MSc Sustainable Urban Mobility Transitions

Allmänt

4 tillgängliga platser
Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Varför studera hållbara stadsmobilitetsövergångar vid EIT Urban Mobility Master School?

Världens städer förändras. Ny teknik, affärsmodeller och globala hållbarhetsmål förändrar våra städer och hur vi rör oss. Dagens stadsplanerare och transporttekniker står inför en rad utmaningar och behövs för att dra nytta av sådana omvandlingar för att skapa stadsmiljöer som förbrukar färre resurser, bidrar mindre till klimatförändringar och stöder mer levande och hälsosamma stadsdelar. För att hantera sådana utmaningar krävs att komplexitet och kompetens omfattas av de traditionella stadsplanerings- och anläggningsdisciplinerna, inklusive entreprenörskap för att styra innovationer i praktiken. Programmet Sustainable Urban Mobility Transitions ger sådan erfarenhet och förbereder studenterna för att bli nästa stadsinnovatörer och ledare inom urban mobilitet.

Vem kan ansöka?

Programmet Sustainable Urban Mobility Transitions välkomnar studenter med en mängd bakgrunder och upplevelser. Programmet är perfekt för studenter med en kandidatexamen i teknik, informationsvetenskap, datavetenskap, statistik, geoinformationsteknik, stadsplanering, geografi och / eller ekonomi. Ytterligare discipliner är välkomna, förutsatt att studenterna har en solid grund i kvantitativa metoder för att lösa problem och verifierbar erfarenhet av programmering, kalkyl, linjär algebra och matematisk statistik.

Hur är programmet strukturerat?

Alla program på EIT Urban Mobility Master School följer samma schema:

Studenter studerar ett år vardera vid två olika universitet - universitetet för "inträde" och "exit" -universitetet. Alla alternativ finns på ett ledande universitet i Europa inom området rörlighet i städer.

Examensstudenter tilldelas två officiellt erkända magisterexamen, från vart och ett av de två universiteten. Dessutom är programmet utformat så att studenter kan uppnå kvalifikationer för ett certifikat som tilldelats av Europeiska institutet för innovation och teknik. *

Under förstaårsstudierna kommer studenterna att introduceras till innovation och entreprenörskap och delta i ett utökat utmaningsprojekt. Under samma år kommer studenterna att förvärva viktiga tekniska färdigheter för att arbeta med utmaningar i stadsmobilitet.

Mellan första och andra året kommer eleverna att delta i en sommarskola som tillämpar nya färdigheter i två olika städer i Europa.

Under andra året kommer studenterna att välja mellan flera mer specialiserade kurser i både tekniskt innehåll och innovation och entreprenörskap. Studenter kommer också att delta i ett kortare utmaningsprojekt som inkluderar en praktikplats vid ett företag eller en organisation som arbetar för att möta mobilitetsutmaningar i städerna. För att slutföra sin examen, under andra året, kommer studenterna att genomföra en oberoende masteruppsats, som kombinerar och demonstrerar sin fulla uppsättning tekniska och entreprenöriella färdigheter.

Du kommer att ha ett brett utbud av karriärmöjligheter inom den offentliga och privata sektorn, samt har kunskapen att starta ditt eget företag eller genomföra noggrann forskning.

Var kan jag studera hållbara mobilitetsövergångar i städerna?

De tillgängliga universitet för programmet Sustainable Urban Mobility Transitions är **:

  • Aalto-universitetet, Esbo, Finland
  • Eindhoven tekniska universitet, Nederländerna
  • KTH Kungliga tekniska högskolan, Stockholm
  • UPC Barcelona Tech, Spanien

** Observera att inte alla kombinationer är möjliga.

Vad är karriärmöjligheterna?

Programmet Sustainable Urban Mobility Transitions syftar till att utbilda, inspirera och förena framtida ledare inom Urban Mobility Sector. De färdigheter som man lär sig i detta program är mycket efterfrågade i städer, transportmyndigheter, forskningsinstitut och industrier över hela Europa och världen över. Som examen blir du en anpassningsbar lagspelare med en mängd olika analytiska färdigheter och teoretisk kunskap inom stadsmobilitet.

Antagningskriterier

För att kvalificera sig för antagning måste de sökande uppfylla antagningskraven, som är en fullständig och lämplig kandidatexamen inom ett relevant studierområde (se specifika krav) och bevis på engelskspråkighet.

Kandidatexamen

  • Sökande måste ha avlagt en kandidatexamen som omfattar minst 180 hp eller motsvarande akademiska kvalifikationer från ett internationellt erkänt universitet.

Villkorligt godkännande

  • Studenter under sitt sista år för grundutbildning kan också ansöka och om de är kvalificerade, får ett villkorat godkännande.
  • Om du inte har slutfört dina studier, vänligen inkludera ett skriftligt uttalande från examensadministrationskontoret (eller motsvarande institution) som bekräftar att du är inskriven i det sista året av din utbildning och ange ditt förväntade slutdatum - vilket bör vara före början av masterprogrammet.
  • Om du får ett villkorat erbjudande, ska du presentera examensbeviset till ditt universitet innan du registrerar dig senast. Sökande som följer längre tekniska program och som har avslutat kurser motsvarande 180 ECTS kommer att beaktas från fall till fall.

Ansökningsdatum och tidsfrister

Ansökan är uppdelad i två perioder och endast en ansökan per intag är möjlig:

Period 1

  • 17 november 2020 - 1 februari 2021

Period 2

  • 15 februari 2021 - 16 april 2021

Sökande under period 1 har möjlighet att ansöka om två olika program. Detta innebär att om du inte rekommenderas för ditt förstahandsprogram kan du ha möjlighet att överföras till ditt andra val.

Observera att ansökningsperiod 2 inte rekommenderas för sökande som behöver EU-studievisum på grund av tidsbegränsningar.

Senast uppdaterad Nov 2020

Om skolan

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Läs mindre
Stockholm , helsingfors , budapest , Eindhoven , Barcelona , Milan + 5 Mer Mindre