MSc-kriminologi

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Vår MSc-kriminologi kurs etablerar tydliga samband mellan konceptuella teorier om brottslighet och rättvisa, och tillämpade exempel på hur de påverkar samtida samhällen. Kursen har ett internationellt fokus som går utöver brittiska eller skotska gränserna, vilket gör det tilltalande för en diversifierad studentkohort.

Kursinnehållet uppmuntrar att sträva efter innovativa och socialt bara svar på brottsproblemet från brott på gatorna eller hemma, till brott mot de mäktiga, brottsligheten över gränserna eller det mycket nyare fenomenet onlinebrott. Under hela kursen läggs tonvikten på behovet av en stark kritisk förståelse för hur forskningen är inramad, använd och utvecklad, vilken levereras via moduler i dataanalys och forskningsdesign samt kriminologiska och socio-juridiska forskningsmetoder. Du får möjlighet att utforska begreppen brottslighet, brottslighetens sociala sammanhang och en mängd olika kriminologiska teoretiska perspektiv samt tillämpad insikter.

Med valfria moduler inom specialämnen som rehabilitering och straffrättsligt arbete. narkotikapolitik och interventioner; och kriminalisering, social kontroll och mänskliga rättigheter kan eleverna förvärva och utveckla en rad färdigheter som avsevärt förbättrar både deras förtroende för kriminologi och deras anställbarhet.

Kursen är idealisk för dem som är angelägna om att fortsätta sina studier på forskarnivå, såväl som för utövare som vill konsolidera befintlig erfarenhet och utbildning med en Masters kvalifikation.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Vi är rankade 1: a i Skottland och topp 10 i Storbritannien för kriminologi (The Guardian University Guide 2019)

# 2 Vår kurs visar internationella perspektiv på kriminologi och straffrätt, som går utöver ett brittiskt fokus

# 3 Innehåller specialmoduler inom rehabilitering och straffrättsligt arbete, samt drogpolitik och interventioner

Kursens mål

Kursen erbjuder tvärvetenskapliga insikter på att pressa aktuella sociala frågor som terrorism, etiska användningar av teknik inom straffrätten, frågor som kvinnor ställs inför i straffrätten, reform av narkotikapolitiken, framväxt och reglering av psykoaktiva ämnen eller spårning av kopplingar mellan fattigdom och fängelse .

Du får en kritisk förståelse för hur forskning utformas, används och utvecklas, och av vem, i kriminologi. Våra akademiker är medlemmar i ett internationellt ledande forskningscenter; Scottish Center for Crime and Justice Research (SCCJR), samt vara ansluten till Scottish Institute for Policing Research (SIRP). Våra forskningsfunktioner i media och används av politiker och praktiserande ledare.

Flexibelt lärande

Om du är intresserad av att studera en modul från den här kursen, så skickar du doktorsexamen eller examensbeviset sedan till Graduate Admissions för att diskutera din kurs.

Forskning

När du studerar MSc Criminology vid University of Stirling , kommer du att introduceras till ledande empirisk och teoretisk forskning i en livlig, multidisciplinär miljö.

University of Stirling underlättat kompetensen hos våra anställda högt i den senaste Research Excellent Framework (REF 2014) - en brittisk bedömning av universitetens forskningsresultat. I bedömningsenheten för socialt arbete och socialpolitik inkluderade höjdpunkterna:

 • 78% av vår totala forskningsverksamhet bedömdes vara internationellt utmärkt eller världsledande
 • 100% av forskningsmiljöfaktorerna bedöms som internationellt utmärkta eller världsledande
 • 100% av vår forskningsinverkan bedömdes som världsledande eller internationellt utmärkt
 • vi bedömdes ha den 2: a högsta forskningsstyrkan i Skottland och 13: e högsta i Storbritannien

Ingångskrav

Akademiska krav

Minst en andra klassens hedersexamen (2: 1 föredragen) i ett relevant ämne eller motsvarande krävs. Sökande utan dessa formella kvalifikationer men med relevant arbete eller livserfarenhet uppmuntras att ansöka.

IN University of Stirling erbjuder ett examensbevis om du inte uppfyller de nödvändiga kriterierna för kursen. Om du framgångsrikt fullbordar examensbeviset i media, humaniora och samhällsvetenskap och uppfyller de nödvändiga progressionskraven, kommer du att garanteras tillträde till denna masterexamen.

Engelska språkkrav

Om engelska inte är ditt första språk måste du ha en av följande kvalifikationer som bevis på dina engelska färdigheter:

 • IELTS: 6,5 med 6,0 ​​minimum i varje färdighet
 • Cambridge Certifikat för Kunnighet på engelska (CPE): Betyg C eller högre
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Betyg B eller högre
 • Pearson Test of English (Academic): 60 med 56 i varje komponent
 • IBT TOEFL: 90 utan subtest mindre än 20

Förberedande engelska kurser

Om du behöver förbättra dina engelska färdigheter innan du går in i kursen, erbjuder vår partner INTO University of Stirling en rad engelska språkkurser. Dessa intensiva och flexibla kurser är utformade för att förbättra din engelska förmåga för tillträde till denna grad.

Kursinnehåll

MSc-kriminologin består av två obligatoriska lärda kärnmoduler, ett val av upp till fem ytterligare specialmoduler och en avhandling.

Undervisning

Vi betonar deltagande, kreativitet och reflektion i vår undervisning av kursen.

bedömning

Vår kurs omfattar ett brett spektrum av bedömningsval, som ger stimulans och variation, men sträcker också eleverna med bedömningar som testar en bred kompetens och kompetens. Förutom konventionella uppsatser och kritisk rapportskrivning ska du också utvärderas genom presentationer, produktion av affischpresentationer, bloggar, observationsbaserade reflekterande rapporter, utarbetande briefing och en professionell skrivutövning.

Dessutom ska du normalt genomföra en forskningsavhandling som kan innebära en rad olika fältarbete aktiviteter beroende på studentprojektet (t.ex. intervjuer, fokusgrupper, visuella forskningsmetoder, undersökningsdesign och administration samt sekundär dataanalys).

Klassrums timmar

Undervisningen på kursen sker generellt hela dagen på fredag ​​och på halvdag på torsdag, men vissa moduler kan undervisas på andra dagar.

Avgifter och kostnader

Avgifter som visas är per år

 • Hem / EU-studenter: 4 700 kr
 • Utländska (icke-EU-studenter): £ 13,650

stipendier

Om du har talang, förmåga och kör att studera hos oss, vill vi se till att du utnyttjar möjligheten - oavsett din ekonomiska situation. Det är därför vi erbjuder ett brett utbud av stipendier och finansieringsmöjligheter.

Extrakostnader

Om du väljer att delta i din examenceremoni, kommer du att vara ansvarig för en extra kostnad. Det är gratis om du vill göra examen i frånvaro.

Levnadskostnad

Om du är bosatt i Storbritannien, kan du vanligtvis ansöka om ditt relevanta finansieringsorgan för hjälp med levnadskostnader. Det här brukar ske i form av studielån, stipendier eller stipendier, och beloppet som tilldelas beror på dina personliga förhållanden och hushållsinkomst.

EU och utländska studenter kommer normalt inte att kunna kräva levande stöd via SAAS eller andra brittiska offentliga finansieringsorgan. Du bör kontakta den behöriga myndigheten i ditt land för att ta reda på om du är berättigad till stöd.

Betalningsalternativ

Vi strävar efter att vara så flexibla som möjligt och erbjuder ett brett utbud av betalningsmetoder - inklusive möjligheten att betala avgifter i perioder.

När du har examen

Som kandidatexamen i kriminologi får du möjlighet att bedriva ett antal karriärvägar inom de offentliga, privata och frivilliga sektorerna.

Kandidater i kriminologi kan gå in på roller i polisen, fängelsestjänsten, prövningen och gemenskapens rättvisa, domstolar, mänskliga rättigheter, ungdomsarbete, kvinnors rättvisa och återhämtningstjänster, offer för offert, övervakning, underrättelsetjänster, tjänster för individer eller familjer som drabbas av drogen användning, narkotikapolitik och informationsorganisationer och olika välgörenhetsorganisationer och sociala företag. Med en kombination av specialteoretisk och metodologisk kunskap, såväl som kritisk-analytiska färdigheter, är vår kurs också en bra plattform för dem som funderar på forskning och politiska roller.

Förbättra din anställbarhet genom att studera vid Skottlands högst rankade universitet för kriminologi (The Guardian University Guide 2019).

Dra nytta av våra länkar till brottslighetssektorn och Scottish Center for Crime and Justice Research (SCCJR).

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre