Programmets målFör en framgångsrik karriär inom livsmedelssektorn som chefer, chefer och företagare.
Programmet är öppet för alla som brinner för F & B-industrin och som vill arbeta i det från ett ledningsperspektiv. Du behöver inte vara en "specialist" inom F & B-sektorn för att bli antagen. Du kommer att ha möjlighet att stärka dina allmänna ledaregenskaper genom kurser som täcker marknadsföring, ekonomi, försäljning, HR-ledning och olika strategiområden.
När du har slutfört programmet kommer flera scenarier att vara öppna i ett multinationellt företag eller i ett mindre medium företag, i en uppstart eller i en konsoliderad verksamhet i Europa eller runt om i världen.
Innovativa och operativaDenna MSc erbjuder dig alla elementen i ett högre masterprogram med ett innovativt tillvägagångssätt som erbjuder förstahandsupplevelsen med mer än 20 dagars företagsbesök, möten med toppchefer från livsmedelsindustrin, smakprov i regioner kända för livsmedel som Piemonte, Toscana och Champagne-regionen.
Talsmän från kända internationella livsmedels- och dryckesföretag kommer att ge tips och knep om hur man framgångsrikt kan utveckla nya produkter och idéer och hur man kan förbättra ditt personliga nätverk.
En praktik, interaktiva föreläsningar baserade på fallstudier, integrerat teamarbete och muntliga presentationer samt operativa Labs och affärsspel gör MSc unik och innovativ och ger dig en mycket praktisk förberedelse för att framgångsrikt gå in i denna sektor.FörkunskapskravBachelor eller magisterexamen inom något område
Engelska flytande (nivå C1)Vad anses vara en plus:Tidigare arbetslivserfarenhet inom livsmedelssektorn
Lite kunskap om ett andra främmande språkAvgifter och ekonomiAvgifterna för läsåret 2020/2021 är 27 000 euro.
Avgifterna faktureras antingen:
- i en del i början av läsåret
- ESCP erbjuder också direktdebiteringsalternativet:Deposition: 3,500 euro med 2 veckor efter inträde
Första delen: 12 000 euro senast den 31 augusti 2020
Andra avbetalningen: 11 500 euro senast den 21 februari 2021AnsökningsavgifterEn betalning på 130 € för ansökningsavgifter som betalas till CCIP ESCP.stipendierMSc i mat och dryckeshantering erbjuder studenter delfinansierade stipendier, finansierade av Turin CCIAA, på grundval av både merit och ekonomiskt behov.