MSc i International Food & Beverage Management

Allmänt

Programbeskrivning

För en framgångsrik karriär inom livsmedelssektorn som chefer, chefer och företagare.

Programmets mål

Programmet är öppet för alla som brinner för F & B-industrin och som vill arbeta i det från ett ledningsperspektiv. Du behöver inte vara en "specialist" inom F & B-sektorn för att bli antagen. Du kommer att ha möjlighet att stärka dina allmänna ledaregenskaper genom kurser som täcker marknadsföring, ekonomi, försäljning, HR-ledning och olika strategiområden.
När du har slutfört programmet kommer flera scenarier att vara öppna i ett multinationellt företag eller i ett små och medelstora företag, i en start-up eller i en konsoliderad verksamhet i Europa eller runt om i världen.

Innovativa och operativa

Denna MSc erbjuder dig alla elementen i ett högre masterprogram med ett innovativt tillvägagångssätt som erbjuder förstahandsupplevelsen med mer än 20 dagars företagsbesök, möten med toppchefer från livsmedelsindustrin, smakprov i regioner kända för livsmedel som Piemonte, Toscana och Champagne-regionen.

Talsmän från kända internationella livsmedels- och dryckesföretag kommer att ge tips och knep om hur man framgångsrikt kan utveckla nya produkter och idéer och hur man kan förbättra ditt personliga nätverk.

En praktik, interaktiva föreläsningar baserade på fallstudier, integrerat teamarbete och muntliga presentationer samt operativa Labs och affärsspel gör MSc unik och innovativ och ger dig en mycket praktisk förberedelse för att framgångsrikt gå in i denna sektor.

Rekommendation

”IFBM-programmet är en perfekt balans mellan teoretiska sessioner och praktiska erfarenheter som tillhandahålls av fallstudier, värdefullt utvärderingar av mycket skickliga chefer och företagsbesök. Dessutom tillåter det fyrmånadersföretagsprojektet, i nära samarbete med företagsledningen, att vi får en smak av den verkliga upplevelsen. Det här generella praktiska tillvägagångssättet ger masterstudenterna chansen att få full insikt i de många möjligheter livsmedelsindustrin erbjuder. ” Michelle VANDAMME, Belgien, klass 2016

Nyckelfunktioner

MSc i internationell mat och dryck Management representerar en unik lärande erfarenhet som kännetecknas av dess fem pelare av styrka:

 • Hand-on-strategi med interaktiva föreläsningar baserade på internationell metod för fallstudier, integrerat teamarbete, muntliga presentationer, rollspel, affärsspel, teambuildingaktiviteter utomhus
 • Internationell erfarenhet . Detta program låter dig interagera med en mängd kulturer och ledarstilar tack vare ESCP: s globala fakultet, internationella klassmix och ett stort företagsnätverk.
 • Livsmedelssektorns enorma potential . Det är en pelare i EU: s ekonomi. Med 4,2 miljoner anställda i hela EU, 1 109 miljarder euro i omsättning och en positiv handelsbalans på nästan 35 miljarder euro (källa: FoodDrinkEurope2018).
 • Starka partnerskap med stora ledande företag inom livsmedelsindustrin. Det finns ett stort engagemang för företagsnätverk vid varje steg i inlärningsupplevelsen, genom seminarier, konsultprojekt, företagsupplevelser, praktikplatser och karriärdagar.
 • Tysk Master of Science Degree : Genom att delta i en extra semester på Berlins campus kan studenterna få den tyska civilingenjörsexamen i ekonomi och ekonomi med specialisering inom mat och dryck.

Curriculum

Vårt program riktar sig till din kompetens

MSc i International Food and Beverage Management hjälper dig att bygga din framtida karriär steg för steg och bli chef eller entreprenör inom livsmedelssektorn.

Programmet fokuserar på livsmedelsindustrin med en transnationell strategi och täcker alla grundläggande kompetenser som krävs för att lyckas i denna sektor. Du har chansen att studera i hela Italien och Frankrike.

Alla involverade professorer och facilitators har en stark yrkesbakgrund med många års arbetslivserfarenhet inom sitt kompetensområde och en internationell akademisk läroplan och bakgrund.

Ett lärande tillvägagångssätt verkligen affärsmässigt

Länken till affärsprogrammet för detta program förstärks av vittnesmål från företagets nätverk (som Ferrero, Barilla, Lavazza, Cameo, Grom, etc), som kommer att föra in sin yrkeserfarenhet och mat & dryckekompetens i klassen. Denna MSc föreslår en välbalanserad metodik, som omfattar och kombinerar mycket interaktiva föreläsningar och yrkeserfarenhet med en slutlig masteruppsats och en internationell praktik för att tillämpa ledningskunskap och metodfärdigheter till ett specifikt forskningsämne.

Ett års heltidsprogram

Programmet börjar i september * för totalt 450 timmars klasser. Du måste vara skicklig på engelska för att följa dessa kurser .

