MSc i redovisning, revision och kontroll - specialisering redovisning och revision

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Vill du spela en viktig roll i redovisnings-, revisions- eller försäkringsgrenen? Det interaktiva redovisnings-, revisions- och kontrollprogrammet vid Erasmus School of Economics förbereder dig att göra just det. Det utrustar dig med färdigheterna för att ge intressenterna insyn genom insamling, presentation och kritisk bedömning av all relevant information.
Master Redovisning och revision är också din väg att få tillgång till forskarutbildningen som gör att du kan bli en "Chartered Accountant" (certifierad revisor), på holländska: "Registeraccountant". Det täcker alla teoretiska och praktiska aspekter av att samla in, kategorisera, sammanfatta, analysera och använda finansiella data i organisationer. I pappersuppdrag och gruppdiskussioner kommer vi inte bara att introducera dig för tekniker och teoretiska ramverk som är relevanta för redovisning och revision, vi stimulerar också ett kritiskt, oberoende perspektiv till detta fascinerande område.

Är detta det rätta valet för dig?

Är du ett nummer-cruncher med ett öga för vad som ligger längre än fakta och siffror? Följer du och försöker ta upp företagets skandaler i nyheterna? Siktar du på en internationell karriär? Programmet för bokföring och revision kommer dit.

Om du har följande egenskaper, har du ett bra ställe att ansöka om programmet:

  • Du tycker om kvantitativa uppgifter och är bra på dem.
  • Din bachelor har gett dig en riktig bakgrund i statistik samt ekonomisk redovisning och rapportering.
  • Dina sociala och kvalitativa färdigheter gör att du kan kommunicera dina resultat tydligt och arbeta i team.
  • Av natur är du nyfiken, kritisk och noggrann.

Varför studera redovisning och revision i Rotterdam?

På Erasmus School of Economics befinner du dig i en stad där alla medelstora och större revisionsföretag är belägna. Lägg till vårt stora och aktiva nätverk till de teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter du kommer att få från detta program, och du vet att detta är platsen för att starta din internationella karriär.
Vi tror på erfarenhetens kraft. Vi är faktiskt välkända och uppskattade för det av arbetsgivare överallt och detta praktiska tillvägagångssätt är en av de saker som ger våra redovisningsprogram sin särskiljningsförmåga.

Studera redovisning och revision vid Erasmus School of Economics för:

  • Fördjupad kunskap om alla aspekter av redovisning och revision
  • Kunskaperna att ge intressenter relevant och tillförlitlig information
  • En interaktiv och praktikbaserad kursplan
  • Ett internationellt orienterat program.

Dessutom skiljer Erasmus School of Economics sig från andra universitet genom det faktum att vi erbjuder studenterkurser om att skriva, presentera och ansöka om ett jobb, i början av programmet. Dessa kurser erbjuds av alla Big4-företagen, vilket också ger dig möjlighet att lära dig mer om dem.

För utmärkta studenter har vi PwC Honours Master, vilket ger dig en konkurrensfördel för ditt CV. The Honors Master kännetecknas av en unik kombination av teori och praktik inom redovisning, revision och kontroll. En stark grund för ekonomi läggs till som en extra funktion för att ytterligare förbättra dina karriärmöjligheter. Programmet är utvecklat i nära samarbete med PwC och innefattar betydande interaktion med näringslivet genom gästtalare, projekt med utövare, affärsspel, socialisering över drycker och praktikmöjligheter.

Senast uppdaterad Apr. 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Läs mer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Läs mindre
Gå till skolans webbplats