MSc / MA i humant djurinteraktion

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Dessa Masters in Human-Animal Interaction kommer att introducera dig till tvärvetenskapliga metoder och ett brett spektrum av metoder som används för att undersöka våra relationer med andra arter. Den täcker ett brett spektrum av ämnen och tittar på interaktioner mellan människor och djur över ett brett spektrum av sammanhang - från djurägande till djurassisterande interventioner, djurparker, gårdar och bevarande.

Du ska genomföra ett placerings- och forskningsprojekt för att få direkt erfarenhet skräddarsydd för dina individuella karriärmål. Du kommer också att lära av våra erkända experter i interaktion mellan människor och djur, vars specialiteter inkluderar:

 • vattenbruk
 • bevarande
 • konflikt mellan människor och djur
 • djurassisterad terapi
 • Studien av djurbeteende och djurskydd

En höjdpunkt på vår masters kurs är en konferens om Mänskliga Djurinteraktioner, organiserad av Paws for Progress , som har ett brett utbud av framstående talare och ger utmärkta nätverksmöjligheter. Registreringsavgiften är täckt för masterstudenter.

Denna masterkurs kan studeras som MA eller MSc. Det beror på om ditt fokus ligger på kvantitativa eller kvalitativa metoder. Utvalda komponenter i denna masterkurs räknas som fortsatt yrkesutveckling för dem som redan arbetar inom detta område.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Din placering och forskningsprojekt ger dig direkt erfarenhet skräddarsydd för dina individuella karriärmål

# 2 Du kan gå med i vårt livliga forskargrupp, mötas för veckors forskningseminarier och informella specialistdiskussionsgrupper

# 3 Du kommer att lära av våra erkända experter inom området interaktion mellan människor och djur

Arbetsplatser

Du kommer att utföra ett placerings- och forskningsprojekt för att få direkt erfarenhet skräddarsydd för dina individuella karriärmål. Du kanske kan göra en placering eller genomföra datainsamling för ditt forskningsprojekt på lämpliga organisationer utanför Storbritannien.

Vi har erfarenhet av att leverera placeringsmoduler och vi har utmärkta kontakter med partners inom industrin och den tredje sektorn. Etablerade partnerskap med relevanta organisationer erbjuder också forskningsprojekt till studenter, inom ramen för att göra det mesta av mästare .

Kursinnehåll

Kursen innehåller två kärnmoduler på olika aspekter av interaktion mellan människor och djur:

 • Människor och andra djur
 • Mänsklig-djurinteraktion i sammanhang

Det finns en extern placeringsmodul och ett individuellt forskningsprojekt. Valfria moduler innefattar kvantitativa och / eller kvalitativa forskningsmetoder och ett val av doktorandmoduler som passar dina egna specifika utvecklingsbehov (i samförstånd med kursdirektören). De enskilda modulkomponenterna bidrar till 60 procent av MA / MSc, med forskningsavhandling som bidrar med resterande 40 procent.

Undervisning

Undervisningen ges på ett antal sätt, inklusive tutorials, demonstrationer och praktiska klasser, men majoriteten är seminarbaserad. Du blir vanligtvis undervisad i små grupper i specialkurser, eller med första års doktorander eller andra doktorander (till exempel i moduler från andra MSc-kurser).

bedömning

En rad utvärderingsmetoder används över hela programmet, bland annat:

 • forskningsförslag
 • kritiska recensioner
 • en logisk modell
 • reflekterande tidskrifter för placeringar
 • muntliga presentationer
 • populära vetenskapliga artiklar
 • avhandling

Kursdirektör

Professor Hannah Buchanan-Smith

Kurssekreterare

Linda Cullen

44 (0) 1786 466854

linda.cullen@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

 • Hem / EU: 6 300 £
 • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre