MSc ekonomi för företag och politik

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Den här nya masterkursen skiljer sig från andra: den lägger stor vikt vid att tillämpa ekonomiskt tänkande på verkliga affärs- och politiska utmaningar. Vår kurs är lämplig för alla som har en drivkraft för att lyckas i ekonomi, även om du inte har tidigare utbildning på detta område.

Du kommer att undersöka interaktioner mellan internationella institutioner, regeringar och hushåll och utveckla en uppskattning av de insikter som ekonomisk analys kan ge till företag och politik. Vår kurs ökar också dina färdigheter i beslutsfattande och analys, samtidigt som du förbättrar dina kritiska tänkande förmågor vid utvärdering av affärsutveckling, hanteringsstilar och statistik samt de offentliga, sociala och makroekonomiska politiken och deras inverkan på företag och hushåll.

Vi förbereder dig på arbetsplatsen, eftersom du genom denna kurs får praktisk erfarenhet genom att arbeta med organisationer över affärslandskapet, till exempel Wood Mackenzie och Scottish Power, till Zero Waste Scotland och Institute for Fiscal Studies. Du kommer att dyka in på de marknader och miljöer som dessa organisationer arbetar med genom en blandning av platsbesök och gästföreläsningar. Det finns också möjlighet att genomföra ett sommarkonsultprojekt med externa kunder. Detta gör att du kan integrera kunskap och färdigheter från din magisterexamen för att lösa en verklig affärsutmaning.

Din inlärning och kunskap kommer att dra nytta av vår akademiska personal utmärkta kontakter med industrin och policy tankar, samt våra band med Behavioral Science Center, Centrum för hållbar praxis och boende (CSPL) och Centrum för konstitutionell förändring.

University of Stirling Management School

På University of Stirling Management School är principen om ansvarsfullt företagande, politik och praxis centralt för allt vi gör. Denna vision hjälper oss att utrusta våra elever effektivt med kompetensen att fungera som globala medborgare, som kan ta itu med samhällets behov.

Som medlem i Chartered Association for Business Schools har vi starka kopplingar till industrin och har nyligen tilldelats Small Business Charter för engagemang med lokala och regionala företag.

Vi är i en elitgrupp av handelshögskolor globalt - och en av endast 14 i Storbritannien - att hålla ackreditering från Association of MBAs (AMBA) för både våra MBA och MSc Business and Management (MBM) kurser.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Vårt Flying Start Leadership Program hjälper dig att utveckla självmedvetenhet om dina styrkor och förvärva nya färdigheter i en stödjande miljö

# 2 Det finns ett praktiskt fokus på att tillämpa ekonomiskt tänkande på verkliga affärs- och politiska utmaningar

# 3 Våra starka förbindelser med industrin och tanken tankar gör våra ekonomer forskare bland de mest anställningsbara

Kursens mål

Du lär dig att utvärdera:

  • affärsprestation
  • förvaltningsstilar
  • officiell statistik
  • offentlig, social och makroekonomisk politik

Du lär dig om det senaste tänkandet om de mest relevanta utvecklingen inom näringsliv och politik, eftersom kursen speglar våra lärares anställda tillämpade forskning och konsulteringsprojekt. Dessa inkluderar finanspolitik, arbetslöshet, familj, miljö, folkhälsa och åldrande.

Kursen fokuserar särskilt på:

  • aktuella debatter på makro och mikronivå, t.ex. hur Brexit påverkar verksamheten, hur kan vi förebygga lågkonjunkturer och hur den nationella levnadsavgiften kan påverka företag och välfärd
  • situationer där marknader inte fungerar ordentligt, och där det kan finnas motivering för offentlig intervention
  • företagets roll och funktion och dess förhållande till anställda och samhället som helhet
  • goda kunskaper om tekniker som stöder robust affärs- och ledningsanalys, prestanda och beslutsfattande

Förbereda företagsledare för framtiden

Förskoleutbildning vid University of Stirling går utöver läroböcker och föreläsningsrum, vi fokuserar också på din personliga och professionella utveckling.

Vårt unika program för Flying Start Leadership utrustar dig med medvetenheten, kunskapen och tekniken som är nödvändiga för att bygga en framgångsrik karriär. Dessa sträcker sig från praktiska färdigheter, som effektiv public speaking, till att utveckla sätt att arbeta under tryck i svåra situationer och hantera konflikter.

Läs mer om Flying Start.

Förberedelser för internationella studenter kommer att studera i Storbritannien

Förbered dig för framgång är ett interaktivt webinlärningsverktyg för internationella studenter som kommer till Storbritannien för att studera. Ta en titt på webbplatsen Förbered dig till framgång för att få mer information.

Kursinnehåll

University of Stirling s MSc ekonomi för företag och politik består av två terminer av lärda moduler följt av ett avhandling eller praktiskt konsultarbete.

Undervisning

Undervisningen genomförs genom en kombination av föreläsningar, masterklasser, små gruppsessioner och klasspresentationer om politiska och affärsmässiga frågor. Du kommer att delta i ett antal divisionsseminarier och workshops. Arbete i team är en viktig del av kursen.

Kursinnehållet återspeglar våra utbildade personalers tillämpade forskning och konsultarbete, så du lär dig om det senaste tänkandet om de mest relevanta utvecklingen inom näringsliv och politik. Dessa inkluderar finanspolitik, arbetslöshet, familj, miljö, folkhälsa och åldrande.

Du kommer att engagera dig med akademiker som har utfört enastående forskning inom näringsliv och politik. Denna forskning matar direkt in i kursmaterialet.

bedömning

Bedömningen omfattar en kombination av tentor och kursarbete, till exempel presentationer och rapportskrivning.

Kursdirektör

Dr Mirko Moro

44 (0) 1786 467455

economics@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utomeuropeiska: £ 15,250
  • Hem / EU: 7 900 £
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre