MSc Power Electronics and Drives

Allmänt

Programbeskrivning

Detta träningsprogram har utvecklats för att ge en aktuell och dynamisk kurs i kraftelektronik och enheter och deras tillämpningar.

Kontrollen och omvandlingen av elkraft med fasta tekniker är nu vanligt i både hushålls- och industrimiljöer. En ny uppskattning antyder att över 40% av all elproduktion passerar genom kisel innan den når sin slutliga destination.

Kunskap och förståelse för de olika disciplinerna som omfattas av kraftelektronik - enheter, omvandlare, kontrollteori och drivsystem är därför avgörande för alla kraftingenjörer.

Kursen syftar till att ge en specialutbildning i kraftelektronik och drivteknik, som täcker grundläggande grundläggande principer tillsammans med moderna applikationer och nuvarande praxis.

Nyckelfakta

 • Institutionen för elektroteknik och elektronik i Nottingham har länge varit i framkant av forskning och undervisning inom kraftelektronik och enheter.
 • Ingenjörsvetenskapliga fakulteten är rankad 3: e i Förenade kungariket för forskningsstyrka inom ramen för REF 2014, den brittiska regeringens Excellence Framework. Mer än 98% av ingenjörsforskningen rankas av internationell kvalitet, med 85% av världens ledande eller internationellt utmärkta.
 • Denna kurs är ackrediterad av Institutionen för teknik och teknik (IET) för att tillgodose en Chartered Engineers vidare inlärningskrav.

Kursinnehåll

Kursen ges på heltid under 12 månader och består av 120 hp av lärda moduler och ett 60-oberoende forskningsprojekt.

Kursen har en stark kärna av moduler med några valfria element som ska väljas utifrån individuellt intresse. Kärna till valfri undervisningsmodulviktning är 75/25.

Planering och förberedelse för projektet genomförs under vårterminen.

Du kommer att bli lärd med hjälp av aktuell övning inklusive användningen av lämpliga elektroniska resurser. Undervisningen är en blandning av föreläsningar, workshops, labarbete, handledning och projekt, med bedömning som vanligtvis genom formella prov och kurs.

Lärandemål

Kursens centrala inlärningsresultat är att studenterna ska:

 • bli behöriga användare av relevant utrustning och programvara
 • utveckla problemlösningsförmåga
 • utveckla förmågan att tänka logiskt och kritiskt
 • utveckla en grundlig förståelse av nuvarande praxis och dess begränsningar och uppskattning av sannolika nya utvecklingar inom kraftelektronik och elteknik.
 • utveckla en uppskattning för utmaningarna relaterade till kraftelektronik, dess kontroll och realisering

Kursen är baserad på Nottingham University Park campus i Storbritannien. Ta reda på mer om University Park campus eller ta en virtuell rundtur.

moduler

Kärna till valfri undervisningsmodulviktning är 75/25.

Kärnmoduler

 • Avancerade AC-enheter med projekt (vår): 20 hp
 • Avancerad styrsystemdesign med projekt (höst): 20 hp
 • Avancerad Power Conversion (vår): 10 hp
 • Elektriska och elektroniska grundämnen för mästare (höst): 10 hp
 • MSc Projekt (helår) 60 hp
 • Power Electronics Integration (höst): 10 hp
 • Kraftsystem för rymd-, marin- och fordonsapplikationer (vår): 10 hp
 • Forskningsprojekt Organisation och Design (vår): 10 hp

Valfria moduler

Studenter kan välja två eller tre moduler från listan nedan för att kompensera de återstående 30 poängen av de undervisade modulerna.

 • Avancerade elektriska maskiner (vår): 10 hp
 • Elektriska maskiner, drivsystem och applikationer (höst): 20 hp
 • FAKTA och Distribuerad Generation (vår): 10 hp
 • Power Electronic Applications and Control (höst): 20 hp
 • Kraftnät (vår): 10 hp

Studenter som har tagit någon av ovanstående moduler som en del av en tidigare kurs vid University of Nottingham kan inte ta moduler igen. Om du har kan du kontakta kursdirektören som väljer alternativa moduler till de som tidigare studerats.

Modulerna vi erbjuder är inspirerade av våra anställdas forskningsintressen och kan följaktligen förändras på grund av exempelvis forskningens utveckling eller lagstiftningsändringar. Denna lista är ett exempel på typiska moduler vi erbjuder, inte en definitiv lista.

Karriärer

University of Nottingham har erkänts som att leverera en Guldstandard i Teaching Excellence Framework (TEF), som syftar till att känna igen och belöna utmärkt lärande och undervisning.

Genomsnittlig grundlön och karriärutveckling

I 2016 hade 94,2% av doktorander i fakulteten som var anställda för anställning sikrat arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. Den genomsnittliga grundlönen uppgick till 31,959 £, varav högst 100 000 kronor.

* Kända resmål för heltidshem högre examen, 2015/16. Lönerna beräknas utifrån de som är anställda i heltid i Storbritannien.

Våra forskarutbildningar utvecklas generellt till spännande roller i design och utveckling med stora internationella företag eller myndigheter, få konsulttjänster hos ledande konsultföretag eller flytta in i framgångsrika akademiska karriärer.

Karriärdestinationer för våra kandidater i Institutionen för elektroteknik och elektronik är bland annat IT-affärsanalyser, systemdesigners, programmörer, programutvecklare och produktionstekniker samt elektrotekniker och ingenjörer.

Karriärmöjligheter och anställbarhet

University of Nottingham har utsetts till det bästa universitetet i Storbritannien för kandidatexamen, senast 2017 The Times och The Sunday Times Good University Guide.

Universitetet i Nottingham heter konsekvent som ett av de rikaste universiteten av Storbritanniens ledande akademiska arbetsgivare * och kan erbjuda dig en start när det gäller din karriär.

De som tar en forskarutbildning med oss ​​kommer inte bara att få stöd när det gäller nära kontakt med handledare och särskild utbildning relaterad till ditt forskningsområde, du kommer också att dra nytta av dedikerad karriärrådgivning från vår karriär och anställnings service.

Vårt karriär- och anställningsverksamhet erbjuder en rad tjänster, bland annat rådgivningsseminarier, arbetshändelser, rekryteringsmöjligheter och kompetensverkstäder - och när du har examinerat får du tillgång till tjänsten för livet.

* Graduate Market 2013-2017 , High Fliers Research.

Ingångskrav

 • Inträdesbehov: En hög 2: 2 eller motsvarande inom elektroteknik och / eller elektronik eller annan relevant examen
 • IELTS: 6,0 (inte mindre än 5,5 i något element)
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community.

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community. Läs mindre
Nottingham , Oviedo , Ningbo + 2 Mer Mindre