MSc i vinodling och enologi (vinframställning)
The Hebrew University of Jerusalem
Nyckelinformation
Campus läge
Jerusalem, Israel
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
18 månader
Takt
Heltid, Deltid
Studieavgifter
USD 27 500
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Introduktion
Våga upptäcka - HUJI Digital Open Day
Gå med i vår Digital Open Day för internationella utbildningar och upptäck hur vi kombinerar spetskompetens med ett rikt studentliv.
Registrera dig här >> href="https://tinyurl.com/436h9jkz
År med vin och kunskap
Under de senaste åren har Israel upplevt en slående tillväxt i sin vinindustri och en stigande lokal och internationell marknad för sina enastående viner. Som svar på det ökande behovet av färdigheter och professionalism i branschen har fakulteten för jordbruk, mat och miljö öppnat Israels första akademiska examen inom vinframställning. Detta internationella MSc-program inom vinodling och enologi är jämförbart med andra program i ledande vinproducerande länder, såsom Frankrike, USA och Australien, men det betonar gamla och moderna produktionstekniker under marginella förhållanden.
Studenterna får kunskaper och färdigheter på akademisk nivå som överensstämmer med ledande program i andra vinproducerande länder som Frankrike, USA och Australien, med särskild tonvikt på den israeliska industrin. Efter avslutad tid kommer studenterna att få en världs erkänd MSc-examen från The Hebrew University of Jerusalem . Detta är den första kandidatexamen i vinodling och enologi som godkänts av National Council for Higher Education (CHE) i Israel.
Antagningar
Läroplan
Programmets struktur
M.Sc. i vinodling och enologi är ett tvåårigt akademiskt program (672 akademiska timmar) som leder till en hebreisk universitet ackrediterad examen. Kurser hålls två dagar i veckan, under fyra terminer i rad. Praktiskt arbete i vingårdar får medföras under skolan. Programmet består av vetenskaplig teori, praktik i druvodling, vinframställning, och vinprovning, och en praktikplats i ledande vinproducenter i Israel och utomlands.
Lärarpersonalen
Den akademiska chefen för programmet är professor Zohar Kerem, en världsberömd forskare inom livsmedelskemi, vinkvalitet, och olivolja. Programmets professionella koordinator är Mr. Yotam Sharon, en doktorsexamen med utmärkelser i oenologi från University of Montpellier och en MSc-examen i biokemi från det hebreiska universitetet, en ledande vinmakare på en av Israels främsta vingårdar. Andra framstående medlemmar av lärarpersonalen är Prof. Ben-Ami Bravdo, professor Oded Shoseyov, och Dr. Ron Shapira. Uppskattade gästföreläsare från utlandet kommer att instruera ytterligare ämnen
Läroplan
- Vingården:& Planeringsdesign;& typer av vinrankor ; tomt förberedelse; förökning; plantering; spaljé; beskärning; bevattning; befruktning; mekanisering; druva skadedjur& sjukdomar.
- Vinproduktion: Utrustning& vingårdshantering; mikrovinifiering; kemi& stabilitet; mikrobiologi; destillationsteknik; jäsningsvetenskap.
- Analys av druvsaft och vin: Biosyntes av& smakluktfaktorer; sensorisk detektion av vintyper& defekter i vin; sensorisk utvärdering av viner från Israel och världen.
- Ytterligare kurser: Ekonomi,& ledningsmarknadsföring inom vinindustrin; vinverkstad i främsta& vinproduktionsregionen utomlands.
Vinodling& Enologi Läroplan
Förberedande program (Mechina) *
*Sökande som saknar adekvat bakgrund inom områdena biovetenskap, lantbruksvetenskap eller liknande områden är skyldiga att slutföra förberedande studier.
- Kemiska principer
- Cellbiologi
- Växtbiologi
- Intro. till ekonomi och marknadsföring
- Organisk kemi
- Jord& vatten
Termin A
- Jord, vatten, meteorologi och vinstockar näring
- Vinrankans morfologi och fysiologi
- Principer för vinodling (del 1)
- Praktiska aspekter av druvodling (del 1)
- Vinframställning (del 1)
- Vinkemi, vinstabilitet och kvalitetshantering
- Sensorisk utvärdering av viner (del 1)
Termin B (sommartermin)
- Principer för vinodling (del 2)
- Praktiska aspekter av druvodling (del 2)
- Mikrovinifieringar (del 1)
- Vin mikrobiologi
- Analys av must och vin (del 1)
- Analys av must och vin - LAB (del 1)
Termin C
- Vinrankor skadedjur, sjukdomar och störningar
- Vinodlingsteknik, system och packning
- Miljöaspekter av druvodling och vinframställning
- Vinkemi, vinstabilitet — LAB
- Mikrovinifiering (del 2)
- Vinproduktion (del 2)
- Analys av must och vin (del 2)
- Analys av must och vin - LAB (del 2)
Termin D
- Sensorisk utvärdering av viner (del 2)
- Workshop i hantering och riskbedömning i små och stora vingårdar
- Workshop i internetentreprenörskap i vinvärlden
- Ekonomiska aspekter av vinindustrin
- Vinverkstad utomlands