Ma främmande språk av professionell kommunikation och specialiserad översättning

Allmänt

Programbeskrivning

Master i främmande språk av professionell kommunikation och Specialiserad översättning

Programmet "främmande språk av professionell kommunikation och Specialiserad Translation" är utformad för att ge studenterna teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter, som kan användas för kommunikation i professionella inställningar, översättning och tolkning, liksom för lärare och yrkesverksamma inom ekonomi, förvaltning och Business.


Programmet är en stor möjlighet för studenter att skaffa sig användbara färdigheter muntlig och skriftlig kommunikation i näringslivet och professionell miljö, inklusive datorbaserad översättning av affärsdokument, ekonomiska och finansiella texter fulla av professionella villkor.


I programmet ingår praktik i översättning av ryska och utländska företag.


Programmet bygger på state-of-the-art metoder för ESP, liksom ryska och utländska teorier om översättning som används i utbildningsspecialister i topp-examen.


Programmet består av allmänna teoretiska och yrkesgrenar, som kommer att ge de studerande kunskaper som behövs både för praktiskt arbete och forskning. Dessa ämnen är att hjälpa eleverna insikt i professionella frågor men också bygga sina analytiska, rådgivning, vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Läroplanen omfattar även seminarier, workshops, paneldiskussioner, master classes, deltagande i ryska och internationella vetenskapliga och praktiska konferenser. Studenter inskrivna i programmet kan ta en möjlighet att ansluta sig till en dubbel examen system (PFUR och London Metropolitan University), och / eller har en utbildning utomlands (Storbritannien, Tyskland, Spanien, Kina och Frankrike). Innovativ verksamhet är en av prioriteringarna i masterprogram. Så, omfattar läroplanen:

  • specialiserad översättning (ekonomi, finans, Business and Management) med engelska som första främmande språk, och franska, tyska, italienska, Spanien eller kinesiska som andra beroende på elevens val;
  • datorbaserad översättning med hjälp av SDL TRADOS, vilket gör det möjligt för översättare att optimera processen på grund av översättningsminnen och enat termdatabas; teorier om översättning; och praxis i översättning och tolkning (rad och simultantolkning).


Våra studenter dra nytta av att undervisas av de bästa lärarna, lektorer och professorer i främmande språk Institutionen för PFUR ekonomiska fakulteten, gästprofessorer av de ledande ryska universitet (Lomonosov MSU, MSIFA) och specialister språkservicebyråer.


Programmet syftar till att:


- Utveckla färdigheter i att översätta professionella texter;

- Utbilda specialister specialiserad översättning (ekonomi, management, Business)

- Behärska muntlig eller skriftlig kommunikation med yrkesverksamma inom två främmande språk;

- Främja kunskaper i unassisted specialiserad översättning från ryska till ett främmande språk och vice versa.


Karriärmöjligheter


Programmet utrustar eleverna med grundläggande kunskaper om relevanta områden inom vetenskap och tillämpade yrkeskunskaper, som bidrar till våra studenters karriärmöjligheter. Masters of lingvistik främst användes i undervisningen brett spektrum av språkliga, filosofiska och culturological discipliner i utbildningsinstitutioner; eller de kan också fungera som översättare, forskare, anställda inom media och andra ryska och internationella företag.Behörighetskrav


Besluten antagning görs på grundval av professionella intervjuer och tester. Vi gör vår entré beslut på konkurrensmässiga villkor. Programmet är avsett inte bara för lingvistik utan även för andra specialitet diplom innehavare (kandidat-, master-eller specialist grader).


Engelska språknivå - åtminstone IELTS - 6,0
TOEFLiBT - 79;Ansökningstiden


15 augusti, 2013Terminsavgift


3000 US $ / 2300 €

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Today Peoples’ Friendship University of Russia is one of the leading state higher educational institutions of Russia. It is the only university in the world every year uniting students from 140 countr ... Läs mer

Today Peoples’ Friendship University of Russia is one of the leading state higher educational institutions of Russia. It is the only university in the world every year uniting students from 140 countries. Läs mindre