MSc i utbildningsstudier och TESOL

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Om du redan har någon lärarupplevelse eller en utbildningsexamen men vill lära dig mer, kommer den här masterkursen att vara perfekt för dig. Det kombinerar ett starkt pedagogiskt element med fokus på undervisning engelska till talare för andra språk (TESOL). Kursens design gör det också lämpligt om du vill lära dig andra ämnen än engelska.

Du kommer att examinera med en solid grundning i principerna för språkinlärning och undervisning, samt en förståelse för forskningsmetoder i TESOL. Under dina studier lär du dig av TESOL-proffs som har erfarenhet av att arbeta över hela världen, samt att besöka lokala skolor för att lära sig lärarnas pastorala roll - särskilt i fråga om skillnader, mångfald och inkludering.

Oavsett om du planerar att lära dig i en lokal eller internationell skola, kommer vår utbildningsstudie och TESOL-grad att ge dig en bredare förståelse av utbildningsteori och praktik som hjälper dig att bättre engagera dig med studenter från ett brett utbud av bakgrunder.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 rankad 1 i Skottland för utbildning - The Guardian University Guide 2018

# 2 Besök lokala skolor och få förstklassig erfarenhet av lärarnas pastorala roller

# 3 Arbeta med hemma och internationella studenter för att fördjupa dina färdigheter

Kursens mål

Våra utbildningsstudier och TESOL-kursen är utformade för att ge dig:

  • en grundning i principerna för undervisning och inlärningsspråk
  • En förståelse för forskningsmetoder som är relevanta för att undervisa engelska till talare på andra språk
  • Erfarenhet av att sätta dina färdigheter i bruk vid skolbesök
  • färdigheter som kan tillämpas vid undervisning av en rad ämnen

Arbetsplatser

Du kommer att besöka lokala skolor för att lära dig om lärarnas pastorala roll - särskilt i fråga om skillnader, mångfald och integration.

Studera utomlands

Som en av våra TESOL-studenter kan du utnyttja möjligheten att få värdefull arbetslivserfarenhet för att undervisa engelska till talare av andra språk i 33 europeiska länder genom Erasmus praktikplatser eller genom vårt partnerskap med São Paulo State University i Brasilien. Dessa placeringsmöjligheter ger dig också chansen att samarbeta med kollegor i andra institutioner och dela med sig av värdefull kunskap.

Kursinnehåll

Utöka din kunskap om pedagogisk teori och övning och öppna för dörren till internationella undervisningsmöjligheter.

Undervisning

Varje moduls undervisningsmetoder är skräddarsydda för att passa modulens innehåll men kan innehålla föreläsningar, workshops och studentpresentationer. Du kommer också att ha nytta av inkomster från nyckelaktörer inom TESOL, som är inbjudna att leverera workshops och seminarier i vår engelska språkundervisning och forskningsevenemangserie.

bedömning

För varje 20-kreditmodul kommer du att bli ombedd att producera ett arbete som motsvarar en 3.000-ords uppsats som matchar modulens lärandesultat. Dessa arbetsuppgifter kan innehålla presentationer, annoterade bibliografier, uppsatser eller forskningsförslag.

Studera utomlands

Som student på vår MSc Education Studies och TESOL kurs har du det fantastiska möjligheten att få värdefull arbetslivserfarenhet som undervisar engelska till engelska talare som främmande språk i 33 europeiska länder genom Erasmus praktikplatser.

University of Stirling har också utvecklat nära samarbete med två universitet runt om i världen för att hitta en placering så sömlös som möjligt och ge dig skräddarsydda undervisnings- och inlärningsmöjligheter. Om du uppfyller behörighetskriterierna kan du ansöka om en placering med:

Leuphana University of Lüneburg, Tyskland

Undervisa klassobservation, smågruppsövervakning och undervisning i lokala högskolor. Under skollovet får du chansen att arbeta med materialutveckling eller med skriftlig support vid universitetet.

Széchenyi István University, Ungern

Delta i klassobservation och undervisning vid universitetet eller universitetets praktikskola.

Ansökningsinformation kommer att ges till studenter som genomför vår MSc Education Studies och TESOL.

Kursdirektör

Dr David Bowker

david.bowker@stir.ac.uk
44 (0) 1786 467607

Avgifter - 2018/2019

  • Hem / EU: 6 300 £
  • Utomeuropeiska: £ 15,250
Senast uppdaterad May 2018

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre