MSc i miljövetenskap (integrerade mästare)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Miljövetenskap har vuxit ut av en ökande miljöhänsyn och behovet av en vetenskaplig metod för studier av mänsklig påverkan på naturresurser. Hur möter vi vårt växande behov av resurser samtidigt som vi skyddar dem för kommande generationer?

Vår kurs ger den nödvändiga vetenskapliga grunden och teknisk utbildning för att undersöka dessa problem och identifiera lösningar. Det leder direkt till en forskarutbildning och är utformad speciellt för studenter som vill bedriva karriär inom miljöområdet. Det erbjuder en miljöplacering och ett branschbundet slutårsprojekt som ger dig den viktigaste kunskapen, kompetensen och karriärmedvetandet för att lyckas i miljövetenskaper.

Detta är den första miljövetenskapliga MSci som erbjuds i Skottland och är ackrediterad av Institutionen för miljövetenskaper.

University of Stirling är ett utmärkt ställe att studera miljövetenskap, med vår historia av innovation inom miljöforskning och studie. Vi är passionerade för miljövetenskap, och vår kurs kommer att inspirera dig att vara skillnaden i att skydda vårt samhälle och planeten.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Vår kurs är ackrediterad av Institutet för miljövetenskaper

# 2 Utomlands fältturer och fältarbeten i våra fantastiska skotska miljöer är inbäddade i hela kursen

# 3 Vi erbjuder en miljöplacering och ett branschbundet slutårsprojekt för att ge dig färdigheter för din karriär

Professionell ackreditering

MSci Environmental Science-programmet är ackrediterat av Institutionen för miljövetenskap (IES) och kommittéledare för miljövetenskap (CHES).

Priser eller utmärkelser

Altijar stipendier på £ 500 varje år delas ut till de två högsta miljöstudenterna i år 3 i BSc / MSci-kursen.

Kursinnehåll

Vi har en stolt historia om innovation inom miljövetenskap och vi är fortfarande engagerade i att utbilda akademiker med de kompetenser som värderas av arbetsgivare idag.

Vår femåriga kurs (fyraårig kurs med andraårsinträde) ger dig en sömlös rutt genom grundutbildning och forskarutbildning. I slutet av kursen kommer du att examina med en masternivåkvalificering, ökad branschmedvetenhet och arbetsrelaterad erfarenhet, samt djup miljövetenskapens kunskaper och färdigheter.

År 1 och 2 ger dig grundläggande kunskaper och analytiska färdigheter inom miljövetenskap, geovetenskap, ekologi och fysisk geografi som ligger till grund för graden.

I år 3 kan du välja mellan mer specialiserade moduler inom miljösystem, miljöledning och miljöteknik.

I år 4 fortsätter valet av avancerade moduler med ett brett utbud av ämnen. Det läggs tonvikt på karriärutveckling och anställningsförmåga, med kärnmoduler i professionell utveckling och placering. Du organiserar och presenterar också på ett symposium om miljö karriär för studenter i tidigare år.

Under ditt sista år ska du genomföra en betydande självständig forskning i samarbete med en miljöorganisation och välja bland en rad specialiserade miljöledningsmoduler inriktade på energi-, bevarande- och miljösektorerna.

Kursen är ackrediterad av Institutet för miljövetenskaper, som ger dig gratis IES-medlemskap och ett annat steg längs vägen till en karriär som miljöforskare.

Undervisning

Vi har fått femstjärnigt excellens för vår undervisning av QS World University Rankings 2017/18. Kursens grund är forskarledd undervisning, levererad av personal som är världsledande inom miljövetenskaplig forskning. Allt du lär dig kommer att återspegla det senaste tänkandet och utvecklingen inom miljögeografi. Våra undervisningsformer är olika och inkluderar föreläsningar, fält och laboratorieövningar, tutorials, seminarier och gruppprojekt, en placering och ett individuellt forskningsprojekt.

Fältarbete

Stirling ger ett idealiskt ställe att studera miljön - campuset har en loch och skogar som ligger på baksidan av Ochil Hills. Det finns också lätt tillgång till landskap som är så olika som de skotska högländerna, den fortsatta mynningen och marken försämras genom tidigare industriella aktiviteter. Fältverksmöjligheter är inbäddade i hela läroplanen.

Valfria bostadsfältklasser erbjuds för närvarande i Cumbria under år 2 och vi erbjuder ett urval av veckolånga resor till södra Spanien eller Island i år 3. I år 5 kan eleverna delta i en veckolång resa till Skotska höglandet och en 10-dagars fältkurs till Gabon i tropiskt Afrika. Alla våra fältresor utmanar dig att förstå utvecklingen av okända miljösystem och ge dig förstahandsupplevelse av globalt viktiga miljöhanteringsfrågor.

Vi subventionerar kostnader för fältresor, men du måste göra ett ekonomiskt bidrag till din resa, boende och uppehälle för alla boendefält.

bedömning

De flesta modulerna omfattar både föreläsningar och praktisk arbete och utvärderas genom en kombination av kurs och tentamensarbete. Många av bedömningarna är utformade för att ge erfarenhet av arbetsrelaterade rutiner och rutiner.

Studera utomlands

Utöver de utbytesmöjligheter som alla Stirlingstudenter har tillgång till har miljövetenskap en väl etablerad kurs med University of Guelph i Kanada. Miljövetenskapsstudenter har också deltagit i utbyten i Kanada, Florida, Alaska, Sydney och Hawaii. Du kan tillbringa en eller två terminer där under ditt tredje år och studerar kurser som motsvarar de som tas vid Stirling, vilket ger dig möjlighet att bredda din miljö- och kulturupplevelse.

Vi erbjuder även Erasmus-utbyten till Sverige och Tyskland.

Kontakta

Dr Clare Wilson

44 (0) 1786 467817

cawilson@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utländska studenter (icke-EU): 14.460 £
  • Skotska och EU-studenter: £ 1,820
  • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £ per år i högst 4 år
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre