MSc / MLitt genusstudier (tillämpad)

Allmänt

Programbeskrivning

Vår magisterexamen granskar historien, sammanhanget och utvecklingen av viktiga feministiska debatter, utforskar gemensamheter och skillnader i hur de har spelat ut i en rad moderna, historiska och globala kulturer. Denna tvärvetenskapliga kurs har utvecklats av specialister som passionerat engagerar sig i köns-, feministiska och främmande frågor.

Genom kärnmoduler som Förstå kön, feministisk forskning och viktiga feministiska tänkare, utforskar du en rad teoretiska och metodologiska metoder för att studera kön. Du kommer också att gräva på hur akademisk debatt informerar, formas av och ibland avviker från hur kön faktiskt "fungerar" i verkliga sammanhang.

Denna masterkurs i könstudier (tillämpad) placerar tillämpningen av att lära sig realvärldskontexten i centrum för sin undervisning. Du får möjlighet att tillämpa ditt lärande på en forskningsplats. Kursgruppen har etablerat kontakter med potentiella placeringsleverantörer från den feministiska tredje sektorn, liksom med ett antal organisationer som är engagerade i jämställdhet som en del av sitt arbete inom konst, kultur och sport.

Som medlem i Stirling Graduate School har du tillgång till seminarier och evenemang som hålls över universitetet med personal och praktiker som arbetar med köns- och feministiska frågor.

Bästa skäl att studera hos oss

  1. Du kommer att ha en-till-en-övervakning från personal som bedriver löpande forskning i framkant av sina discipliner.
  2. Du kommer att delta i debatter från en mängd olika discipliner och arbeta med unika material i feministiska arkivsamlingar.
  3. Du har möjlighet att tillämpa dina kunskaper och färdigheter i en verklig miljö.

Kursens mål

Välj din egen rutt.

Vi erbjuder både en MLitt och MSc-rutt för att möjliggöra olika specialiteter och forskarutbildningsbehov:

  • MSc är ett erkänt doktorandutbildningsprogram för Scottish Graduate School for Social Sciences och lägger större vikt vid samhällsvetenskapliga forskningsmetoder och dataanalys. Det är den rekommenderade vägen om du är intresserad av doktorandstudier i samhällsvetenskap.
  • MLitt erbjuder dig fler valfria moduler och passar bättre för studenter som söker en heltäckande utbildning i genusstudier eller är intresserade av doktorsexamen i konst och humaniora.

Kursinnehåll

Gender Studies (Applied) Masters kurs kombinerar tvärvetenskapliga kärnmoduler om könsteori, feministisk forskning och feministiska tankehistoria - med valfria moduler från en rad disciplinära traditioner.

Kärnmoduler fokuserar på att ge dig en tvärvetenskaplig ram för den kritiska studien av kön som understöds av feministisk teori och erkänner hur kön informerar - och informeras av andra strukturella ojämlikheter. Sammantaget utrustar de dig med en kunskap och förståelse för viktiga feministiska debatter om ontologi, epistemologi och metodik, och gör det möjligt för dig att identifiera både gemensamheter och skillnader i hur dessa debatter har spelat ut i olika sammanhang.

Om du följer MSc-rutten tar du ytterligare två kärnmoduler i kvantitativ dataanalys och kvalitativ dataanalys, som ger avancerad socialvetenskaplig inriktning på forskningsmetoder. Detta är viktigt för studenter som överväger att genomföra ytterligare forskarutbildning i samhällsvetenskap.

Valfria moduler - varav MLitt-studenter tar tre, och MSc-studenterna en - erbjuder möjligheter till mer disciplinbaserat lärande, som tillsammans ger ett tvärvetenskapligt perspektiv för studien av genusfrågor. Modulen för genusstudier för forskningsplacering är öppen för både MLitt- och MSc-studenter och ger eleverna möjlighet att utöva sitt lärande i olika verkliga sammanhang.

Du avslutar kursen genom att producera en avhandling på totalt 12.000-15.000 ord på ett ämne av ditt val inom kön.

Undervisning

Kärnmodulerna levereras i veckoseminarier.

bedömning

Bedömningen genomförs genom kursarbete. Bedömningarna är utformade så att du kan utveckla och förbättra akademiska färdigheter i skrift och forskning. Förståelsen Gender, Feminist Research och Key Feminist Thinkers moduler har alla mer än en bedömningspunkt för att möjliggöra feedback och förbättring.

I Research Placement-modulen levererar du din forskning i en blankett som avtalats i förväg med platsleverantören. Detta gör det möjligt för dig att möta deras behov, men får också chansen att utveckla kompetens för att leverera forskning i verkliga kontekster.

Kursdirektör

Dr Kirsty Alexander
kirsty.alexander3@stir.ac.uk

Avgifter - 2020/2021

  • Utomeuropeiska £ 15,250
  • Hem / EU 6 000 £
Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre