Ma i låtskrivande

Allmänt

Programbeskrivning

MA Songwriting är en mycket kreativ program som syftar till att ge studenterna möjlighet att undersöka, utforska och fokusera både deras praktiska låtskrivande och analytisk låtskrivande utbildning.

Kursöversikt

MA Songwriting är en mycket kreativ program som syftar till att ge studenterna möjlighet att undersöka, utforska och fokusera både deras praktiska låtskrivande och analytisk låtskrivande utbildning. Studenterna fokuserar på kreativa prospektering, skrivövningar och akademisk forskning kring ämnet innan fokus på att skapa en ny stor repertoar arbete eller en avhandling inom sång.

Framgångsrikt slutförande av programmet MA låtskrivande på ICMP leder till tilldelning av MA från University of East London. (Med förbehåll för godkännande) Hela programspecifikation kan hittas här.

KURSINNEHÅLL

Kreativa processen (30 hp)

För en låtskrivare, är avgörande att identifiera de förhållanden som uppmuntrar ditt bästa arbete. I den här modulen kommer du lära dig att undersöka och utvärdera din kreativa process tillsammans med andra möjliga tillvägagångssätt, och bestämma hur du vidareutveckla din låtskrivande. Genom forskning, diskussion och självstyrt skrivövningar, kommer du att utforska ämnen som idégenerering och organisation, sång utarbetande och utveckling, och exploraskrivteknik.

Songwriting Musikvetenskap (30 hp)

Denna modul kommer att ge sammanhang för ditt eget låtskrivande praktik med analys av populära Musicology perspektiv reflektera över samhällsroll och kulturella identitet låtskrivare. Dina synpunkter kommer att breddas genom studier av låtskrivande ideologi och kritik, och med vägledning du kommer att utveckla färdigheter i att forma och uttrycka kritiska argument, särskilt genom uppsatsskrivning och debatt.

Musikaliska språk i Songwriting (30 hp)

För att bli en framgångsrik låtskrivare, behöver du en mångsidig verktygslåda av musikaliska tekniker och förtroendet att passande tillämpa dem i ett brett spektrum av sammanhang. Denna modul kommer att förse dig med de kunskaper, hjälper dig att utveckla en djupare musikaliskt kunskaper, större förståelse för strategier och en tydligare ståndpunkt vid val av lämpliga metoder. Du kommer att omfatta ämnen inklusive sång analys, alternativa metoder att uppfylla idéer och musikalisk mening och ideologi.

Writer röst (30 hp)

Din författare röst är nyckeln till att definiera din identitet som låtskrivare. Denna modul är avsedd att hjälpa dig att utveckla och förfina denna unika röst, genom en detaljerad undersökning av disciplin lyriska skrift. Med stöd kommer du delta i diskussionsseminarier och praktiska workshops, utvärdera en mängd kreativa metoder för deras inflytande på lyriska innehåll och använda din inlärning till din egen lyrisk skrivande. Denna empiriskt tillvägagångssätt kommer att stödja dig att uppnå professionell kompetens inom ditt skrivande.

Valfria 60 kredit moduler

Major Repertoar Projekt - Alternativ *

Denna modul ger en möjlighet att skapa en ny stor låtskrivande projekt, då du kommer att få individuell handledning av en särskild handledare. Ditt projekt tar normalt formen av en sångcykel, artist album, omfattande samarbete eller en liknande samling av verk. Du kommer att tillämpa dina färdigheter i att planera, skapa och utvärdera material för ditt projekt, samtidigt utveckla en leveransstrategi för den särskilda ramen för projektet. Major Repertoire Projektet är utformat för dem som vill göra karriär som professionell låtskrivare.

Avhandlingen - Alternativ *

Avhandlingen är ett perfekt alternativ för låtskrivare som vill utveckla en förlängd forskningsprojekt. Denna utrednings modul kan leda dig mot vederlag av en eller flera av de komplexa sammanhang, historia, teman eller tekniska aspekterna av låtskrivande. Du kommer att producera en forskningsplan och detaljerad forskningsplan och en slutlig förlängas skriftligt arbete, övervakas av en särskild handledare med specialistkunskaper inom ditt forskningsområde. Avhandlingen är avsedd för dem som vill driva vidare studier på forskarnivå och / eller en karriär inom den akademiska världen eller som författare.

* Eleverna kommer att välja en av de valfria 60 kredit moduler.

Nyckelfakta

  • Den personliga erfarenhet av lärande utrustar dig med kunskap, förståelse och färdigheter för ett framgångsrikt arbete i musikbranschen
  • One-to-one instrumentala lektioner och individuell forskarhandledning
  • London platsen ger möjligheter att utföra i spelningar på bästa London arenor och fördjupa dig i den aktuella musikscenen
  • Högklassig undervisning av näringslivs
  • Omfattande musikindustrin länkar och tillgång kan du bygga att alla viktiga nätverk
  • En kreativ och inspirerande inlärningsmiljö
  • Du kan fokusera på att förverkliga din unika identitet som låtskrivare
  • Kombinerar avancerad låtskrivande med rigorösa stipendium
  • Förbättrar din kreativitet och självförtroende som artist och akademisk
  • Ett års heltid eller två år på deltid studie

Behörighet

De sökande kommer normalt att ha en bra examen (övre andra eller första) eller motsvarande, eller jämförbar yrkesmässig eller forskningserfarenhet.

Institutet välkomnar även ansökningar från etablerade utövare som är angelägna om att genomföra studier på forskarnivå, men får inte inneha de kvalifikationer som krävs. Dessa elever kan tillgodoräkna sig sin tidigare studier eller erfarenhet.

International: Engelska språkkrav - Min nivå B2 i CEFR - För mer information besök https://www.gov.uk/government/organisations/uk-visas-and-immigration.

När du fyller en ansökan om Masters, använd uppladdningsfunktionen för att tillhandahålla kopior av följande: En personlig referens (helst från en grund institution i förekommande fall) Ett personligt uttalande Dessutom kommer du att bli ombedd att fylla i en audition / intervju. Ytterligare dokumentation / bevis till stöd för din ansökan kan krävas i vissa fall.

Utvalda Success Story - Cathy Dennis

Cathy Dennis är en världsberömd artist och låtskrivare, börjar sin karriär att skriva sin egen musik, och går vidare till pennan spår för otaliga världsberömda artister. Efter att ha visat både amerikanska och brittiska diagram först som en vokalist för hus producent D Mob, och sedan med sin egen musik, Cathy har skrivit en mängd nummer ett träffar för artister som Kylie Minogue ( "Jag kan bara inte få dig ut Of My Head "), Britney Spears (" Toxic ") och Katy Perry (" i Kissed a Girl "). Hon är också mottagare av fem Ivor Novello Awards, och två Grammys. Hon återvände senast till ICMP 2013, när hon var värd en låtskrivande Masterclass.

Dagens Tutor - Tim Elsenberg

Tim är en producent / låtskrivare / musiker, arbetar för närvarande på projekt inom alla dessa områden, samt med sitt eget band, söt Billy Pilgrim. SBP var nominerad till en Mercury Music Award 2009, få massor av nationell täckning som "bandet som gjorde ett album i deras trädgård skjul".

Söt Billy Pilgrim har släppt tre kritikerrosade album, turnerat med artister så olika som Jamie Cullum, karl Mercury nominerade Portico Quartet och Field Music, Mali sångare Rokia Traoré, The Futureheads, och utförs med The Who på Royal Albert Hall som en del av en teenage Cancer Trust visar.

Tim har även remixat artister som David Sylvian, Catherine Anne Davies, Bat for Lashes och Steven Wilson av Porcupine Tree; co-skriftligt material med 80-punk legend Toyah, folk sångare Beth Orton och Marcella Detroit; utförs på album av David Sylvian, Steve Jansen, Get Cape Wear Cape Fly Sam Duckworth och Aqualung; bidragit till olika musikbibliotek och komponerat för annonser och TV.

Dessutom arbetade Tim som en session gitarrist för Island konstnären Martin Grech genom tre turer. Han arbetar för närvarande på uppföljningen av Crown & fördraget.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in ... Läs mer

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in the very competitive and challenging environment of the music industry. Läs mindre