MSc i psykologi (ackrediterad omvandlingskurs)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Detta är en intensiv omvandlingskurs för Masters Psychology. Det riktar sig till studenter som har en examen i ett annat ämne och vill konvertera till psykologi. Kursen ger fördjupad och påskyndad träning i grunden för psykologi.

Du kommer att lära dig de viktigaste begreppen och kärnkunskapen i psykologi, inklusive socialpsykologi, kognition, utveckling, individuella skillnader, biologiska baser i sinne och beteende. Du kommer också att utveckla dina forskningskunskaper med våra specifikt utformade moduler i forskningsmetoder.

Kursen innehåller en månadsplacering för att bredda din praktiska erfarenhet inom psykologi. Du kommer att utföra ett tre månader oberoende empiriskt forskningsprojekt under överinseende av en ledande akademisk specialist.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Kursen är ackrediterad av British Psychological Society (BPS)

# 2 Du går på en månads placering för att få praktisk erfarenhet av psykologi

# 3 Vi har en av de ledande psykologiska avdelningarna i Storbritannien. Det rankades i topp 20 i den senaste forskningsbedömningen (REF 2014)

Professionella ackrediteringar

Kursen är ackrediterad av British Psychological Society (BPS).

Efter avslutad kurs kommer du att kunna ansöka om Chartered Membership i British Psychological Society på examen. Detta är det första steget mot att bli en Chartered Psychologist.

Arbetsplatser

Kursen innehåller en månadsplacering för att bredda din praktiska erfarenhet inom psykologi. Du kommer att utföra ett tre månader oberoende empiriskt forskningsprojekt under överinseende av en ledande akademisk specialist.

Kursinnehåll

Kursen består av olika moduler utformade för att ge utbildning i grunden för psykologiska och psykologiska forskningsmetoder:

  • Kärnpsykologimodul 1
  • Kärnpsykologimodul 2
  • Kärnpsykologimodul 3
  • Analysmetoder i psykologisk forskning
  • Praktisk placering
  • Avhandling

Undervisning

Vår forskningsledda undervisning levereras på ett antal sätt, inklusive föreläsningar, handledning, demonstrationer och praktiska klasser, praktikplacering och en-till-en forskningsövervakning. Föreläsningar tas vanligtvis tillsammans med hedersstudenter, medan små gruppspecialkurser i allmänhet tas med doktorander eller andra doktorander (till exempel i moduler från andra MSc-kurser).

Både lärda och forskarutbildningar är integrerade i vårt forskargrupp och förväntas delta i våra regelbundna diskussionsmöten och seminarier. Alla elever är försedda med lämpligt kontor och utrustning. Dessutom är varje elev associerad med en akademisk medarbetare från psykologi.

Kursdirektör

Dr Magdalena Letswaart, kursdirektör

Doktorsexamen

Linda Cullen

44 (0) 1786 466854

linda.cullen@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Hem / EU: 6 300 £
  • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre