MSc i lärande och utveckling i organisationer (tidigare Management of Learning)

Allmänt

Programbeskrivning

Är du passionerad att lära dig på arbetsplatsen? Ser du fördelarna med personlig utveckling för både individer och företag? Och vill du veta mer om hur kunskapsskapande kan hålla företagen konkurrenskraftiga? Management of Learning kan vara det perfekta programmet för dig. Det kombinerar element från ekonomi, företag, personalhantering och lärvetenskap. Du kommer att ha de kompetenser du behöver för att arbeta i mänskliga resurser, mer specifikt mänsklig resursutveckling. Efter examen har du all kunskap och färdigheter för en karriär som lärande och utveckling professionell.

Vår MSc. Lärande och utveckling i organisationsprogram utmanar dig att tänka på att stödja lärande


Snabba fakta

 • lära sig att investera i lärande och utveckling
 • lära sig att hantera kunskap, en viktig affärstillgång
 • 1-årig heltid master, undervisad på engelska
 • börjar i september
 • vecka: 8 timmar klasser, 12 timmar grupparbete, 20 timmar individuell studie


Awards

 • Hantering av lärande har varit ett "Toppbetyg" -program i sju år i följd
  Keuzegids Masters 2018
 • Förvaltningen av lärande är 1: a i sin kategori i den nationella Keuzegids rankningen
  Keuzegids Masters 2018
 • 90% av studenterna rekommenderar det här programmet
  Elsevier Best Studies 2015
 • UM är det femte bästa unga universitetet i världen
  Tider Högre Utbildning "250 Under 50"


Varför detta program?

I en konkurrenskraftig affärsmiljö behöver företagen innovera för att kunna fortsätta. Det innebär att kunskap blir en viktig affärstillgång. Det blir också allt svårare för organisationer att hitta och behålla kvalificerade medarbetare. Som ett resultat är effektiv användning och utveckling av humankapital ett strategiskt beslut som företag inte längre kan ignorera. Magisterprogrammet lärande och utveckling i organisationer introducerar dig till de centrala begreppen lärande och utveckling på arbetsplatsen.


Vad lär du dig?

Management of Learning kommer att utmana dig på en teoretisk och praktisk nivå. Med hjälp av en rad olika discipliner kommer programmet att ge dig en förståelse för hur kunskap och färdigheter effektivt kan användas och utvecklas på individ, grupp och organisationsnivå. Du kommer att överväga att lära sig ur egenutveckling såväl som affärssynpunkt genom att analysera arbetsmarknaderna och den bredare ekonomin, kompetensbrist och organisationsförändringar.

När du har avslutat programmet kan du:

 • förstå förändrade arbetsmarknader och deras effekter på organisationer
 • analysera utveckling och hantering av mänskliga resurser
 • Tänk strategiskt och erbjuda effektiva lösningar på mänskliga resursproblem
 • Applicera din teoretiska och kvantitativa kunskap på verkliga arbetsplatsproblem
 • delta i diskussioner på ledningsnivå


Detta program är perfekt för dig om ...

Du är en strategisk tänkare med starka problemlösningsförmågor. Medan termen "mänskliga resurser" och "mänskliga kapital" låter ganska teoretiska och företagande, handlar det här mycket om människor: hur de interagerar, lär sig och utvecklas på arbetsplatsen. Du borde därför ha bra interpersonella färdigheter och kunna arbeta bra i ett lag.


Stäng kontakt med alumner och yrkesverksamma

På Maastricht University handlar det om att föra världen in i våra klassrum. Vi håller nära kontakt med våra alumner och andra yrkesverksamma som arbetar med utveckling av mänskliga resurser. De hjälper oss att hålla våra program relevanta och de kan ge dig ett förstahandsredovisning av de utmaningar som du kommer att stöta på när du har examen. I det här programmet kommer du att:

 • hjälpa en HR-konsult om ett mänskligt resursutvecklingsproblem för ett riktigt företag
 • ta en kompetens kurs övervakad av en av våra alumner
 • arbeta på uppdrag som skickas till oss av alumner och andra yrkesverksamma inom området
 • ha möjlighet att gå till luncher och gå med på företagsbesök

Vi har till och med en ledarskapsdag där vi bjuder professionella från olika organisationer att dela sina åsikter om olika frågor. Därför har du gott om möjligheter att utöka ditt professionella nätverk och få de första handkontona av den senaste utvecklingen inom området.


Utbildning i världsklass

Det är aldrig som vanligt vid Maastricht University. Våra akademiska program innehåller inte bara de senaste utvecklingen inom respektive område, men vi fokuserar också på forskning och innovation inom själva utbildningen. En av våra tre universitetsövergripande forskningstema är Learning

Problembaserat lärande

Som med de flesta UM-program använder Handelshögskolan problembaserat lärande (PBL). I små övningsgrupper med högst 15 studenter söker du lösningar på "problem" som tagits från verkliga situationer. Instruktörer ger bara hjälp efter behov, så att du kan utveckla oberoende och problemlösningsförmåga som är användbara för din karriär. Detta dynamiska samarbetssystem har en av de högsta kunskapsbevarningsgraden för vilken undervisningsmetod som helst.


Fantastiska utbildningsmöjligheter

PREMIUM hedersprogram

PREMIUM ger dig den extra kanten genom att erbjuda verkliga erfarenheter under dina studier. Som en del av ett team studenter ska du bygga upp den erfarenhet och färdigheter som arbetsgivarna letar efter. Arbeta på en världsomspännande uppgift för ett företag, en icke-statlig organisation eller en utbildningsinstitution. Skapa en personlig utvecklingsplan. Delta i intensiv individuell coachning, masterklasser och workshops.

praktikplatser

Praktikplatser ger dig praktisk erfarenhet som ökar dina studier och ökar din anställbarhet. Många akademiker hamnar ofta i organisationen där de praktiseras. SBE uppmanar masterstudenter att göra en extracurricular, 8-26 veckors praktikplats. SBE Internship Office har en omfattande databas med praktikplatser och står till hands för vägledning och rådgivning.

Kombinera avhandlingen

Snarare än att möta en avvägning mellan att slutföra dina studier och göra en praktikplats, har SBE-eleverna möjlighet att kombinera de två. Under avhandlingsprogrammet (TIP) skrivs din avhandling om ett ämne som är relevant för ett företag eller en organisation under en deltid praktik. Detta ger din uppsats fokus och användbarhet och ger dig praktisk arbetslivserfarenhet.


Kurser

Genom valbara kurser, företagsstipendier och ett program utomlands har du gott om möjligheter att skräddarsy programmet efter dina önskemål och intressen. Ta en titt nedan för en översikt över de kurser du ska ta.

* Dessa kursuppgifter ges för allmän information av potentiella studenter och kan komma att ändras. Inga rättigheter kan härledas från denna information avseende examenskrav, schemaläggning, innehåll, prov eller andra bedömningsförfaranden för de kurser som beskrivs här. Kompletta uppgifter om studieprogram för varje läsår publiceras på SBE: s studentintranät och i utbildnings- och provreglerna (EER).

Obligatoriska kurser

 • Arbetsmarknadsekonomi och Human Capital EBC4092
 • Organisationsförändring och konsultation EBC4047
 • Organisatoriskt lärande EBC4048
 • Teorier och modeller av lärande EBC4102
 • Utvalda ämnen inom strategisk human resource management EBC4098
 • Stödjande lärande på arbetsplatsen EBC4100
 • Studie Coaching Trajectory EBC4099

Master uppsats

 • Skriva en masterprojektförslag: Förvaltning av lärande EBS4005
 • Magisteruppsats EMTH0003


Förkunskapskrav

För detta masters programutbyte sker på grundval av din kvalitet och lämplighet. För detta är din motivation, tidigare kvalifikationer och din (yrkesmässiga) erfarenhet viktig.

Bedömningen av din fil händer på rullande basis. Detta innebär att när du skickar in en komplett fil kommer den att presenteras för styrelsen för antagning från detta magisterprogram och du kommer att få ett beslut inom 2-4 veckor efter färdigställandet av din fil. Vi väntar inte till tidsfristen innan vi presenterar din fil i styrelsen.

Allmänna krav

Alla kandidater måste lämna följande för att uppfylla de allmänna antagningskraven:

 1. Meritförteckning,
 2. Motivation,
 3. GMAT eller GRE exam poäng,
 4. Bevis på engelska kunskaper.

Förutom ovanstående handlingar måste varje sökande tillhandahålla ett certifierat transkript (på engelska) av de studerade högskolorna och de erhållna betygen samt kursbeskrivningar för alla kurser i statistik och ekonomi.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers ... Läs mer

The most international university in the Netherlands, stands out for its innovative approach to learning and international outlook. With 16,000 students and 4,000 staff, Maastricht University offers a wide choice of academic programmes, all Läs mindre