MSc Psychological Research Methods

Allmänt

Programbeskrivning

Vår kurs i psykologiska forskningsmetoder kombinerar utbildning i psykologisk teori med praktisk färdighetsutveckling - ett modernt tillvägagångssätt för att studera sinne och beteende som förbereder dig för en framtida karriär inom psykologi. Du får en grundlig introduktion till kvantitativ och kvalitativ forskning, analys och tolkning av data och en kritisk, skeptisk inställning till psykologvetenskap.

Den unika funktionen i denna kurs är flexibilitet - du är fri att undersöka ett brett spektrum av ämnen inom hela området samtidigt som du håller en hög träningsstandard. Detta uppmuntrar en förståelse av olika metoder och perspektiv inom psykologområdet och hjälper dig att göra val som kommer att gynna din framtida karriär.

Det finns ett antal grad Pathways tillgängliga:

 • Barn utveckling
 • Kognition och neuropsykologi
 • Evolutionell psykologi
 • Uppfattning och handling
 • Psykologi av ansikten

Möjligheterna för praktisk praktisk kompetensutveckling är inbyggda, allt från lågteknisk observationsbedömning till högteknologisk ögonspårning. Du utför en arbetsplats, vanligtvis i ett externt företag, välgörenhetsorganisation eller tredje sektor. Detta ger dig en fantastisk möjlighet att utveckla relevant arbetsbaserad anställningsförmåga och utveckla ett nätverk av kontakter som är relevanta för dina framtida karriärmål. Eleverna drar mycket nytta av denna erfarenhet och kombinerar färdigheter och erfarenheter med personlig och professionell utveckling.

Du kommer att vara baserad på ett särskilt MSc-kontor, eller inom en lämplig forskningsgrupp, och tilldelas en peer mentor. Du har också en akademisk handledare i psykologi som stöder och styr din utveckling, inklusive ditt forskarprojekt.

Bästa skäl att studera hos oss

 • Flexibilitet - Vår flexibla kurs låter dig göra specialiserade ämnesval som kommer att gynna din framtida karriär
 • Vi är 3: e i Skottland för psykologi (REF2014)
 • Du kommer att utveckla relevant arbetsbaserad anställningsförmåga på en placering i ett externt företag, välgörenhetsorganisation eller tredje sektorsorganisation

Kursens mål

Kursen ska utveckla din teoretiska förståelse och ge dig de praktiska och interpersonella färdigheter som krävs för att genomföra forskning. Vårt mål är att uppmuntra dig att göra den komplexa övergången till en helt oberoende forskare.

Arbetsplatser

Du kommer att utföra en arbetsplats, vanligtvis i ett externt företag, välgörenhetsorganisation eller tredje branschorganisation. Detta ger en fantastisk möjlighet för dig att utveckla relevanta arbetsbaserade anställningsförmågor och att utveckla ett nätverk av kontakter som är relevanta för framtida karriärmål. Studenter drar nytta av denna erfarenhet, kombinerar kompetens och erfarenhet av personlig och professionell utveckling.

Fakultet

Psykologavdelningen har enastående laboratorieutrymme utrustad med utrustning av hög kvalitet. Den har utmärkt datorinfrastruktur, och både forsknings- och undervisningsaktiviteter stöds av intern teknisk personal med dator-, programmerings-, elektronik- och ljudvideokompetens.

Vi har investerat mycket i forskningsinfrastruktur, inklusive vår egen förskolelekgrupp, som ger en enastående möjlighet för utvecklingsforskning och undervisning. Syfte byggda laboratorierum har också skapats för att stödja mänsklig elektrofysiologisk forskning (EEG / ERP), hälsoforskning (inklusive GSR och hjärtfrekvensövervakning), ansiktsforskning (inklusive ögonspårning) och synforskning (inklusive stereoskopiska skärmar).

Forskningsöversikt

100% av vår psykologiska forskningspåverkan bedöms vara världsledande (REF2014)

Vi har en av de ledande psykologiska avdelningarna i Storbritannien, som rankades bland de 20 bästa i den senaste forskningsbedömningen (REF 2014). Det var ett av endast sju icke-Russell-gruppuniversitet som gjorde det, de andra Birkbeck, Royal Holloway, Sussex, Essex, St Andrews och Bangor. Källa: Times Higher Education magazine.

Vår kvalitet på forskningspublikationer rankade som tredje i Skottland efter Aberdeen och Glasgow. Relevansen av vår psykologiforskningsaktivitet för samhället fick högsta möjliga betyg som endast fyra andra psykologiska avdelningar i Storbritannien uppnådde (REF 2014-resultat).

Våra MSc-studenter engagerar sig i vår livliga och kollegiala gemenskap av forskningskompetens.

När du har examen

Denna kurs är designad som en språngbräda för en karriär inom psykologisk forskning och är idealisk om du vill bedriva en doktorsexamen i psykologi.

Kandidater är välplacerade för karriärer inom klinisk och hälspsykologi, pedagogisk psykologi och undervisning, personalhantering och personal.

De färdigheter du får kan också lätt överföras till andra karriärer. Du möter den växande efterfrågan på en god förståelse av mänskligt beteende, liksom förmågan att tolka och analysera komplexa former av data och kommunicera dina idéer tydligt med andra.

Anställningsförmåga

Möjligheterna för praktisk praktisk kompetensutveckling är inbyggda, inklusive utbildning i att ge muntliga presentationer. En självreflekterande strategi för personlig utveckling uppmuntras.

Avgifter - 2020/2021

 • Utlandet £ 18 950
 • Hem / EU 8 500 £

Engelska språkkrav

På grund av störningar i engelskspråkiga tester orsakade av COVID-19 accepterar vi alternativa engelskspråkstest (inklusive engelska språktest online).

Om engelska inte är ditt första språk måste du ha en av följande kvalifikationer som bevis på dina engelska färdigheter:

 • IELTS-indikator 6.0 med minst 5,5 i varje underfärdighet
 • Cambridge C1 Advanced (CAE) 169 totalt sett med minst 162 i varje underfärdighet
 • Cambridge C2 Proficiency (CPE) 180 totalt sett med minst 162 i varje underfärdighet
 • Pearson Test of English (Academic) 60 totalt sett med minst 59 i varje underfärdighet
 • IBT TOEFL 78 totalt sett med minst 17 i lyssnande, 18 i läsning, 20 i tal och 17 skriftligt
 • IBT TOEFL Special Home Edition Test 78 totalt med minst 17 i lyssnande, 18 i läsning, 20 i tal och 17 skriftligt
 • TOEFL ITP Plus för Kina minst 543 totalt, 54 i lyssnande, 53 i struktur och skriftligt uttryck, 56 i läsning och B2 i tal
 • Trinity ISE II Pass totalt med ett pass i varje delfärdighet, ISE III Pass totalt och i alla delfärdigheter, ISE IV Pass totalt och i alla underkunskaper
 • Aptis (4 färdigheter) CEFR B2 totalt och B2 i alla underkunskaper
 • Duolingo 95 totalt med minst 90 i alla underkunskaper
 • LanguageCert International ESOL B2 Communicator - Godkänd med minst 33 i varje underkunskap

För mer information om hur du kan uppfylla våra krav på engelska, inklusive alternativ för att avstå från kravet, läs vår information om engelska krav.

Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre