MSc i psykologiska forskningsmetoder (tvåspråkig forskning)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Dessa MSc Psykologiska Forskningsmetoder (Bilingualism Research) kommer att ge dig en detaljerad teoretisk bakgrund i tvåspråkighet och ge dig uppdaterad med den senaste forskningen om ämnet. Du kommer att få förtroendet för att verbalisera argument för och mot expertutlåtande och experimentella fynd, och du ska utforma ett experiment för att ta itu med en relevant forskningsfråga.

Din avancerade forskning kommer att genomföras inom ett område med tvåspråkighet och rådgivning om tvåspråkiga frågor, till exempel språkutbud i skolor.

Du kommer att vara baserad på ett särskilt MSc-kontor, eller inom en lämplig forskningsgrupp, och tilldelas en peer mentor. En akademisk handledare i psykologi kommer att stödja och styra din utveckling, inklusive forskarprojektet. Vi är här för att uppmuntra dig att göra övergången till att bli en helt oberoende forskare.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Du ska genomföra en forskningsplacering i ett relevant sammanhang

# 2 Vi är 3: e i Skottland för psykologi (REF2014)

# 3 Vi lär dig relevanta arbetsbaserade anställningsförmågor på en placering

Kursens mål

Kursen lär den teoretiska förståelsen tillsammans med de praktiska och interpersonella färdigheter som krävs för att genomföra forskning. Vårt mål är att uppmuntra dig att göra den komplexa övergången till att bli en helt oberoende forskare.

Arbetsplatser

Du ska utföra en forskningsplacering i ett relevant sammanhang.

Kursinnehåll

Kursen består av moduler utformade för att träna dig i grunden för forskningsmetoder och hur dessa gäller för studiet av tvåspråkighet.

Undervisning

Undervisningen sker på ett antal sätt, inklusive seminarier, föreläsningar, en forskningsplacering och forskningsövervakning.

Det sätt på vilket vi undervisar i forskningsförmåga varierar från uttryckliga praktiska demonstrationer av verktyg för att diskutera olika metoder för forskning.

Kursdirektör

Dr Jan Kuipers, kursdirektör

Doktorsexamen

Linda Cullen

44 (0) 1786 466854

linda.cullen@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

  • Hem / EU: 6 300 £
  • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre