Ma i kreativt skrivande

Bath Spa University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Ma i kreativt skrivande

Bath Spa University

MACreative Writing

En MA utformad för att hjälpa dig att skriva en roman, diktsamling, samling berättelser eller arbete facklitteratur.

Utmärkta resultat för att hjälpa eleverna att uppnå publicering.

Betraktas allmänt som en av de bästa banorna i sitt slag.

Undervisas av en mycket starkt team av publicerings författare.


Denna kurs kommer att hjälpa dig att ta en roman, bok av dikter, bok med noveller eller arbete facklitteratur så nära publicerbara kvalitet som möjligt.

Att arbeta med handledare och andra författare på banan, kommer du utveckla ditt skrivande och bygga upp en avsevärd mängd arbete. Vecko workshops undervisas av ett starkt team av publicerade författare, och det finns regelbundna besök av litterära agenter, förläggare, tidningen redaktörer och programföretag, liksom andra författare.

På grund av rykte MA i Creative Writing, har vi möjlighet att rekrytera bra studenter som bildar en spännande och ömsesidigt stödjande gemenskap av författare varje år.

Översikt

Du får lära dig:

 • Att planera ett manuskript (en roman, novellsamling, diktsamling eller bok litterär sakprosa) och avsluta den, eller en väsentlig del av den, inför publicerbar kvalitet eller så nära som möjligt.
 • För att förstå litterär form, stil och genre, som är relevanta för din valda form av skrivande
 • Att förvärva ett antal relevanta manusförfattande och forskningsmetoder för att stödja skrivande, och anpassa dem till just din kreativt projekt.
 • För att förstå och svara kreativt på frågor som härrör från föremålet, teman, genrer, traditioner och andra litterära sammanhang som din valda manuskript bedriver.
 • Att ta emot och ge exakta och känsliga kritiska återkoppling i verkstadsgrupper och en-till-en handledning.
 • För att svara kreativt på feedback från lärare och andra studenter, att anpassa den feedback till just din vision av din bok.
 • För att förstå val och möjligheter som är relevanta för din valda manuskript, bland annat frågor om hur du placerar ditt arbete, och den roll som agenter, förläggare och redaktörer.

naturligtvis strukturen

Workshops

Den första workshopen modul, yrkeskunskaper ", tagna i trimestern en, ger intensiv gruppdiskussioner och några plenum föreläsningar. Du ska ta korta bitar av skrivning till verkstadsgrupper bestående av en handledare och högst sju andra studenter. Det finns separata grupper för prosa och poesi. Du kommer in ett manuskript förslag halvvägs genom modulen. I trimestern två, du tar en andra workshop modul antingen prosa eller poesi.

SAMMANHANG

Varje sammanhang modul utforskar anslutningar mellan kreativt skrivande och omvärlden, som representeras av ett tema eller genre. Seminarier fördelas mellan överväger inställda texter och workshops din kreativt skrivande. De inställda texter granskas ur synvinkel praktiska lärdomar som författaren kan lära sig. Du tar ett sammanhang modul i trimestern en och en annan i trimestern två.

Manuskript

I trimestern tre, kommer du att ta 'The manuskript', undervisas med hjälp av en-till-en handledning. Detta är kulmen på kursen - boken, eller väsentlig del av en bok.

Du kommer att undervisas i grupp workshops och seminarier, en-till-en handledning, plenum föreläsningar och ett bostadsområde helg.

Möjligheter

Gå med i vår framgångsrika samhälle

Tidigare studenter har:

 • Fått utmärkta kontrakt för romaner;
 • Varit lång anges för Bookerpriset, Orange Prize, Costa Priset och Guardian First Book Award,
 • Mottog Betty Trask Priset Manchester Book Award och en WH Smith New Talent Award; och
 • Nått bästsäljare listor.

Student poeter har haft sin poesi accepterad för publicering i flera litterära tidskrifter, inklusive Ambit, Magma, London Magazine, Poetry Wales, PN Review och läsaren, bland andra, och har placerats i sådana tävlingar som Bridport, den Frogmore, Mslexia, och författare Inc. Janklow och Nesbit Ltd, en ledande litterär agentur, utmärkelser ett årligt pris för bästa roman eller roman pågår av en student på kursen.

Branschlänkar

Under hela året finns det besök av författare, litterära agenter, förläggare, redaktörer, programföretag och andra yrkesgrupper som arbetar med kreativt skrivande, som kommer att ge presentationer och svarar på frågor vid kvällsarrangemang och i plenum föreläsningar.

Antagning

Vi erbjuder platser på kursen på grund av din portfölj av kreativt skrivande och en intervju, som för utländska sökande kan vara via telefon eller Skype. Vi söker författare prosa fiction (alla genre), poesi eller litterära facklitteratur som vi anser ha potential att publicera sitt arbete inom en snar framtid.

Portföljen du ger bör bestå av högst tjugo sidor prosa fiction, poesi eller litterära facklitteratur, eller en kombination av dessa. Det är mest användbart om portföljen innehåller den typ av skrivande du vill utveckla på kursen.

Intervju och portfölj vägledning

Vänligen skicka cirka 20 sidor på din kreativt skrivande, som representerar vad du anser vara din bästa arbete. Om du skickar utdrag ur en längre fungerar, ge en synopsis. Portföljen ska bifogas ansökan och personligt uttalande.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
1 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Bath, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - Bath, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan