MSc i tillämpad konstgjord intelligens och dataanalys

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Världen är mer datadriven än någonsin, och även om specialiserade kunskaper inom analytisk, digital, datavetenskap och artificiell intelligens är mycket efterfrågade, är utbudet fortfarande mycket begränsat. Det saknas experter inom datavetenskap och artificiell intelligens och denna brist på expertis innebär att för närvarande bara ett fåtal företag faktiskt kan utnyttja sin fulla potential i sina datamängder och förvandla samma till en konkurrensfördel.

Detta nya MSc-program har utformats som svar på bristen på Artificial Intelligence (AI) och Data Analytics (DA) specialister i Storbritannien. Det ger dig de färdigheter och professionella insikter du behöver för att starta en karriär inom dessa olika och snabbt växande sektorer.

Sextio £ 10.000 stipendier kommer att erbjudas hem / EU / internationella studenter * som deltar i detta program, som en del av en investering på 1,4 miljoner £ från Office for Students (OfS), Institutionen för kultur, media och sport (DCMS), Office for Artificial Intelligence och branschbidrag.

* Kontrollera behörighetskriterierna.

Programmet ger dig en tillämpad förståelse av Artificial Intelligence och Data Analytics. Detta program är lämpligt för sökande med alla bakgrunder och ingen teknisk förkunskaper krävs . Du kommer att utveckla relevanta tekniska färdigheter du behöver som en del av programmet.

Tekniska färdigheter du kommer att utveckla inkluderar kunskaper om Python, R, Julia, Weka, AWS, MS Azure, SAS, SPSS och Excel. Icke-tekniska mjuka färdigheter, vars utveckling är nyckeln till din långsiktiga framgång i alla branscher, inklusive datadriven beslutsfattande, kritiskt tänkande, affärsskicklighet och entreprenörskap, och kommunikation, teamwork och ledarskap.

Du kommer att ha möjlighet till en 3 månaders betald branschplacering som en del av programmet, vilket ger dig ovärderlig verklig erfarenhet och en möjlighet att bygga branschkontakter.

Dina intellektuella och anställbarhetsfärdigheter kommer att utvecklas vidare genom tillgång till vårt professionella utvecklingsprogram för karriär Booster. Dessutom kommer den föreslagna läroplanen att ge dig möjlighet att få professionella certifieringar genom AWS Academy och SAS.

Du kommer att utexamineras som en säker, kreativ, initiativrik, oberoende datamodeller och tolk, som kan välja lämpliga AI- och DS-verktyg för ett visst praktiskt problem och utföra empirisk analys som matar in i datadriven beslutsfattande.

Professionell ackreditering

Vi är stolta över att vara i en elitgrupp av handelshögskolor för att hålla tredimensionella ackrediteringar av Equis, AMBA och AACSB, som ofta kallas "Triple Crown".

Studenterna kommer att ha möjlighet att vidareutveckla sina intellektuella färdigheter och öka möjligheterna till anställningsförmåga genom mikroemblem tillgängliga via SAS-innehåll och Amazon Web Services-innehåll. Dessa är ovärderliga branschkända certifieringar som förbereder dig för mer jobbansvar - de öppnar dörrarna för olika anställningsalternativ och du kan använda dem var som helst i världen.

SAS är en av världens ledande industristandard mjukvara för dataanalys, som används som en del av denna examen för att utbilda studenter. SAS är en av våra strategiska partners. De är förespråkare för att våra studenter får certifiering med programvaran, som används allmänt i näringslivet, som en del av detta program.

Alla elever har möjlighet att söka professionell certifiering med AWS Academy-programmet från Amazon Web Services, som en del av programmet. Som medlem i AWS Academy kommer University of Bradford att hjälpa studenter att bli skickliga och certifierade i användning av AWS-teknologier och redo att gå med i den dynamiska moln IT-arbetskraften.

Ingångskrav

En 2: 2 (eller högre) UK Honours-examen, eller en motsvarande internationellt erkänd examen, i alla STEM- eller icke-STEM-relaterade ämnen. Arbetserfarenhet krävs inte.

Mogna studenter kommer att beaktas från fall till fall. Sökande som inte har examen kommer att övervägas som har relevant arbetslivserfarenhet (minst 3 års heltid) och kommer att bedömas på intervjubasis.

Engelska språkkrav

IELTS: 6,0 totalt sett, utan deltest mindre än 5,5.

Om du inte uppfyller IELTS-kravet kan du ta en engelsk-kurser i University of Bradford .

Vad du ska studera

Den föreslagna läroplanen (med förbehåll för validering) omfattar studier av:

 • Maskininlärning
 • Stora data
 • Visual Analytics
 • Regeringens dataanalys
 • Data Analytics inom hälso- och sjukvård
 • Digital marknadsföring
 • Safe AI, Project Management
 • Ledningsrådgivare
 • Entreprenörskap och innovation
 • Utveckla färdigheter för företagsledning

Karriärstöd

Universitetet är engagerat i att hjälpa studenter att utveckla och förbättra anställbarheten och detta är en integrerad del av många program. Specialiststöd är tillgängligt under hela kursen från Career and Employability Services, inklusive hjälp för att hitta deltidsarbete samtidigt som du studerar, placerar, semesterarbetsliv och examinerar lediga platser. Studenter uppmanas att få tillgång till detta stöd på ett tidigt stadium och att använda de omfattande resurserna på Karriärens webbplats.

Att diskutera alternativ med specialiserade rådgivare bidrar till att förtydliga planer genom att utforska alternativa och raffinerade färdigheter för jobbjakt. I de flesta av våra program finns det direkta inslag av karriärutvecklingsrådgivare i läroplanen eller genom specialanpassade workshops.

AWS Academy-program från Amazon Web Services (AWS)

School of Management har anslutit sig till det prestigefyllda globala AWS Academy-programmet från Amazon Web Services (AWS). Alla studenter ges möjlighet att förbättra sina anställbarhetsfärdigheter och hjälpa dem att göra dem redo för arbetslivet.

AWS Academy är ett globalt program som ger utbildningsinstitutioner tillgång till molnberäkningsinnehåll för att stödja studentens lärande på en konkurrenskraftig digital arbetsplats. Som medlem i AWS Academy kommer University of Bradford att hjälpa studenter att bli skickliga och certifierade i användning av AWS-teknologier och redo att gå med i den dynamiska moln IT-arbetskraften.

Alla elever har möjlighet att söka professionell certifiering med de färdigheter som uppnåtts genom AWS Academy-innehåll, levererat av universitetspersonal som är AWS Academy-godkända.

Karriärmöjligheter

Detta program har utformats så att du som examen kan starta eller förbättra en karriär inom konstgjord intelligens och / eller datavetenskapssektorerna, samt att ge dig de färdigheter du behöver för att arbeta i relaterad konsultverksamhet eller för att starta en ny teknisk verksamhet.

Karriärmöjligheter inkluderar (men är inte begränsade till):

 • Tillämpad konstgjord intelligens och datavetenskapspersonal
 • Graduate analytiker
 • Affärsanalytiker
 • Analytics-konsult
 • Teknisk konsult
 • Digital marknadsanalytiker
 • Chef för digital insikter
 • Starta ny teknisk verksamhet
Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Läs mer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Läs mindre