MSc i psykologiska forskningsmetoder (psykologi i ansikten)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

University of Stirling har en lång historia av kompetens inom de olika aspekterna av ansiktsforskning. Kursen kommer att hjälpa dig att öka din förståelse av psykologiska forskningsmetoder och låta dig koncentrera större delen av dina ansträngningar inom ansiktsforskning.

Vårt internationellt kända experttag studerar nästan alla aspekter av ansiktsuppfattning, inklusive:

  • Visuell behandling på låg nivå
  • anpassning
  • blickuppfattning
  • social uppfattning, såsom kompispreferens och attraktivitet
  • mekanismer för erkännande
  • rättsmedicinska aspekter som okänd ansikts matchning och ögonvittnesåtervinning av minnen för ansikten

Vår forskning har lett till EvoFIT, ett unikt system för att konstruera ansikts kompositer av brottslingar av vittnen och brottsoffer, som har en misstänkt identitetshastighet tio gånger högre än traditionella metoder som används av polisen.

Du kommer att bli en del av detta livliga forskargrupp när du studerar de viktigaste forskningsmetoderna för ansiktsforskning och kommer att göra ditt lärande till bruk under en månadslång placering.

Du kommer att vara baserad på ett särskilt MSc-kontor, eller inom en lämplig forskningsgrupp, och tilldelas en peer mentor. En akademisk handledare i psykologi kommer att stödja och styra din utveckling, inklusive forskarprojektet. Vi är här för att uppmuntra dig att göra övergången till en helt oberoende forskare.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 100% av vår psykologiska forskningsinverkan är rankad som världsledande (REF2014)

# 2 Du utför en månadslängd placering

# 3 Vår undervisning leds av vårt internationellt kända expertteam

Arbetsplatser

Du utför en månadslängd placering.

Kursinnehåll

Kursen består av ett antal olika moduler utformade för att ge dig utbildning i grunden för forskningsmetoder. Modulerna täcker olika typer av färdigheter, från hands-on demonstrationer av verktyg till diskussion om olika metoder för forskning.

En viktig del av kursen är att lära sig färdigheterna för att generera stimulanser för forskning, från kontrollerad fotografering till morphing och redigering, både i 2 och 3D. Vi erbjuder lite flexibilitet i vad du kan studera, så att du kan välja en modul från ett annat ämnesområde om detta kan uppfylla dina personliga träningsbehov.

Du ska också genomföra en forskningsplacering och avhandling.

Deltidsstuderande tar samma moduler spridas över två år.

Undervisning

Undervisningen sker på flera olika sätt, inklusive tutorials, demonstrationer och praktiska klasser, men majoriteten är seminarbaserad.

Du undervisas typiskt i små grupper i specialkurser, med doktorander eller andra doktorander (till exempel i moduler från andra MSc-kurser).

Som doktorand förväntar vi dig att delta i regelbundna forskningseminarier och relevanta forskningsgruppsmöten. Du uppmanas också att delta i "Scottish Postgraduates in Psychology Research Training" -händelser i deltagande universitet i Skottland.

Kursdirektör

Professor Peter Hancock, kursdirektör

Doktorsexamen

Linda Cullen

44 (0) 1786 466854

linda.cullen@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Utomeuropeiska: £ 15,250
  • Hem / EU: 6 300 £.
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre