MSc, Postgraduate Diploma, Postgraduate Certificate, Universitetscertifikat i tillämpade yrkesstudier

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Om du redan är kvalificerad i socialt arbete eller ett närstående yrke, är vår kurs i tillämpad yrkesutbildning det perfekta sättet att utöka din expertis.

Kursen ger dig möjlighet att utveckla kunskap som är specifik för din roll och inställning. Relevanta moduler är godkända och ackrediterade av organisationer som Scottish Social Services Council (SSSC) . Du har möjlighet att bygga till en Masters examen med en lång rad specialiserade Pathways studier som fokuserar på områden såsom:

 • Barnskydd och skydd
 • Ledning och ledarskap i sociala tjänster
 • Vuxentjänster, support och skydd
 • Avancerad praxis inom barnskydd och skydd
 • Social Work Practice Education

Oavsett om du arbetar mot kärnmästarna eller följer en Pathway , hittar du dig själv under en vägledning av ett etablerat och betrodd undervisningsteam som har hjälpt till att säkerställa att University of Stirling är rankad gemensam 1: a i Storbritannien för socialt arbete - den nationella Studieundersökningen 2017. Så vart du än hoppas att din karriär leder, kan vi hjälpa dig att komma dit.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Joint 1: a i Storbritannien för socialt arbete - National Student Survey 2017

# 2 Studera deltid för att passa dina personliga och professionella åtaganden

# 3 Följ olika Pathways skräddarsydda för att matcha dina professionella ambitioner

Kursens mål

Kursen är en efterkvalificerad utmärkelse som är utformad för att stödja erfarna proffs inom utveckling av avancerad kunskap och färdigheter.

Kvalitet

Vår akademiska personal är kvalificerade socialarbetare med stor erfarenhet och engagemang för högsta standard inom undervisning och forskning.

Rykte

Vi har starka partnerskap med professionella byråer, vilket säkerställer att kursen alltid speglar aktuell forskning, teori och svar på samtida praktikfrågor.

Värde

Följ olika studierätt och arbeta mot en doktorsexamen, doktorsexamen eller masterkvalifikation.

Tillgänglighet

Deltidsalternativ ger dig möjlighet att passa studier kring dina personliga och professionella åtaganden. Vissa moduler levereras på lokala utbildningsplatser för att öka tillgängligheten.

Välj mellan fem Pathways

Du är fri att välja om du vill arbeta mot en kärna Masters examen eller följa en specialist Pathway . Dessa Pathways består av ett utvalt antal moduler som tagits från kärnan MSc-programmet och är utformade för att bygga din kompetens inom en specifik aspekt av socialvården. Pathways inkluderar:

Barnskydd och skydd

Denna Pathway är lämpligast om du redan arbetar inom barnomsorg och skydd inom områden som socialt arbete, hälsa, utbildning eller polis. Kursen bygger yrkeskunskaper och kompetens genom:

 • övervägande av nyckelramar (till exempel bilagasteori och motståndskraft)
 • kritisk reflektion över multivetenskaplig bedömning och beslutsfattande
 • granskning av den senaste forskningen och övningsutvecklingen inom vårdplanering och intervention

Var och en av de tre modulerna på kursen levereras under sju dagar genom en blandning av direktundervisning och strukturerad inlärningsverksamhet.

Utmärkelse: MSc, Postgraduate Diploma eller Postgraduate Certificate

Ledning och ledarskap i sociala tjänster

En flexibel studie Pathway erkänts av skotska socialtjänst rådet (SSSC) som en lämplig kvalifikation för registrerade chefer. Deltagare på kursen kan komma från hälso-, socialt arbete, utbildning, arbetsterapi eller bostadsbakgrund och kan arbeta i bostads-, dagstjänster eller fältarbete. Modulerna innefattar direkta undervisningsdagar som inkluderar:

 • gruppdiskussioner och aktiviteter
 • strukturerade inlärningssessioner för självständig studie
 • action lärande uppsättningar

Det finns omfattande online-läromedel för att komplettera undervisningssessionerna och för att stödja samarbete.

Utmärkelse: MSc, Postgraduate Diploma eller Postgraduate Certificate

Vuxentjänster, support och skydd

Våra vuxna Services, stöd och skydd Pathway är utformad för att utveckla dina teoretiska, etiska och praktiska förståelse för hur vuxenstöd levereras. Det tar hänsyn till utmaningarna i att ändra lagar, policyer och servicestrukturer och hjälper dig att uppdatera dina ramar för att tänka på vuxna tjänster när du engagerar dig med ledande forskare och praktiker.

Utmärkelse: MSc, Postgraduate Diploma eller Postgraduate Certificate

Avancerad praxis inom barnskydd och skydd

Levereras av representanter för University of Stirling , NSPCC och en rad experter från hela Skottland, har detta fullt ackrediterade program införts för att hjälpa dig att utveckla avancerade färdigheter inom barnskydd och skyddspraxis med barn och familjer. Till skillnad från de flesta andra forskarutbildningskurser på fältet har kursen fokus på att få praktisk kompetens och erfarenhet, och du får kunskap, färdigheter och erfarenhet för att arbeta inom de mest utmanande inställningarna.

Utmärkelse: MSc, Postgraduate Diploma eller Postgraduate Certificate

Social Work Practice Education

Denna Pathway främjar den analytiska och reflekterande praxisen och syftar till att utrusta övningsutbildare och i sin tur studenter för effektiv övning i komplexa moderna sociala arbetsmiljöer. Kursen är placerad inom MSc Applied Professional Studies struktur. Du kan välja att kombinera denna utmärkelse med en annan forskarutbildning för att uppnå MSc Applied Professional Studies.

Utmärkelse: MSc, Postgraduate Diploma eller Postgraduate Certificate

Kursinnehåll

Förbättra din kompetens inom områdena socialt arbete som är viktigast för dig med våra flexibla MSc Applied Professional Studies.

Undervisning

Moduler lärs genom en kombination av kontaktundervisningsdagar, strukturerat lärande med användning av universitetets online-lärplattform och självstyrd privatstudie.

Studentgrupperna är små och klassrums-sessioner levereras i en seminariestil med en blandning av PowerPoint-presentationer, liten gruppsverksamhet och en hög samspel mellan presentatör och studenter.

Klassrums sessioner leds av universitets akademiker och forskare som är aktivt inblandade på socialt arbete. och av externa experter ämnesexperter. Deras bidrag förbättrar nutidens relevans av lärandet och ger ett kritiskt perspektiv på de ämnen som omfattas. Denna utbyte av praktik och kunskapskompetens replikeras mellan undervisningsdagar genom strukturerade inlärningsuppgifter, online diskussionsgrupper och peer-bedömning.

Den online inlärningsplattformen ger ett brett utbud av läromedel som fungerar som utgångspunkt för självstyrd studie. Kursen uppmuntrar till en hög reflektion över din egen övning samt tillämpning av lärande till din yrkesroll.

Kursdirektör

Duncan Helm, kursdirektör

44 (0) 1786 466302

duncan.helm@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

2018/19
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre