MSc i finans och dataanalys

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

I takt med att den moderna finansbranschen i allt högre grad vänder sig till big data för att informera investeringsbeslut, finns det en växande efterfrågan på proffs med specialisering inom dataanalys. Kursen utrustar dig med dataanalysfärdigheter som är bristfälliga, inklusive algoritmisk handel, användning av maskininlärning och artificiell intelligens.

När du studerar kommer du att utveckla grundläggande färdigheter inom finans, investeringar och dataanalys - som alla kan tillämpas i en slutavhandling om ett finansrelaterat ämne som du väljer. Du kommer också att lära dig hur du använder programmeringsspråk (t.ex. Python, R) för att analysera data och få en grundlig förståelse av grundläggande ekonomisk teori och investeringspraxis. Dessutom har du möjlighet att använda professionella finansiella databaser, till exempel Bloomberg, Eikon och S

Andra funktioner i kursen inkluderar Amplify Trading Boot Camp, där du kan få den första erfarenheten av verklig handel och Student Managed Investment Fund, som ger erfarenhet av att hantera faktiska medel genom riktade investeringar. Alla dessa funktioner hjälper till att förbättra anställbarheten, ge dig praktiska färdigheter och spela en roll i den världsledande studentupplevelsen.

Bästa skäl att studera hos oss

 • # 1 Använd programmeringsspråk (t.ex. Python, R) för att analysera data;
 • # 2 Få tillgång till professionella databaser som Bloomberg, Eikon och S
 • # 3 Få verklig erfarenhet av Amplify Trading Boot Camp och Student Managed Investment Fund.

Kursens mål

Under dina studier på denna Masters-kurs kommer du att:

 • Få en djup förståelse för finansteorier;
 • Förvärva färdigheter i programmeringsspråk;
 • Utveckla kunskap och färdigheter i att analysera data för att informera investeringsbeslut;
 • Förbättra dina kritiska och analytiska färdigheter.

Professionella ackrediteringar

Kursen ger studenterna möjlighet att täcka det förutsatta materialet för programmet Financial Data Professional (FDP) från FDP Institute med hjälp av DataCamp-rutten. Det hjälper dig därmed att gå vidare mot att få FDP-referenser.

Fakultet

Du har tillgång till professionella finansiella databaser inklusive Bloomberg, Thomson Reuters Eikon, Datastream, S

Kursen ger verklig erfarenhet genom att ge dig möjlighet att delta i Student Managed Investment Fund och Amplify Trading Boot Camp.

SMIF är ett studentledat projekt som syftar till att ge studenterna upplevelsen av att hantera faktiska medel genom riktade investeringar med diversifiering enligt överenskomna regler och rutiner.

Amplify är ett globalt finansiellt handels- och utbildningsföretag som tillhandahåller utbildning till några av de största globala finansiella institutionerna, inklusive HSBC och Bank of America. Under vårterminens läsvecka levererar Amplify ett Boot Camp till våra studenter, vilket hjälper dem att få praktisk erfarenhet av de finansiella marknadens drivande faktorer. Läs mer om Amplify Trading Boot Camp.

Forskning

University of Stirling Management School är rankad bland de 25 bästa i Storbritannien för forskningspåverkan, enligt REF 2014. I Skottland rankades skolan i topp fem. The Guardian University Guide 2020 rankas universitetet i topp 5 i Skottland för redovisning och finans.

64% av våra forskningsresultat klassificerades som världsledande och internationellt utmärkta när det gäller deras originalitet, betydelse och rigoritet. Vi rankades som 14: e plats i Storbritannien när det gäller forskningspåverkan, med över 60% av vår forskningspåverkan bedömdes ha en enastående räckvidd och omfattande inverkan på politiken för offentliga, privata och statliga organisationer.

Ingångskrav

Akademiska krav

Minst en andra klass examen eller motsvarande. Sökande utan dessa formella kvalifikationer men med betydande lämplig / relevant arbets- / livserfaring uppmuntras att ansöka.

Engelska språkkrav

Om engelska inte är ditt första språk måste du ha en av följande kvalifikationer som bevis på dina engelska färdigheter:

 • IELTS: 6,0 med 5,5 minimum i varje färdighet
 • Cambridge C2 Proficiency (CPE) 180 med minst 162 i varje färdighet
 • Cambridge C1 Advanced (CAE) 169 med minst 162 i varje färdighet
 • Pearson Test of English (Academic): 54 med 51 i varje komponent
 • IBT TOEFL: 80 utan subtest mindre än 17

Förberedande engelska kurser

Om du behöver förbättra dina engelska färdigheter innan du går in i kursen erbjuder vår partner IN University of Stirling en rad engelska språkkurser. Dessa intensiva och flexibla kurser är utformade för att förbättra din engelska förmåga för tillträde till denna grad.

Kursinnehåll

Vår MSc Finance and Data Analytics-kurs ger alla nödvändiga verktyg för en framgångsrik karriär inom finansbranschen. Du lär dig hur du använder programmeringsspråk (t.ex. Python, R) för att analysera data och få en djup förståelse av kärnfinansiell teori och investeringspraxis.

Programmets första termin ägnas åt att utveckla kunskaper i ekonomisk och dataanalys. Under den andra terminen kan du välja mellan ett brett urval av moduler som gör att du ytterligare kan stärka dina kunskaper inom dataanalys och investeringar. Under sommaren skriver du en avhandling om ett finansiellt ämne som du väljer och tillämpar de färdigheter du har lärt dig under året.

moduler

Modulerna nedan är de som för närvarande är avsedda för leverans vid nästa akademiska intag av denna kurs. Dessa kan komma att ändras eftersom universitetet regelbundet reviderar och uppdaterar läroplanen för våra utbildade program.

År 1, hösttermin

Obligatoriska moduler

 • Flying Start Leadership Program (MANPFSL)
 • Företagsekonomi (INVP001)
 • Representera och manipulera data (ITNPBD2)
 • Kvantitativa metoder i finans (BFIP013)
 • Blockchain Technologies (ITNPFT1)

År 1, vårtermin

Obligatoriska moduler

 • Data Analytics (ITNPBD6)
 • Tillämpad dataanalys med R (ECNP003)

Alternativmoduler

 • Empiriska metoder inom ekonomi och redovisning (ACCP009)
 • Behavioral Finance (FINP006)
 • Bedömning av finansiell risk (FINP007)
 • Investeringsförordning och etik (INVP005)
 • Derivat (INVP010)
 • Investeringar: Aktieportföljer och prissättning (INVP012)
 • Investeringar: Räntor och alternativa investeringar (INVP013)
 • Cluster Computing (ITNPBD7)
 • Stokastiska processer och optimering (MATPMD4)

År 1, sommarsemester

 • Avhandling

kursinnehåll

Undervisning

Undervisningen genomförs genom föreläsningar, seminarier, problemlösande föreläsningar, datorverkstäder och praktiska fallstudier.

Gästföreläsningar

Som student på MSc Finance and Data Analytics får du chansen att gå till vanliga gästföreläsningar. Dessa hålls vanligtvis på en onsdag eftermiddag och levereras av framstående talare hämtade från ledande finansinstitut, tankesmedlar, tillsynsmyndigheter och professionella organ. Tidigare talare inkluderar:

 • Russell Napier - Medgrundare av ERIC (Electronic Research Interchange)
 • Nick Bartlett - Utbildningschef vid CFA Society of UK
 • Ross Lorrimer - Client Service Associate på State Street
 • Maxim Skorniakov - Investeringschef på Walter Scott Global Investment Management
 • Richard Dunbar - Chef för ekonomisk och tematisk forskning vid Aberdeen Asset Management
 • Kweku Adoboli - Tidigare Handlare på UBS
 • John Goodwin - VD och CFO i Lego
 • Colin McLean - VD på SVM Asset Management

bedömning

Vår magisterexamen tilldelas efter tillfredsställande avslutande av en avhandling, efter examensexamen. Avhandlingsämnen sträcker sig över alla områden som är relevanta för ekonomi och dataanalys.

Klassrums timmar

Studenter kan förvänta sig att ha cirka 4-5 kontakttimmar per modul varje termin och en tidtabell kommer att finnas kort innan kursen börjar i september.

Avgifter och kostnader

2020/21

Hem / EU-studenter

De visade avgifterna är för ett års masterkurs på heltid *

Om du har hemvist i Skottland kan du vara berättigad att ansöka om Student Award Agency for Scotland (SAAS) för ett lån på upp till 10 000 £ för att täcka dina studieavgifter och därmed förknippade levnadskostnader. Studenter med hemvist i EU kan också ansöka om stöd för studieavgift, även om de kanske inte är berättigade att få finansiering för att stödja levnadskostnader.

Om du har hemvist i England, Wales och Nordirland, bör du vara berättigad att ansöka om ett lån från ditt regionala organ.

Engelska studenter ansöker om ett lån på upp till 10 609 £ per år som en del av den brittiska postgraduate Loan Scheme. Walesiska studenter kan ansöka om ett lån som inte testats på upp till 13 000 £ från den walisiska regeringen och nordirländska studenter kan ansöka för stöd på upp till 5 500 £.

* Avgifter för studenter som ansöker om ett doktorsexamen eller ett doktorandcertifikat kommer att betalas pro rata.

Om kursen hålls under två år delas avgiften jämnt över de två åren. Avgifter är inte förvärderade för studenter som anmäler sig till en masterkurs och beslutar att lämna ett doktorsexamen - hela avgiften debiteras.

