Ma i resor och natur skrivande

Bath Spa University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Ma i resor och natur skrivande

Bath Spa University

MATravel och Nature Writing

För någon författare inspirerats av platser, människor och djur, som vill att publiceras.

Baserat på faktiska erfarenheter inom området, bland annat möten med platser, människor och djur.

Ger samband med historia, bakgrund och genrer av resor och natur skrift över tiden.

Fokuserar på att få ditt skrivande publiceras inom ett brett spektrum av media och utlopp.


Tycker du att skriva om människor, platser och vilda djur? Är du intresserad av miljöfrågor i Storbritannien och runt om i världen? Vill du att publiceras och göra en levande som en resa eller natur författare? Då är detta kursen för dig.

Kursen fokuserar på att lära sig att skriva från din egen erfarenhet inom området. Du kommer att utveckla din skriftliga färdigheter och tekniker, lära av etablerade författare, och undersöka historien, sammanhang och genrer av resor och natur skrift.

Genom att träffa utövare - författare, redaktörer, agenter och förlag - kommer du att få en unik inblick i yrkesskicklighet som du behöver för att få ditt skrivande publiceras.

Detta låg uppehållstillstånd kurs ger dig möjlighet att bygga var du vill, så att du kan driva din akademiska arbete samtidigt som din nuvarande livsstil. Det kan tas på heltid under ett år eller på deltid under två.

Översikt

Vi strävar efter att ge dig en förståelse för frågor och förhållningssätt till representationer av folk, andra arter, livsmiljöer, platser, kulturer och miljöer i olika typer av skrivande. Du uppgradera med förmåga att tillämpa vad du lärt dig till din egen yrkesutövning.

Du kommer att studera:

  • en blandning av tematiska ämnen som representeras av en mängd olika författare;
  • en balans mellan historiska och samtida skrift;
  • frågor som ekoturism, bevarande och miljörörelse;
  • frågor som rör den erfarenhet och representation av människor, djur och platser i specifika platser i Storbritannien och på andra håll;
  • genrer och sammanhang av nutida och historiska resor och natur skrift, och historien om våra förbindelser med miljön och naturen.

naturligtvis strukturen

Skrivning i Field (30 hp)

En bred introduktion till färdigheter och tekniker som krävs för att skriva av egen erfarenhet, oavsett om människor, landskap, den naturliga världen, eller en kombination av alla tre. Genom att använda fieldcraft tekniker, baserade på att titta, lyssna, känna och tänka, vi undersöka olika sätt att skriva om världen omkring oss.

Sammanhang, historia och genrer i Travel and Nature Writing (30 hp)

En översikt, både bred och fokuserade på den viktigaste utvecklingen i reseberättelser och naturen skrivgenrer över tiden; inklusive analys av historiska trender, specifika författare och verk, historia och utveckling av såväl 'resor' och 'natur' som sociala tidsfördriv, och den samtida scenen.

Advanced Travel and Nature Writing (30 hp)

Fortsätter från vad vi täckt skriftligen i fältet, kommer du utveckla nya sätt att skriva om hela världen: tänja på gränserna för din handstil och innehåll för att lära sig vad som fungerar bäst för dig som författare.

Yrkeskunnande i Travel and Nature Writing (30 hp)

En praktisk guide till att få ditt arbete publiceras på en rad olika medier och utlopp, inklusive tidningar, tidskrifter, webbplatser, bloggar, böcker och på TV och radio. Med råd från ledande utövare, redaktörer och förläggare. Du får också lära dig att planera en resa som kräver provision, och gör en pitch och intervju av en idé för publicering.

En portfölj av Travel and Nature Writing (60 hp)

En 20.000 ord portfölj av ditt bästa arbete i en rad olika stilar och format, tillsammans med en reflekterande dagbok på dina framsteg under året.

En stor del av kursen undervisas på tre bostads kurser. Du kommer att genomgå en intensiv dagarna av kreativt skrivande, diskussion, möten med utövare och kommissionärer och förstahandserfarenhet inom området. Observera att du måste betala för resor, mat och husrum på bostads kurser.

Du får också lära på nätet. Du kommer att ha internetbaserade seminarier och gruppdiskussioner om Google Hangouts. Du kommer också att publicera ditt arbete på vår Virtual Learning Environment, där dina kamrater och handledare kan kritisera det i detalj.

Du kommer också att dra nytta av en-till-en sessioner med dina handledare.

Möjligheter

Studiebesök

De tre bostads veckor omfattar ett stort antal studiebesök följt av närstående skrivövningar. Dessutom uppmanar vi dig att ta fram ett program för studiebesök i ditt eget, och att engagera sig i åtminstone en större resa under året, vilket är kopplat till två uppdrag.

Praktikplatser, bransch länkar och praktik

Du har möjlighet att knyta kontakter med nyckel utövare och kommissionärer inom ditt område, även om inga formella praktikplatser finns tillgängliga.

Antagning

Vi letar efter personer med:

  • en verklig passion för antingen den naturliga världen och / eller platser och människor;
  • en kärlek till resor och / eller natur skrivande;
  • framför allt ett behov av att skriva och att publiceras.

Helst bör du ha en första examen (t.ex. BA / BSc), men detta är inte obligatoriskt, beroende på din andra erfarenheter.

Intervju och portfölj vägledning

Vi håller vanligtvis intervjuer på Corsham Court campus. Ber 2-4 stycken ditt skrivande före intervjun, som vi sedan kan diskutera ansikte mot ansikte.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Bath, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - Bath, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan