MSc i livsmedelskvalitet och säkerhet

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Update Uppdatering av Coronavirus (COVID-19)

Vi har tillfälligt modifierat program till klassrum för virtuellt lärande, så att all schemalagd undervisning kan ske online. Program kommer att starta i november 2020 och vid behov undervisa online och sedan byta till lärande på campus.

Mat skiljer sig grundläggande från andra varor: Den består av (delar av) organismer som levde eller fortfarande är. Förutom den högre komplexiteten i dess sammansättning och variationen i dess utgångsmaterial resulterar detta i en större risk för variationer under produktion, transport och lagring. Hur förser vi så många människor som möjligt på de mest hållbara sätten med hälsosam mat av hög kvalitet? Du kommer att hantera detta och liknande frågor i masterprogrammet "Matkvalitet och säkerhet".

Forskningsområdet livsmedelskvalitet och säkerhet förändras snabbt. Världens befolkning växer och globaliseringen förändrar livsstilar och dieter. Innovationer inom biokemisk analys, modern sensorteknik, intelligent databehandling och uppfödningsmetoder öppnar för närvarande spännande nya möjligheter. Samtidigt växer efterfrågan på hållbarhet i produktion och distribution av livsmedel, och problem i komplexa produktions- och leveranskedjor, som till exempel resulterar i "matskandaler", avslöjar höga nivåer av känslighet och osäkerhet bland konsumenterna.

138061_LabormitBohnenundReis_Keystone.jpg

Profil för masterprogrammet

Kärnkompetenser som lärs ut i programmet kommer att göra det möjligt för våra examinerade masterstudenter att förstå och lösa problem inom området livsmedelskvalitet och säkerhet ur ett integrerande, tvärvetenskapligt perspektiv. För detta ändamål är kursen tvärvetenskaplig i design, som kombinerar en livsvetenskaplig inriktning (t.ex. biologi av grödor och husdjur, matmikrobiologi, mänsklig näring, analysmetoder, livsmedelsbiokemi) med en ungefär lika stor andel juridiska och ekonomiska studier.

138060_CourseStructure.jpg

Anställningsområden

Frågor om livsmedelskvalitet och säkerhet är ett forskningsområde som utvecklas i snabb takt och kommer därför att kräva en hög grad av flexibilitet och anpassningsbarhet från framtida experter. Som examen från masterprogrammet "Matkvalitet & säkerhet" är du kvalificerad för en karriär inom forskning såväl som för ledande befattningar inom livsmedelsindustrin, hos myndigheter, i media och andra områden inom politik, administration och näringsliv. .

Bayreuth Spirit på Kulmbach campus

Universitetets fakultet för biovetenskap ligger i den närliggande staden Kulmbach. Det är hemma inte bara för flera internationellt verksamma livsmedelsföretag, utan också Max Maxner Institute, den bayerska kontrollmyndigheten för livsmedelssäkerhet och veterinärmedicin, den statliga tekniska högskolan för livsmedelsteknologi, kompetenscentret för näring och Kulmbach Clinical Center . Alla dessa organ deltar i olika forskningsprojekt och i fakultetens undervisningsverksamhet.

Förkunskapskrav

  • Antagningskravet är en kandidatexamen (eller motsvarande) i naturvetenskap eller livsvetenskaper med en slutgiltig tysk betyget "2,5" eller bättre.
  • Avancerade engelska språkkunskaper (minst C1-nivå, baserat på den gemensamma europeiska referensramen för språk) och beprövade tyska språkfärdigheter (A1).
  • Över genomsnittet tvärvetenskapligt intresse, som kort ska anges i ditt ansökningsbrev.

Inträdesförfarande

Din kvalifikation kommer att utvärderas i en lämplig bedömningsprocess. Beslutet om antagande av studenter fattas av en kommitté på grundval av de inkomna ansökningarna (tvåstegs lämplighetsprov). Antagningskraven listas tillsammans med den allmänna tillämpningsinformationen på hemsidan för fakultet VII vid University of Bayreuth .

Senast uppdaterad Aug 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Läs mer

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Läs mindre