Ma i avancerad produktdesign

Umeå University, Umeå Institute of Design

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Ma i avancerad produktdesign

Umeå University, Umeå Institute of Design

MA i Advanced Product Design

Masters program, 120 högskolepoäng

Eftersom innovation och ny teknik blir större i designprocessen är industridesignern roll som samordnare av problemlösning processen blir allt viktigare. De ökande komplexitet och krav på tvärvetenskapliga lagarbete i produktutvecklingsprocessen kräver en helhetssyn, som är en av den moderna industriella designers största attribut, och grunden för Advanced Product Design-programmet.

Den Advanced Product Design-programmet är ett lösningsorienterat utbildning som fokuserar på avancerad behandling av design - med hjälp av användarstudier, problemidentifiering och analys, nya tekniker och material, och framför allt, en betoning på innovativ och nytänkande - att hitta de bästa möjlig lösning för ett givet problem eller identifierat konstruktion tillfälle.

En framtida tekniskt perspektiv är ofta antas programmets löptid och examensarbeten, erbjuder studenter och externa samarbets partners möjligheter att utforska konvergerande tekniker tillsammans med nya användar och marknadsscenarier, och utveckla en mängd konceptuella lösningar, baserade på en solid grund av professionella verktyg och analytisk och kreativ arbetsmetoder.

Filosofin i programmet är att kombinera kunskaper och insikter i dagens hard-core produktdesign med de möjligheter som uppstår vid tillämpningen både den fysiska och den digitala tekniken i morgon, framkallad med en universell strategi och respekt för mänskliga och naturen som präglar den skandinaviska designtradition. Med detta som utgångspunkt, nästa generation av Industrivaror designers har alla möjligheter till hands för att bygga ny kunskap och att bredda produktrelaterade funktioner och upplevelser.

International och utbytesstudenter


Undervisningsspråket är engelska och kursen är öppen för internationella studenter och utbytesstudenter. När utbytesstudenter accepteras, har de valts ut på samma villkor som våra vanliga studenter som börjar höstterminen det första studieåret.

Verksamhetsområden


Den Advanced Product Design-programmet förbereder studenterna för arbete som professionella industridesigners. Många av våra alumner är ofta används vid internationella design konsultföretag och in-house designavdelningar i stora företag. Bland dessa företag är Philips (Nederländerna) Smart Design (USA), Nokia (Finland och Storbritannien), Frog Design (USA & Tyskland), Designit (Danmark och Tyskland), Sonyericsson, Atlas Copco, Ergonomidesign, Propeller, No Picnic (alla i Sverige), Motorola (Singapore och Danmark), Denso (Japan), NPK (Nederländerna) David Lewis designers (Danmark) och många fler.

Förkunskapskrav

Program Förutsättningar


De förkunskaper är en kandidatexamen inom industridesign eller motsvarande kreativ utbildning som arkitektur, industriell produktutveckling eller liknande. Antagningsprocessen är huvudsakligen baserad på en portfölj urval.

Särskilda krav Portfölj


Vi ser för student talanger som vågar ifrågasätta den nuvarande och som har potential att skapa framtiden. Vi accepterar sökande utifrån en visuell portfölj och räkna med att få en tryckt papperskopia i färg, som innehåller ett stort antal utvalda originalverk som visuellt samt textuellt kommunicerar sökandens nuvarande kapacitet inom industridesign. Om en del av arbetet är antingen grupparbeten eller göras under praktik eller arbetar som professionell, var vänlig och inkludera denna information.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
2 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Sverige - Umeå, Västerbotten County
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Sverige - Umeå, Västerbotten County
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan