med stöd av våra akademiker inom avdelningen för redovisning och ekonomi. Det låter dig få praktisk erfarenhet av att hantera investeringar med riktiga pengar. Ett studentledt projekt, det kommer att hjälpa dig att förbättra din anställbarhet innan du examen - vilket ger dig en exceptionell praktisk förståelse av teoretiska aspekter av värderingen av investeringar.

Bästa skäl att studera hos oss

 1. Kursen täcker mycket av programmet Chartered Financial Analyst (CFA), vilket hjälper dig att utveckla CFA Charterholder status.
 2. Du får praktisk erfarenhet av handelsmarknader i en vecka lång masterclass som drivs av Amplify Trading.
 3. Vi är 3: e i Skottland för redovisning och ekonomi (Times and Sunday Times Good University Guide 2017) och 3: e i Skottland för ekonomi (The Complete University Guide 2018).

Kursens mål

Förbereda företagsledare för framtiden

Förskoleutbildning vid University of Stirling går utöver läroböcker och föreläsningsrum, vi fokuserar också på din personliga och professionella utveckling.

Vårt unika program för Flying Start Leadership utrustar dig med medvetenheten, kunskapen och tekniken som är nödvändiga för att bygga en framgångsrik karriär. Dessa sträcker sig från praktiska färdigheter, som effektiv public speaking, till att utveckla sätt att arbeta under tryck i svåra situationer och hantera konflikter.

Läs mer om Flying Start.

Utveckla verkligheten i verkligheten

Som en del av vårt fokus på att förbättra din anställbarhet erbjuder vi ett intensivt handelskamp. Kursen levereras på campus i samband med branschspecialisten Amplify Trading och hjälper dig att överbrygga klyftan mellan akademiska teorier om finansmarknader och den verkliga världen.

Se mer om vårt handelsstartläger.

Delta i CFA Institute Research Challenge

Ett team med fem elever, utvalda på en konkurrenskraftig basis från MSc Investment Analysis, vann Storbritanniens final i den prestigefyllda forskningsinstitutet CFA (Chartered Financial Analyst) Institute 2016, och 2017-laget följde detta med andra platsen. Investeringsanalysen har betraktats som "Investment Olympics" för universitetsstuderande, och har haft ett lag i UK-finalen i nio av de senaste tio åren, en prestation som inte uppnåtts av någon annan Program Partner University.

Kommer du att studera i Storbritannien?

Prepare for Success är ett interaktivt webbinlärningsverktyg för internationella studenter som kommer till Storbritannien för att studera. Titta på webbplatsen Prepare for Success för att få mer information.

Walter Scott Global Investment Management Prize

Ett pris på 1 250 pund tilldelas den högsta studenten på kursen.

Professionella ackrediteringar

MSc Investment Analysis är medlem av CFA Institute University Affiliation Program (UAP), en beteckning som tilldelas akademiska institutioner som inbäddar en betydande del av CFA® Program Candidate Body of Knowledge ™ (CBOK) i deras läroplan. Vi är en av de få anslutna partnerinstitutionerna i Storbritannien och en av en utvald grupp globalt.

CFA Institute är den största sammanslutningen av investeringsproffs i världen. Framgångsrikt genomförande av CFA-programmet leder till tilldelning av CFA-godkännande, den mest respekterade och erkända investeringshanteringsbeteckningen globalt.

För att bli CFA-charterinnehavare måste du studera en föreskriven läroplan och gå tentor på CFA-nivåer I, II och III. Minst 70 procent av inlärningsresultaten för alla tre nivåer i CFA-läroplanen omfattas av MSc Investment Analys. Detta gör kursen till en idealisk väg för dem som vill uppnå CFA-kvalificeringen.

Kursinnehåll

MSc Investment Analysis är en enårig heltidskurs. Du ska genomföra tio lärda moduler över två 15-veckors terminer följt av en övervakad avhandling. Avhandlingen ger dig möjlighet att tillämpa dina kunskaper genom att undersöka ett område som matchar dina intressen och karriärmål. Du kan välja att producera en investeringsanalys fallstudie av ett visst företag eller en empirisk analys av ett investeringsrelaterat akademiskt ämne.

Undervisning

Undervisningen genomförs genom föreläsningar, seminarier, problemlösande föreläsningar, datorverkstäder och praktiska fallstudier.

Gästföreläsningar

Som student på MSc Investment Analysis får du chansen att gå till vanliga gästföreläsningar. Dessa hålls vanligen på en onsdag eftermiddag och levereras av framstående talare som dras av ledande finansinstitut, tanktankar, reglerande och professionella organ. I 2016 och 2017 inkluderade våra högtalare:

 • Russell Napier - Medgrundare av ERIC (Electronic Research Interchange)
 • Nick Bartlett - Utbildningschef vid CFA Society of UK
 • Ross Lorrimer - Client Service Associate på State Street
 • Maxim Skorniakov - Investeringschef på Walter Scott Global Investment Management
 • Richard Dunbar - Chef för ekonomisk och tematisk forskning vid Aberdeen Asset Management
 • Kweku Adoboli - Tidigare Handlare på UBS
 • John Goodwin - VD och CFO i Lego
 • Colin McLean - VD på SVM Asset Management

bedömning

Vår magisterexamen ges tillfredsställande avslutning av en avhandling, efter examensexaminationerna. Avhandlingens ämnesområden sträcker sig över alla områden som är relevanta för investeringsanalys och möjliggör slutförandet av en fallstudie eller en forskningsavhandling.

Kursdirektör

Dr Kevin Campbell
+44 (0) 1786 467455
MScInvAnalysis@stir.ac.uk

Avgifter - 2020/2021

 • Hem / EU: 8 500 £
 • Utlandet: 18 950 £
Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre