Filter
Vetenskaplig masterexamen
Sverige Studietyp: Alla Tempo: Alla

Se MSc-program i Psykologi i Sverige 2019/2020

MSc, eller Master of Science, är en av de två mest populära beteckningarna på en masterexamen. En MSc, vilket är en internationellt erkänd examen, utfärdas efter cirka fyra års studier inom ett vetenskapligt område.

Psykologi är studiet av mänskligt beteende och det mänskliga sinnet. Psykologin fick sin start som vetenskap i slutet av artonhundratalet med banbrytande studier utförda av psykologer som till exempel Sigmund Freud. Psykologi består av flera underämnen som utforskar emotionella och kognitiva tillstånd.

Sverige, officiellt Konungariket Sverige, är ett skandinaviskt land i norra Europa. Sverige gränsar Norge och Finland, och är ansluten till Danmark med en bro-tunnel över Öresund. Sverige är en utvecklad postindustriellt samhälle med en avancerad välfärdsstat. Levnadsstandarden och livslängd rankas bland de högsta i världen.

De mest populära masterprogrammen i naturvetenskap i Psykologi i Sverige 2019/2020

Läs mer Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde:

3 Resultat i Psykologi, Sverige

Fler alternativ inom detta ämnesområde:
Linnaeus University

Programmet ger dig en djupare förståelse för människor och deras interaktion i det professionella livet. ... [+]

Vill du lära dig mer om personer på jobbet?

Programmet ger dig en djupare förståelse för människor och deras interaktion i det professionella livet.

Programmet riktar sig till nationella och internationella studenter med en kandidatexamen och 90 hp i psykologi, med intresse för att specialisera sig på ett av de viktigaste områdena inom modern tillämpad psykologi. En master i arbets- och organisationspsykologi öppnar möjligheter för anställning i ett brett spektrum av privata och offentliga organisationer.

Programmet innehåller delar av relevanta praktiska aktiviteter, det vill säga att studenten interagerar med privata eller offentliga organisationer i samhället. Avhandlingsproblemet bör ha en tydlig koppling mellan arbete och organisationspsykologi.... [-]

Sverige Teleborg
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Lund University

Detta masterprogram ger specialisering och bredd inom psykologiområdet. Målet med programmet är att ge dig en magisterexamen som är starkt baserad på aktuell forskning oc ... [+]

Magisterprogrammet i psykologi omfattar totalt 120 högskolepoäng, inklusive en magisterexamen på 30 högskolepoäng. Programmet ger specialisering och bredd inom psykologiområdet. Målet med programmet är att ge dig en magisterexamen som är starkt baserad på aktuell forskning och att erbjuda breda karriärmöjligheter.

Inom programmet har du möjlighet att välja kurser av eget intresse. Observera att programmet inte leder till en licens som klinisk psykolog.

Den första terminen fokuserar på teoretiska och praktiska verktyg för psykologi. Eleverna får en grundning i psykologins och kognitionsvetenskapens filosofi, som omfattar både nuvarande områden som förkroppsligad och utökad kognition samt de uthålliga frågorna om fri vilja, medvetenhet och folkspsykologins roll. Eleverna deltar i dagslaboratorier med framstående forskare på olika delfält och får praktisk erfarenhet av de olika forskningsmetoder som används i avdelningen. Studenterna kommer också att lära sig avancerade metoder och statistik, inklusive Bayesian statistik.... [-]

Sverige Lund
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Jönköping University

Masterprogrammet arbetsterapi är en deltid Webbaserad distans program, undervisas helt på nätet. ... [+]

Masterprogrammet arbetsterapi är en deltid Webbaserad distans program, undervisas helt på nätet.

Arbetsterapi är en deltid, webbaserat program som drivs som både en ettårig masterexamen (60 hp) och en 2-årig mastergrad (120 hp). Både de ettåriga och tvååriga programmen lärs på en 50-procentig studie, dvs det 1-åriga programmet tar 2 år att slutföra; 2 års programmet tar 4 år.

Eftersom programmet är webbaserat finns det inga schemalagda föreläsningar på campus. Det innebär att du kommer att delta i programmet från ditt hemland. Modulerna distribueras via Internet via webbplattformen, Ping Pong. Internet med en bandbredd tillräcklig för att titta på strömmande video krävs (rekommenderad miniminedladdningshastighet 1 Mbps). Programmet genomförs och granskas på engelska.... [-]

Sverige Jönköping
September 2020
Engelska
Deltid
1 år
Internet
Läs mer på svenska