Read the Official Description

MA i Emergency Management Ledarskap


Adler School är redo att erbjuda detta program börjar hösten 2013, i avvaktan på godkännande av Higher Learning kommissionen i norra centrala sammanslutningen för Högskolor och skolor.


I tider av katastrofen på någon skala, samhällen söka stöd, riktning och ledarskap. Området krishantering är kärnan av samordning och stöd till förebyggande, beredskap, insatser och insatser för återhämtning från katastrofen i samhällen. Detta program förbereder eleverna att utveckla de kunskaper och färdigheter av praxis inom området krishantering, med unikt fokus på de mänskliga och sociala faktorer i alla katastrofer.


Studerande i Master of Arts i Emergency Management Leadership Program kommer att utveckla förmågan att förstå komplexa sociala, känslomässiga, psykologiska och politiska dynamik att effektivt betjäna och leda stödprocesser behandlar ett påverkat samhällets behov. Detta program tar psykologin ur klassrummet och privata lösningar, och i samhället för att ge direkta, praktiska tjänster till individer och grupper som behöver personal med kompetens att ge omedelbar och långsiktig support.

&nbsp


Online / Blended Format


Den 37 kredit program är utformat för att vara klar om två år, när eleverna ta två klasser per termin. Programmet kommer att bestå av online-kurser tillsammans med tre helgen bostäder upplevelser.Under de bostadsområden erfarenheter kommer eleverna samlas i Chicago och har en möjlighet att delta i fältövningar för att utveckla sina färdigheter att hantera kriser, applicera lärobok kunskap till simulerade nödsituationer.
 

Program taught in:
Engelska

See 14 more programs offered by Adler School of Professional Psychology »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Location
Application deadline
Slutdatum