Ma kulturella och Arts Management

Allmänt

Programbeskrivning

MA Kultur och Arts Management

MA Kultur och Arts Management är särskilt relevant för studenter som redan arbetar i den kreativa industrin och är intresserade av professionell utveckling eller som är intresserade av en karriär inom denna sektor, oavsett om det är på frilansbasis, att arbeta för små kulturaktörer som konst arenor eller att arbeta i stora organisationer som Kulturrådet.

Programmet har utformats i samarbete och i samråd med lokala, regionala och nationella arbetsgivare i konst och kulturindustrin. Målet är att utveckla en förståelse för ledning i den kreativa industrin eftersom det är en särskild affärsmiljö med flera särdrag, såsom följderna av kulturpolitiken och dagordningar social integration och hållbarhet.

Vissa moduler koncentrera sig på mikro (den inre miljön i konst och kulturella organisationer), andra på macroenvironment (i vilket sammanhang konst- och kulturorganisationerna fungerar) och studenter har också en flexibel modul som gör det möjligt för dem att fokusera på en sektor eller ett område av deras val (för vidareutveckling inom yrket
syften). Eleverna kan också utveckla arbetsrelaterade projekt, till exempel om de vill starta ett eget företag eller utveckla en frilanskarriär.

Moduler

  • Mikromiljön: Förstå Management i kultur- och konstorganisationer
  • Den Macroenvironment: Kultur och Arts Management in Context
  • kultur~~POS=TRUNC entreprenörskap
  • Sektorspecifik modul: Specialisering och professionell utveckling
  • Aktuella frågor i Kultur och Arts Management


Professional Project är den slutliga avhandlingen. Det ger studenterna möjlighet att arbeta självständigt på ett betydande professionell projektledning på ett ämne som de själva väljer inom området kultur och konst förvaltning.

Lärande och undervisning

Undervisningsmetoder omfattar föreläsningar, seminarier, diskussioner, projekt, studiebesök, grupp och en-till-en handledning, riktade och självstyrd studie. Studenterna har också möjlighet att utveckla IT-kompetens, till exempel för webbdesign, projektledning och genom valfria IT verkstäder.

Lediga

Programmet stärker kunskaper och färdigheter för att användas för en tränarkarriär i de kreativa näringarna.

Ingångskrav

Normalt en första eller andra klassens Honours examen i ett närliggande ämne eller yrkeserfarenhet inom området för studien.

Om engelska inte är ditt första språk: IELTS 6,5 (inklusive 6,5 i akademiskt skrivande) eller en TOEFL-resultat på 575 (pappersbaserat) eller 232 (datorbaserat) eller motsvarande.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching.

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching. Läs mindre