MSc i psykologiska forskningsmetoder (kognition och neuropsykologi)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Den psykologiska forskningsmetoden (kognition och neuropsykologi) doktorsexamen ger bred träning i grunden för psykologi - det moderna sättet att studera sinne och beteende. Kursen ska träna dig i psykologisk teori och utveckla dina praktiska färdigheter och förbereda dig för en framtida karriär inom psykologi. Individuella moduler ger en grundlig introduktion till kvantitativ och kvalitativ forskning, analys och tolkning av data och ett kritiskt skeptiskt förhållningssätt till psykologi.

Det finns många möjligheter för dig att få praktisk praktisk kompetensutveckling, allt från lågteknologisk observationsbedömning till högteknologisk ögonspårning. Det finns också utbildning om att ge muntliga presentationer. Ett självreflekterande tillvägagångssätt för personlig utveckling uppmuntras.

Kursen kommer att vädja till alla som vill utveckla en karriär inom psykologisk forskning, antingen arbetar mot doktorsexamen i psykologi eller arbetar i den bredare offentliga, privata eller tredje sektorn.

Du kommer att vara baserad på ett särskilt MSc-kontor, eller inom en lämplig forskningsgrupp, och tilldelas en peer mentor. Du har också en akademisk handledare inom psykologi som stöder och styr din utveckling, inklusive forskarprojektet. Vi är här för att uppmuntra dig att göra övergången till en helt oberoende forskare.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 100% av vår psykologiska forskningsinverkan är rankad som världsledande (REF2014)

# 2 Få direkt erfarenhet skräddarsydd för dina karriärsförhoppningar

# 3 Du utför en månadslängd i ett relevant sammanhang

Arbetsplatser

Du utför en månadslängd placering. Detta är typiskt i ett externt företag, välgörenhetsorganisation eller tredje branschorganisation. Placeringen är en fantastisk möjlighet för dig att utveckla relevanta arbetsbaserade anställningsförmågor och att odla ett nätverk av kontakter som är relevanta för dina framtida karriärmål. Våra studenter har stor nytta av sin erfarenhet av placeringen, eftersom de gör det möjligt för dem att kombinera sin kompetens och erfarenhet av personlig och professionell utveckling.

Kursinnehåll

Kursen består av fyra kärnmoduler, en forskningsplacering och en avhandling. Vi erbjuder också en viss flexibilitet, så att studenterna kan välja en modul från ett annat ämnesområde om de kan uppfylla sina personliga träningsbehov.

Undervisning

Undervisningen sker på ett antal sätt, inklusive tutorials, demonstrationer och praktiska klasser, men majoriteten är seminarbaserad.

Du undervisas typiskt i små grupper i specialkurser, med doktorander eller andra doktorander (till exempel i moduler från andra MSc-kurser).

Som doktorand förväntar vi dig att delta i regelbundna forskningseminarier och relevanta forskningsgruppsmöten. Du uppmanas också att delta i "Scottish Postgraduates in Psychology Research Training" -händelser i deltagande universitet i Skottland.

Kursdirektör

Professor David Donaldson, kursdirektör

Doktorsexamen

Linda Cullen

44 (0) 1786 466854

linda.cullen@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utomeuropeiska: £ 15,250
  • Hem / EU: 6 300 £.
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre