MA Mekatronik

Allmänt

Programbeskrivning

MA Mekatronik

Mekatronik - en synergistisk kombination av finmekanik, elektronisk styrning och mekaniska system

Mekatronik är en relativt ny disciplin tillämpad vetenskap, som skapats som ett resultat av djup sammanslagning av olika teknikområden, som elektronik, mekanik, automation och robotteknik. Idag, i vår vardag, i industri och vetenskap vi använder utrustning mycket komplex struktur med hjälp av state-of-the-art verkstadslösningar samt avancerade styrsystem som förvaltas av modern elektronisk hårdvara och utökade program. Syftet med MSC studier på mekatronik är att förbereda studenterna för självständigt skapande arbete i omfattning analys och design av mekanisk utrustning, mekanisk konstruktion, konstruktionsregler av elektroniska system och industriella automatiska styrsystem.

Utbudet av obligatoriska, valfria föreläsningar och laborationer valdes för att bredda kunskapen om BSC akademiker med element som är nödvändiga för att förstå mer komplexa ämnen som diskuterades under magisterstudier.

Signifikanta fördelar med mekatronik utbildningsprogrammet vid University of Economy är moderna labbanläggningar värt att nämna här är laboratorier mikroprocessorsystem, styrsystem och förnybara energikällor. Den pärla bland labben är robot laboratorium, utrustad både med professionella robotar samt med robot satser för individuell montering och programmering av studenter.

Vi har också CAD / CAM-system laboratorium och multimedia laboratorium utrustat med Apple-datorer.

Kännetecken för den kandidat

En examen från detta ämnesområde förvärvar kunskap om mekatronik i vid mening. Denna kunskap, i synnerhet, omfattar mekanik, maskinteknik och maskindrift, elektronik, informatik, automatik och robotik. Kursplanen av studierna omfattar ämnena den som är avsedda för att anordna och befästa teoretiska kunskaper i omfattning i matematik, fysik, management och juridik. Målet är att ge studenterna allmän kunskap så att de förstår de sociala begränsningar av teknik.

En examen från kandidatkursen inom mekatronik är också bekant med trender, senaste tekniska och ingenjörsvinningar samt tekniköverföring inom mekatronik. Under studierna, studerande förvärva kunskaper som gör det möjligt för dem att lösa vanliga yrkesmässiga problem samt problem som kräver icke-standardiserade lösningar. De lär sig också hur man skaffa information från facklitteratur, databaser och andra källor samt hur man korrekt tolka, sammanställa och bedöma dess kvalitet och användbarhet.

Lärare

Lärarna i "mekatronik" kurs inkluderar forskare med stor vetenskaplig, pedagogisk och organisatorisk erfarenhet som vunnit erkännande både i Polen och utomlands.

Personalen består av författarna till många polska och internationella publikationer, medlemmar av vetenskapliga sammanslutningar, högt ansedda experter och konsulter för många vetenskapliga discipliner.

Den viktigaste delen av personal finns utövare som är anställda i eller samarbetar med ledande företag i regionen. Det utmärkande draget för personalpolitiken i University of Economy i Bydgoszcz, jämfört med andra universitet är det faktum att vi anställer experter som undervisar enskilda specialiserade ämnen.

Utbildningsprocessen

Studierna varar 4 terminer. Utbildningsprocessen består av föreläsningar, laborationer, seminarier samt konstruktionsklasser med hög lägger stor vikt läggs på eleven "s självständigt arbete.

Studenter är skyldiga att upprätta sin diplomarbete självständigt. Efter examen från universitetet, studenterna får diplom av Masters of Science i mekatronik.

Arbetsmarknad

Komplexitet av CAD / CAM-system kräver ingenjören att förvärva hög teknisk kompetens och lämplig kunskap samt datorkunskaper.

Detta resulterar i höga, otillfredsställd efterfrågan på specialister inom detta område. Man kan också konstatera en snabb utveckling på arbetsmarknaden sektorn och efterfrågan på specialister inom området maktsystem, som baseras på förnybara energikällor.

Mycket utvecklad verktygs industriföretag förklarar efterfrågan på ingenjörer är bekanta med mekanik och maskindrift samt plast.

Akademiker i MSc studier kan fungera som konstruktörer, laboratorier för kvalitetskontroll personal samt i företag som tillhandahåller expertutlåtanden.

Universitetet för ekonomi är en icke-statlig institution för högre utbildning. Dess fundament föregicks av en tioårig erfarenhet från att tillhandahålla eftergymnasial utbildning som syftar till kvalificerade personal för fri marknadsekonomi, särskilt för turistnäringen samt för användning av modern IT-teknik i företagsledningen.

Universitetet är baserat i Bydgoszcz på Brda floden, den 8: e största staden i Polen.

Bydgoszcz har något för alla, inklusive:

  • ett viktigt kulturellt centrum i landet, särskilt för musik;
  • märkliga föreställningar på scener i operan "Nova" och den polska teatern, fantastiska konserter i Pomeranian Philharmonic;
  • enkel tillgång till vacker natur, såsom Myślęcinek parken, Tuchola Forest, den Bydgoska Puszcza Forest

University campus

Universitetet för ekonomi i Bydgoszcz har sin egen moderna campus ligger på stranden av Brda floden. Inom området 3,2 hektar finns pedagogiska och vetenskapliga anläggningar. Den totala ytan av komplexet är mer än 8,5 hektar.

Institutet för informatik och Mekatronik

Institutet för informatik och mekatronik (Ulm) vid universitetet i Economy (WSG) inrättades den 1 oktober 2004. Under åren 2004-2010 kallades Institutet för tillämpad informatik.

Samarbete med näringslivet utifrån direkta kontakter mellan anställda i avdelningen med tekniskt avancerade företag i Kujavien-Pommerns vojvodskap är grunden för praktisk utbildning för studenter. Detta gör att studenter kan skapa mycket goda avhandlingar i synnerhet inom området mekatronik. Universitetet har redan tecknat flera samarbetsavtal med stora företag på den polska marknaden representerar tillverkare som Siemens, och bland andra - GM System. Ett nära samarbete med dessa bolag har redan lett till några mycket intressanta studentprojekt som 3D robotmodell med hjälp av Solidedge programvara. En ytterligare aspekt av nära samarbete med industrin är förmågan att övervaka effekterna av utbildning på grundval av arbetsgivar "åsikter.

Institutet för informatik och mekatronik har ett antal internationella avtal om samarbete. Tack vare Erasmusprogrammet eleverna inte bara har förmågan att studera utomlands, men även de kan göra sin praktik inom tre månader. Under läsåret 2010/2011 Institutionen för datavetenskap studenter gjorde sin praktik i Technische Universität Darmstadt i Tyskland.

Många undersökningar har genomförts bland vilka den viktigaste för de anställda på avdelningen är:

  • tribologi forskning,
  • undersökningar om användningen av artificiella neurala nätverk,
  • tillämpad forskning inom området för mobila applikationer och inbyggda system,
  • studier av egenskaper hos metaller baserad på ultraljud med användning av modern
  • analysmetoder och digital signalbehandling,
  • kraftelektronik och förnybara energikällor.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

University of Economy is a non-state institution of higher education. Its foundation was preceded by a ten-year experience gained from providing post-secondary education aimed at qualifying staff for ... Läs mer

University of Economy is a non-state institution of higher education. Its foundation was preceded by a ten-year experience gained from providing post-secondary education aimed at qualifying staff for free market economy. Läs mindre