Det är organiserat enligt följande:

 • Kärnmoduler - Allmän ledning inom livsmedels- och dryckesindustrin
 • Avancerade moduler - Drill-down i livsmedelsindustrin
 • In-company Experiences - Mer än 20 dagars erfarenheter från företag, möte toppledare och provsmakningsprodukter
 • Professionellt uppdrag - Ett professionellt uppdrag i form av en internt praktik på minst 4 månader
 • Professionell uppsats - Skriv och försvara en professionell avhandling
 • Tyskmästare för naturvetenskap - Möjlighet att få 30 ECTS extra, rekommenderas starkt för personer som bara går med i en bachelorgrad

Rekommendation

”Våra lärare är mycket professionella och alla bra inom sina respektive kompetensområden. De arbetar för närvarande eller har arbetat i / med livsmedels- och dryckesektorn. Denna arbetslivserfarenhet blandad med undervisningsförmågan är en delikat blandad kunskap. «20 års erfarenhet kan inte läsas i en bok» är det mest lämpliga uttrycket som kan användas för att beskriva den kunskapstraktor vi kan få från våra professorer. Jag kan säkert säga att ESCP IFBM-undervisningsmetoder som delar inlärningen mellan teori och praktik i slutändan är det mest effektiva sättet att lära sig. ” Axel BARAT, Frankrike, klass 2016

Karriärer

När du har slutfört Master kommer flera scenarier att vara öppna i ett multinationellt företag eller i ett mindre medium företag, i en start eller i ett konsoliderat företag i Europa eller runt om i världen.

Internationella karriärmöjligheter som

 • Marknadsansvarig
 • Brand Manager
 • Produktchef
 • Chef för mat och dryck
 • International Regional Manager
 • Kommunikationschef
 • Export-Import Manager
 • Entreprenör
 • Supply Chain Manager
 • Produkt- och företagsutvecklare

Viktig rådgivning från toppcheferna inom livsmedels- och dryckesektorn

Rekommendation

”Innan jag började denna Master på ESCP, hoppades jag att den skulle ge mig en inblick i F & B-industrin innan jag dök med det första. Jag visste att jag ville bli en restauratör, men jag hade ingen verklig kunskap om hur jag skulle göra det. Detta program var det jag behövde för att hjälpa mig nå mina karriärmål. Ännu mer hoppades jag också att jag inte bara skulle lära mig om F&B Management från mina professorer och experter på området utan att jag skulle lära av mina kamrater runt omkring mig. Att träffa människor från olika kulturer och resa till några av de bästa och vackraste platserna i världen, för att lära tillsammans och från varandra var min högsta förväntan och den mest uppfyllda. ” Alliana BOVELL, Jamaica, klass 2016

antagning

Krav

 • Bachelor eller magisterexamen inom något område
 • Engelska flytande (nivå C1)

Vad anses vara ett plus:

 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom livsmedelssektorn
 • Lite kunskap om ett andra främmande språk

Procedur

Steg 1: Ansökningsformulär

Ansökningar görs online . Var noga med att fylla i ansökningsformuläret online, skriv ut det och skicka det innan tidsfristen som anges i Admissionskalendern ger följande nödvändiga dokument:

 • En kopia av ditt ID-kort (dubbelsidig) eller pass.
 • Den ursprungliga eller certifierade kopian av examensbeviset.
 • Den ursprungliga eller certifierade kopian av dina betygsutskrifter som täcker alla års universitetsstudier.
 • En aktuell curriculum vitae.
 • GMAT- eller GRE-certifikat eller genomföra ett SHL-alfanumeriskt resonemangstest.
 • Ett engelskspråkigt intyg för icke-modersmålare som inte har studerat sin examen på engelska *.
  * Vi behöver följande minsta poäng på testerna:
  TOEFL skriftligt test: 600 - TOEFL IBT: 100 - TOEFL datorbaserad: 250-; IELTS: 7
  Kandidater utan språkkvalifikationsbevis kan testas på campus samma dag i intervjun

Om du har blivit förklarad kvalificerad kommer du att bli inbjuden till andra steg i processen.

Steg 2: Test och personlig intervju

Tester och personlig intervju sker på Turin Campus .

 • Online verbalt och numeriskt logiskt test (GMAT-innehavare undantagna)
 • Personlig intervju
 • Engelska test: skriftligt muntligt lyssnande (innehavare av officiell nivå C1 Engelska certifikat är undantaget - fråga rekryteraren om din certifiering är giltig)

Steg 3: Inträdesreaktion

På ca 3-4 veckor kommer du att kontaktas av vår programchef för den specialiserade internationella mästaren och vet om du har blivit antagen.

Avgifter och ekonomi

Ansökningsavgifter

En betalning på 130 € för ansökningsavgifter som ska betalas till CCIP ESCP.

avgifter

Avgifterna för läsåret 2020/2021 är 27 000 euro.

Undervisningsavgifter täcker alla lektioner och material samt "Kock för en vecka" i den italienska matdalen, alla företagsbesök i Piemonte, Toscana och Champagne-regionen i sammanlagt mer än 20 dagar, konsultprojekt, föreläsningar och alla andra mycket interaktiva aktiviteter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The Turin Campus, founded in 2004, is a young campus who experienced rapid growth. With the enthusiasm of a start-up, it firmly believes in entrepreneurship and the strong development of successful in ... Läs mer

The Turin Campus, founded in 2004, is a young campus who experienced rapid growth. With the enthusiasm of a start-up, it firmly believes in entrepreneurship and the strong development of successful initiatives. Läs mindre