£ 8500

Utomeuropeiska studenter

De avgifter som visas är för ett års masterkurs på heltid. Avgifter för studenter som ansöker om forskarutbildningsbevis eller examensbevis kommer att betalas i förhållande.

Om kursen hålls under två år delas avgiften jämnt över de två åren. Avgifter är inte förvärderade för studenter som anmäler sig till en masterkurs och beslutar att lämna ett doktorsexamen - hela avgiften debiteras.

£ 18.950

Observera: Du kommer att vara skyldig att betala undervisningsavgifter för varje år du deltar och dina avgifter kommer att hållas nivå vid anmälan. Om du behöver förlänga studietiden kan du vara ansvarig för en extra avgift.

Stipendier och finansiering

Om du har talang, förmåga och drivkraft att studera med oss, vill vi se till att du utnyttjar möjligheten till bästa möjliga - oavsett din ekonomiska situation.

Extrakostnader

Det finns vissa fall där ytterligare avgifter kan tillkomma. Beroende på vilken kurs du har valt kan du behöva betala ytterligare kostnader, till exempel för fältutflykter.

Levnadskostnad

Om du är bosatt i Storbritannien, kan du vanligtvis ansöka om ditt relevanta finansieringsorgan för hjälp med levnadskostnader. Det här brukar ske i form av studielån, stipendier eller stipendier, och beloppet som tilldelas beror på dina personliga förhållanden och hushållsinkomst.

EU och utländska studenter kommer normalt inte att kunna kräva levande stöd via SAAS eller andra brittiska offentliga finansieringsorgan. Du bör kontakta den behöriga myndigheten i ditt land för att ta reda på om du är berättigad till stöd.

Betalningsalternativ

Vi strävar efter att vara så flexibla som möjligt och erbjuda ett brett utbud av betalningsmetoder - inklusive möjligheten att betala avgifter genom avbetalningar.

När du har examen

Du kommer att examen från MSc Finance and Data Analytics-kursen med färdigheter för att möta den moderna finansbranschens efterfrågan på användning av big data för att informera investeringsbeslut. Vårt innovativa veckolånga globala finansiella startcamp som drivs av Amplify kommer att ge dig den verkliga erfarenheten av handel, medan vårt gästföreläsarprogram ger dig chansen att lära av och nätverk med branschledare.

Denna kurs öppnar upp en rad spännande karriärmöjligheter, inklusive:

 • Fondförvaltning
 • Säkerhetshantering
 • Finansiell teknik
 • Företagsledning
 • Företagsekonomi
 • Dataanalys fungerar inom investerings- och centralbanker och redovisningsföretag

University of Stirling Management School har en dedikerad anställbarhetschef och från början av kursen är din karriär vårt fokus.

 • Du kommer att delta i ett innovativt veckolångt globalt finansiellt handelsläger som drivs av Amplify;
 • 96% av våra doktorander är i arbete eller vidare studier inom sex månader efter examen (Destinations of Leavers from Higher Education survey 2016/17).

HigherEd Global Talent Portal

Som Management School-student har du tillgång till HigherEd Global Talent Portal där du hittar praktikplatser, praktikplatser, praktikplatser och doktorander från företag runt om i världen. Det hjälper internationella studenter som söker placeringar hemma och lokala studenter som vill utforska en internationell upplevelse.

Den globala talangportalen är förutom alla andra befintliga initiativ och resurser tillgängliga för dig genom Karriär- och anställbarhetstjänsten och Target Connect-vakans- och evenemangssystemet.

Anställningsförmåga

Allt du gör när du studerar här är utformat för att hjälpa dig bygga upp de personliga färdigheter som gör att du sticker ut för framtida arbetsgivare. Du börjar din MSc-kurs på vårt Flying Start-ledarprogram som utmanar ditt perspektiv på kultur och utvecklar din självmedvetenhet, såväl som teamarbete, problemlösning och presentationsfärdigheter.

Företag vi arbetar med

Som student på MSc Finance and Data Analytics får du chansen att gå till vanliga gästföreläsningar. Dessa hålls vanligtvis på en onsdag eftermiddag och levereras av framstående talare hämtade från ledande finansinstitut, tankesmedlar, tillsynsmyndigheter och professionella organ. Tidigare talare inkluderar:

 • Russell Napier - Medgrundare av ERIC (Electronic Research Interchange)
 • Nick Bartlett - Utbildningschef vid CFA Society of UK
 • Ross Lorrimer - Client Service Associate på State Street
 • Maxim Skorniakov - Investeringschef på Walter Scott Global Investment Management
 • Richard Dunbar - Chef för ekonomisk och tematisk forskning vid Aberdeen Asset Management
 • Kweku Adoboli - Tidigare Handlare på UBS
 • John Goodwin - VD och CFO i Lego
 • Colin McLean - VD på SVM Asset Management
Senast uppdaterad Nov 2019

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre